Vintertid 2023 - Hvornår skifter tiden og skal uret stilles frem eller tilbage?

Kategori: Efterår

Der opstår som regel lidt forvirring omkring skiftet mellem sommertid og vintertid. En nem huskeregel er, at i efteråret, hvor vi går fra sommertid til vintertid, der stiller vi havemøblerne 'tilbage' i udhuset, men vi i foråret finder møblerne 'frem'.

Vintertid 2023 - Hvornår skifter tiden og skal uret stilles frem eller tilbage? 

Hvordan er det nu med vintertid, skal uret stilles frem eller tilbage? Og overvejer de Europæiske lande fortsat at afskaffe skiftet?

Hvornår vil sommer/vintertid skiftet blive afskaffet?

I 2019 traf et flertal i Europa-Parlamentet beslutning om, at Ministerrådet, der repræsenterer landene i Europa, skulle tage stilling til, hvorvidt skiftet mellem sommertid og vintertid i Europa skulle ophøre.

Beslutningen skulle træffes i 2021, men her i 2023 er det endnu ikke sket. De enkelte lande har nemlig vist sig ikke at kunne blive enige, og dermed er det ikke lykkes at nå frem til en beslutning om afskaffelsen af sommertid og vintertid i Europa.

Mens nogle lande mener, at de forskellige tidszoner er uhensigtsmæssige, blandt andet for erhvervslivet, så vil Danmark og resten af Skandinavien opleve, at vi uden sommertid og vintertid, vil have meget mørke morgener i vinterhalvåret.

Hvorvidt Europa på et tidspunkt kan blive enige om at bevare eller afskaffe sommertid, står hen i det uvisse, for på nuværende tidspunkt ser der ikke ud til at være nogen planer for viderebehandling behandling af emnet. 
 

Nyd den ekstra time i sengen - eller ude i det smukke efterår
 

 Klokken 3.00 om natten mellem lørdag den 28. oktober og søndag den 29. oktober 2023 skifter vi til vintertid og tiden skrues en time tilbage. Det vil sige, at du  til søndag kan sove en time længere.

Hvis du ikke gider tilbringe tiden i sengen, og mangler du idéer til, hvordan du bedst får noget ud af den ekstra time, så kan vi varmt anbefale at du bruger søndagen i naturen, hvor der venter frisk luft og dejlige efterårsoplevelser. Lad dig inspirere af Naturstyrelsens guider, som er fulde af gode bud på naturoplevelser i nærområdet. Her får du - ganske gratis - alle de oplysninger og fakta, som rejsebøger og guider har: Alt om seværdigheder, kulturhistorie, dyreliv, historie, aktiviteter, men også praktiske oplysninger om borde, bænke, toiletter og parkeringsmuligheder.

Årstidens råvarer
Svampetid - Sådan finder du spiselige svampe i naturen 

Den lune og fugtige sensommer skaber optimale betingelser for vilde svampe. Her bringer vi tips til dig, der har lyst til at samle og smage Danmarks vilde svampe.

Læs mere
Miljø
Sådan vælger du et miljøvenligt juletræ 

Det kan være svært at gennemskue hvilket træ man skal vælge, hvis man gerne vil gøre et bæredygtigt køb. Langt de fleste danske juletræer sprøjtes med ukrudtsmidlet Roundup, som WHO fortsat mener udgør miljø- og sundhedsmæssig risiko.

Læs mere
Efterår
Tips til stærke stueplanter i vinterhalvåret 

Der er intet som grønne planter, der tilføjer stil og stemning til indretningen. Og i vinterhalvåret, hvor vi går og længes efter forår, er det skønt at have smukke, grønne planter inden døre. I de mørke måneder, hvor vi må døje med tør luft og statisk elektricitet, bidrager de grønne planter…

Læs mere
Efterår
Find de bedste spisesvampe 

Indsamling af vilde svampe åbner døren til dejlige naturoplevelser – men desværre kan manglende kendskab til svampe også føre til alvorlige forgiftningstilfælde ved svampespisning. Mange danske spisesvampe har nemlig giftige dobbeltgængere, som gør det svært at se, om den svamp man står med er…

Læs mere
Efterår
Vinterbadning: Derfor hitter det kolde gys 

I en travl og teknificeret hverdag er det lykken at være i kontakt med naturen året rundt, og med mere en 7.000 kilometer kyststrækning til rådighed, er det oplagt at dyrke naturens våde element og snuppe sig en dukkert i havet. At badeturen finder sted på den tid af året, hvor man risikerer at…

Læs mere
Efterår
Dyrenes Beskyttelse: Usædvanligt mange pindsvin dette efterår 

Efteråret er i år ekstraordinært mildt, og for pindsvinene betyder det, at de går senere i vinterhi, fordi deres byttedyr som snegle, orme og biller stadig er aktive, skriver Dyrenes Beskyttelse. Det er særligt en fordel for de unge pindsvin, fordi de arbejder på at øge deres vægt inden de går i…

Læs mere
Efterår
Vild med te? - Vind fine kugle teer fra Chaplon 

Vild med te? Deltag i lodtrækningen om de fineste, økologiske kugle-teer fra Chaplon Tea.
Danske Chaplon Tea er te i verdensklasse. De fine teer dyrkes i plantager i Sri Lankas højland under forhold, der tilgodeser mennesker og miljø. Chaplon er økologisk te, hvilket betyder, at der i…

Læs mere
Efterår
Idé: Julepynt fra skoven 

Naturen bugner af den fineste julepynt - kogler, blade, kviste og lavsvamp, som kan bruges til ophæng, i kranse, i dekorationer og som bordpynt. Her er kogler dyppet i hvid maling og fået sløjfe på, lavsvamp bundet i krans, og mos er sat i kegleformede juletræer af trådnet.

Læs mere
Efterår
Tidens bedste krimier 

Her har du tidens mest nervepirrende og underholdende krimier fra blandt andet Jussi Adler-Olsen, Michael Katz Krefeld, Øbro & Tornbjerg, Sara Blædel, Yrsa Sigurðardóttir og Paul Cleave.

Læs mere
Efterår
Send en fin efterårshilsen  

Send fine efterårshilsner med KvindeGuidens postkort. Det er nemt - og gratis !

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^