Kategori: Halloween

Top 10 Halloween filmgys 

Lysene i græskarlygterne ved hoveddøren står og blafrer, græskarsuppen bobler i gryden, og karameller og lakridspiberne ligger klar til uddeling, når kvarterets udklædte unger kigger forbi og hviner ’Slik eller ballade!’. Det er den 31. oktober og Halloween, og der er lagt op til en stemningsfuld aften for store og små med masser af gys og hyggelig uhygge.

Nu kan den amerikanske Halloween tradition jo være en fin anledning til at samle familie og venner. Her kan man diske op med Halloween lækkerier som fx græskartærte, - suppe og hjemmebagt brød. Men da Halloween falder på en almindelig tirsdag, er det måske mere oplagt at bruge aftenen på nogle mere afslappede aktiviteter.

Sofahjørnet kan fx være et ganske rart hjørne at sidde i, på en kold og våd efterårsaften, og så kan man jo lade nogle af de gode, gamle, klassiske gysere om at skabe den helt rette Halloween stemning. Men hvad er det nu for gysere, der er værd at gense?

Vi har kigget i arkivet, og har fundet nogle af de allerbedste gys. Fra små uskyldige gys for hele familien og underholdende komedier til rædselsvækkende gyserfilm og horrorthrillers.
 


Familiefilm: ’Det er den store græskarmand, Søren Brun!’
Originaltitel: ’It's the Great Pumpkin, Charlie Brown’
Se filmen: Filmen kan streames på Apple TV

Et herligt gensyn med Radissernes klassiske Halloween-special fra 1966, og med Søren Brun, hans lillesøster Nina, hunden Nuser, deres sure veninde Trine og hendes bror Thomas med suttekluden.


Komediedrama: Heksene i Eastwick
Originaltitel: The Witches of Eastwick
Se filmen: Filmen kan streames på Apple TV og Viaplay

80´ernes absolutte hit af en komedie instrueret af George Miller, og med Jack Nicholson i hovedrollen som Daryl Van Horne, og Cher, Michelle Pfeiffer og Susan Sarandon i rollerne som Eastwicks hekse.


Komediedrama: Hokus pokus
Originaltitel: Hocus Pocus
Se filmen: Filmen kan streames på Viaplay.dk og Disney+

På top 10 listen over de mest uforglemmelige Halloweenfilm, kommer vi ikke uden om Disneys eventyrlige ’Hokus Pokus’ fra 1993 med Kathy Najimy, Sarah Jessica Parker og Bette Midler i absolut topform.


Familiefilm: Caspar
Originaltitel: Casper the Friendly Ghost
Se filmen: Filmen kan streames på Viaplay.dk

Den dejlige historie om pigen, Carrigan Crittenden, der finder et skattekort i sit hus. Da hun forsøger at lede efter skatten, bliver hun pludseligt skræmt af spøgelser.


Komediedrama: Familien Addams
Originaltitel: The Addams Family
Se filmen: Filmen kan streames på Apple TV

Med premiere på den nye animerede film 'The Addams Family Halloween' den 31. oktober, får de skæve figurer nyt liv på det store lærred. Men man kan også lade sig underholde i hjemmebiografen med en af de klassiske udgaver af 'Familien Addams', som her i vores yndlingsversion med  Anjelica Huston i rollen som den uforlignelige Morticia Addams, Raul Julia som Gomez Addams og Christopher Lloyd som Uncle Fester samt Christina Ricci og Jimmy Workman i rollerne som søskendeparet Wednesday og Pugsley Addams.


Komediedrama: Beetlejuice
Originaltitel: Beetlejuice
Se filmen: Filmen kan streames på Apple TV og Viaplay

Med Tim Burtons fantasykomedie 'Beetlejuice' fra 1988, fik vi den sære historie om New Yorker-parret Maitland, spillet af Geena Davis og Alec Baldwin, deres møde med nogle skæve skabninger fra underverdenen og ikke mindst den besynderlige Beetlejuice, spillet af Michael Keaton.


Komediedrama: Døden klæ'r hende
Originaltitel: Death Becomes Her
Se filmen: Filmen kan streames på Yousee.dk, Apple TV og Viaplay

Engang var de to high society kvinder, Madeline og Helen, hjerteveninder. Men en mand kom i mellem, og nu, hvor ingen af dem er helt unge længere, kæmper de to indædt om hans gunst, og ikke mindst mod alderens uundgåelige spor. Med ‎Meryl Streep og Goldie Hawn, og ‎Bruce Willis i rollen som plastikkirurgen Ernest.


