Tærte med græskar og gedeost
Til 6 personer
Bund:
- 200 g hvedemel
- 100 g koldt smør i tern
- 1 knivspids cayenne-peber
- 1 æggeblomme
- 1-2 spsk koldt vand
Fyld
- 3 spsk. olivenolie
- 1 skalotteløg i tern
- 350 g butternut eller græskar skåret i 1-2 cm tern
- 2 tsk. hakket timian
- 150 g smuldret gedeost
- 100 g semidried tomater i olie
- 2 dl fløde
- 2 æg
- 2 spsk. hakket purløg
Sådan gør du:
- Blend mel, smør og cayennepeber i en foodprocessor, til det er som krummer. Tilsæt æggeblomme og vand. Blend, til dejen har samlet sig. Form den til en kugle, pak den i plastfilm og læg den på køl i 30 minutter.

- Rul dejen ud på et melstrøget bord. Udstik en stor cirkel til at komme i tærteformen. Dæk kanterne på tærten til med alufolie. Forbag tærtebunden i en forvarmet ovn ved 190° i 10-12 minutter. Fjern alufolien og afkøl bunden på en bagerist.
- Opvarm olien på panden og svits skalotteløgene. Tilsæt græskar og steg ved svag varme, til græskarternene er møre og let brunede, i 10-15 minutter. Rør ofte i panden, så det ikke brænder på.
- Tilsæt timian og steg i yderligere nogle minutter.
- Fordel fyldet i tærteformen sammen med semidried tomater og gedeost. Pisk fløde og æg sammen. Tilsæt hakket purløg, salt og peber. Pisk sammen. Hæld æggemassen ud over tærten.
- Bag tærten i 25-30 minutter, indtil den er fast og gylden. Afkøles let før servering.