Vintertid 2023 - Hvornår skifter tiden og skal uret stilles frem eller tilbage?

Kategori: Efterår

Der opstår som regel lidt forvirring omkring skiftet mellem sommertid og vintertid. En nem huskeregel er, at i efteråret, hvor vi går fra sommertid til vintertid, der stiller vi havemøblerne 'tilbage' i udhuset, men vi i foråret finder møblerne 'frem'.

Vintertid 2023 - Hvornår skifter tiden og skal uret stilles frem eller tilbage? 

Hvordan er det nu med vintertid, skal uret stilles frem eller tilbage? Og overvejer de Europæiske lande fortsat at afskaffe skiftet?

Hvornår vil sommer/vintertid skiftet blive afskaffet?

I 2019 traf et flertal i Europa-Parlamentet beslutning om, at Ministerrådet, der repræsenterer landene i Europa, skulle tage stilling til, hvorvidt skiftet mellem sommertid og vintertid i Europa skulle ophøre.

Beslutningen skulle træffes i 2021, men her i 2023 er det endnu ikke sket. De enkelte lande har nemlig vist sig ikke at kunne blive enige, og dermed er det ikke lykkes at nå frem til en beslutning om afskaffelsen af sommertid og vintertid i Europa.

Mens nogle lande mener, at de forskellige tidszoner er uhensigtsmæssige, blandt andet for erhvervslivet, så vil Danmark og resten af Skandinavien opleve, at vi uden sommertid og vintertid, vil have meget mørke morgener i vinterhalvåret.

Hvorvidt Europa på et tidspunkt kan blive enige om at bevare eller afskaffe sommertid, står hen i det uvisse, for på nuværende tidspunkt ser der ikke ud til at være nogen planer for viderebehandling behandling af emnet. 
 

Nyd den ekstra time i sengen - eller ude i det smukke efterår
 

 Klokken 3.00 om natten mellem lørdag den 28. oktober og søndag den 29. oktober 2023 skifter vi til vintertid og tiden skrues en time tilbage. Det vil sige, at du  til søndag kan sove en time længere.

Hvis du ikke gider tilbringe tiden i sengen, og mangler du idéer til, hvordan du bedst får noget ud af den ekstra time, så kan vi varmt anbefale at du bruger søndagen i naturen, hvor der venter frisk luft og dejlige efterårsoplevelser. Lad dig inspirere af Naturstyrelsens guider, som er fulde af gode bud på naturoplevelser i nærområdet. Her får du - ganske gratis - alle de oplysninger og fakta, som rejsebøger og guider har: Alt om seværdigheder, kulturhistorie, dyreliv, historie, aktiviteter, men også praktiske oplysninger om borde, bænke, toiletter og parkeringsmuligheder.

Efterår
Nyd efteråret 

Selvom vi ser frem til en weekend, hvor man nok kun glimtvis får solen at se, så er det alligevel en fortryllende oplevelse, at tage en tur i skoven. Lunt klædt på og i et par fornuftige røjser, er det skønt at opleve efterårsskovens smukke gyldne farver - og finde et stille skovbryn, hvor man i…

Læs mere
Sensommer
Frugt & bær på glas & flaske 

Sensommeren er en dejlig tid, og på intet tidspunkt ses himlen så høj og blå, som i september. I skoven kan du nu være heldig at finde brombær, hyldebær, røn, hassel og hyben. I haver og plantager er blommer, pærer, blåbær og æbler modne og plukkeklar. Få mest ud af sensommerens lækkerier, og saml…

Læs mere
Efterår
Naturens køkken 

Lær hvordan du finder den danske naturs mest velsmagende bær og urter, og få mere end 100 lækre opskrifter og masser af inspiration til at bruge de vilde råvarer hjemme i dit eget køkken ...

Læs mere
Efterår
Temperaturen afgør din vintersøvn 

Selvom vintertid er lig med frostgrader og kolde nætter, skifter mere end hver anden dansker ikke over til vinterdyne, når Kong Frost banker på døren. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Epinion for Ringsted Dun. Hele 57 % beholder den samme dyne året rundt på trods af vinteren og de kolde…

Læs mere
Efterår
Kan man spise æbler med stribe? 

Ind i mellem kan man stå med et dansk æble og undre sig over, hvorfor nogle af dem har stribe på skrællen. De karakteristiske striber skyldes omstændigheder i vejret under æbletræernes blomstring. Fx kan de opstå som følge af et forår med frostgrader. Striberne har dog ingen betydning for æblernes…

Læs mere
Efterår
Find de bedste spisesvampe 

Med Thomas Læssøes håndbog Find & spis de bedste svampe, har du en super overskuelig guide til de bedste danske spisesvampe.

Her får du detaljerede beskrivelser af de 30 bedste spisesvampe, og om de farligste giftsvampe, som spisesvampene kan forveksles med. Her er oplysninger om kendetegn,…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^