Komediedrama: Edward Saksehånd
Originaltitel: Edward Scissorhands
Se filmen: Filmen kan streames på Viaplay.dk og Disney+

Tim Burton romantiske komedie ’Edward Saksehånd’ fra 1990 med Johnny Depp i rollen som den charmerende Edward Saksehånd. Den følsomme, mørke skabning er resultatet af en videnskabsmands opfindelse, han aldrig nåede at afslutte. Efter videnskabsmandens pludselige bortgang, forsøger Edward selv at gøre arbejdet færdigt, men det resultat at han ender med at have sakse i stedet for hænder.


Gyser: Eksorcisten
Originaltitel: The Exorcist
Se filmen: Filmen kan streames på HBOMAX, Apple TV og Viaplay

I 1973 præsenterede William Friedkin verden for en af de mest uhyggelige og rædselsvækkende gysere, der nogen siden er lavet. I ’Eksorcisten’ bliver en 12-årig pige besat af dæmoner og ondskab. Snart begynder folk omkring hende at dø, og nu er to præsters eksorcistiske ritualer, det eneste håb for helbredelse. Ellen Burstyn, Linda Blair, Max von Sydow, Lee J. Cobb og Jason Miller spillede hovedrollerne i dette prisbelønnet filmgys.


Gyser: Dracula
Originaltitel: Bram Stoker's Dracula
Se filmen: Filmen kan streames på Netflix

I Francis Ford Coppolas suveræne gyser ’Bram Stoker's Dracula’ fra 1992, spiller Gary Oldman rollen som grev Dracula kaos, der rejser fra Transsylvanien til England, i et opgør med advokaten Jonathan Harkers og hans forlovede Mina Murray, der spilles af  Anthony Hopkins og Winona Ryder.

 

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagt butternut med parmesan og smørstegt salvie  

Butternut er en skøn og meget alsidig squash med en sødmefuld, blød og nøddeagtig smag. Den kan både koges, steges og sautere, og bruges til supper, gryderetter, salater og puréer. Men måske er den allerbedst ovnstegt som tilbehør til efterårets og vinterens retter.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Krydrede, ristede græskarkerner og græskarsuppe 

Når halloweengræskaret udhules til lygter og supper, så står man tilbage med bunken af kerner. Men dem er der ingen grund til at smide ud, når de nemt kan trylles om til noget så lækkert som krydrede, ristede græskarkerner. Nyd dem i sæsonens kålsalater og supper, og få samtidigt gavn af kernernes…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Græskarpandekager med sirup 

Fejrer du Halloween med børn, så er pandekagebagning en oplagt aktivitet. Børnene kan ganske vist ikke være med til at vende dem på panden, men de kan grave græskarkødet ud med ske og piske dejen - og servere dem med sirup og smørklat.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Amerikansk Pumpkin Pie 

Til de amerikanske Halloween traditioner hører græskarkage eller Pumpkin Pie. Den lækre tærte er fyldt med græskarmos, æg, fløde og farin samt krydderiblanding af kanel, ingefær, allehånde og nelliker. Her får du opskriften.

Læs mere
Halloween
Optikere advarer mod udklædningskontaktlinser  

Med Halloween bugner kostumebutikkerne med udklædninger, parykker og hugtænder - og her finder man ofte også farvede kontaktlinser på hylderne. Men hvis man ikke tager sine forholdsregler, så kan den slags brug af kontaktlinser i værste fald skade synet, advarer optikere. Forhandlere af…

Læs mere
Halloween
Græskarlygter - Sådan gør du 

Skal der pyntes op med græskarlygter i anledning af Halloween, så her en stribe gode tips, som vil sikre dig et flot resultat.

Læs mere
Halloween
Halloween - Nye kreative Halloween idéer 

Så er det tid til at slippe kreativiteten løs og udsmykke hjem og have med de store og små flotte orange, grønne og hvide græskar.

Hos hobbyforhandlere kan man inspiration og redskaber til projektet, men ifølge Søstrene Grene kan man ofte klare sig med redskaber, man i forvejen har derhjemme. …

Læs mere
Efterår
Kæmpegræskar på over 750 kilo vinder Danmarksmesterskabet 

DM i Kæmpegræskar 2023 er netop blevet afholdt for 16. år i streg i Tivoli. 10 græskaravlere kæmpede om mesterskabstitlen. De blev dog alle slået af Jens Peder Skønager fra Ribe, der vandt med et kæmpegræskar på 784,8 kg. Nummer to i konkurrencen blev Ole Christensen fra Skanderborg med et græskar…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pizza med hokkaido græskar, bacon og brie 

Vild med pizza? Prøv en rigtig efterårslækkeri: Pizza med hokkaido græskar.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hokkaidosuppe med ristede porrer og naanbrød  

En skøn efterårssuppe med græskar, hvor hokkaidoen sagtens kan byttes ud med indmaden fra et Halloween-græskar. Det orange græskar er noget fastere end almindelig græskar, men smagen er stort set den samme. Derfor kan man snildt erstatte hokkaidoen med det orange græskar, eller med butternut squas,…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
^