Opskrift: Græskar- og pebersuppe med urte-fetasalat

Kategori: Halloween

Opskrift: Græskar- og pebersuppe med urte-fetasalat 

Nem, skøn og fyldig græskarsuppe med masser af smag, ristede græskarkerner og urte-fetasalat.

Til 1 person

Græskar- og pebersuppe

Ingredienser:

  • 150-200 g. græskarkød
  • 3 dl. grøntsagsbouillon
  • 3-4 hele sorte peberkorn
  • 1 knsp kommenfrø
  • 1 drys sukker
  • salt

Sådan gør du:

  • Skær græskarkødet i mindre stykker og kog det mørt i grøntsagsbouillonen.
  • Tilsæt hele sorte peberkorn.
  • Drys med kommenfrø og sukker.
  • Smag til med salt og lad blandingen koge i 10 minutter.
  • Blend suppen. Serveres med urte-fetasalat og ristede græskarkerner.


Urte-fetasalat

Ingredienser:

  • 1/4 skrællet, udkærnet agurk
  • 1 stilk bladsilleri
  • 4-6 oliven
  • 1/2 spsk fetaost i tynde skiver eller mindre stykker
  • 1 tsk olivenolie
  • Ristede græskarkerner (se nedenfor)
  • 1 tsk citronsaft

Sådan gør du:

  • Skær agurk og bladselleri i tynde skiver.
  • Bland agurk, bladselleri, oliven, fetaost, olivenolie og citronsaft kort tid før salaten serveres.

Ristede græskarkerner

  • Fjern græskarkødet fra kernerne og skyl dem grundigt i en si.
  • Kog kernerne i letsaltet vand i 20 minutter.
  • Hæld vandet fra og fordel de kogte kerner på en bradepande beklædt med bagepapir.
  • Bag kernerne i forvarmet ovn - 250°C, til de er gyldne.
  • Kernerne kan efterfølgende ristes på pande i olie, finthakket hvidløg og krydderurter. Kan opbevares i en lufttæt beholder et par dage.
Opskrifter & råvarer
Hokkaidosuppe med ristede porrer og naanbrød  

En skøn efterårssuppe med græskar, hvor hokkaidoen sagtens kan byttes ud med indmaden fra et Halloween-græskar. Det orange græskar er noget fastere end almindelig græskar, men smagen er stort set den samme. Derfor kan man snildt erstatte hokkaidoen med det orange græskar, eller med butternut squas,…

Læs mere
Halloween
Opskrift: Græskarboller 

Skal der hjemmebagte boller på morgenbordet, så er lune græskarboller et absolut hit. Det gælder ikke mindst, hvis man står med græskarindmaden til Halloween ...

Læs mere
Vin & spiritus
Halloween drink: Aperol Spritz Cocktail 

Halloweens farver er sort og orange, og når der står Halloween på programmet så er det oplagt at servere fristende lækre og festlige drinks, der understreger farvetemaet.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tærte med græskar og gedeost 

Der er ingen grund til at lade græskarkød fra årets græskarlygte gå til spilde. Her har du opskriften på en skøn tærte med græskar og gedeost. Opskriften er udviklet af madskribent Marie Melchior.

Læs mere
Årstidens råvarer
Hokkaido 

Hokkaido er en græskarvariant af japansk oprindelse, opkaldt efter den japanske ø, Hokkaido. Græskaret egner sig rigtigt godt til suppe eller til at blive bagt i ovnen, og er i det hele taget det perfekte spisegræskar med sit faste, orangegule kød og sin milde, aromatiske, sødlige smag. Det klæder…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^