Akvarel i drømmende farver
Kare Design spisebordsstol
Roy Kirkham tehætte Redoute Roses
Danmarks Dufte:<BR> Mild og duftende hudpleje
Skab dit drømmesoveværelse

Trænger du til lidt ægte selvforkælelse, så giv dig selv et nyt soveværelse!

Dit private refugium
Af alle hjemmets rum, er soveværelset ofte det rum, der indretningsmæssigt, lægges mindst vægt på. Måske fordi soveværelset sjældent er det der ses af andre - og fordi det af samme grund, ofte bliver brugt til opbevaring af rod og ragelse.
Men alle burde unde sig selv et rart soveværelse. Et værelse, hvor der er ro og orden, et tilflugtssted, hvor man kan trække sig tilbage og lade op, et rum med sjæl og atmosfære, hvor det er trygt og rart at lægge sig til at sove, og dejligt og opløftende at vågne op. Og da soveværelser jo generelt udgør hjemmets mindste rum, så burde opgaven med at få istandsat soveværelset også være overkommelig og et oplagt weekendprojekt.
Her får du et par tips, der måske kan inspirere:

Enkle, neutrale rammer
Det er altid dejligt med et nymalet soveværelse. Hvide eller cremefarvede vægge, loft og evt. gulv, de sikre valg. Det lyse soveværelse virker imødekommende og luftigt, og med neutrale vægge kan du nemt tilføje varme, stil og stemning med accessories i lækre og afstemte farver og nuancer.
Væggene kan også males i smukke, dæmpede farver og nuancer, eller tapetseres med nogle af de mange skønne tapeter, som egner sig særligt til soveværelser. Det er tapeter, som f.eks. kombinerer hvidt med råhvide nuancer, hvidt med elegante lyse gråblå toner og tapeter som kombinere det sandfarvede med varme moccafarver - kombinationer som fungerer i soveværelset og giver rummet skønhed og elegance. Og er du glad for farver, så kan det virke godt, hvis du f.eks. vælger at tapetsere en enkelt væg med kulørte striber.

Skab sammenhæng med tekstiler
Det er sjovt og spændende at bruge tekstiler i indretningen. Med tekstilernes farver, mønstre og strukturer er det nemt at være kreativ og skabe varme, stil og stemning i soveværelset. Tekstiler gør det også nemt at skabe sammenhæng og harmoni i rummet. Lad for eksempel mønstre og farver gå igen i puder, gardiner, tapet og møbelstoffer, som her hvor sengelinned fra Naja Munthe CASA de LUXE Home Collection matcher tapetet og skaber helhed.

Ro og orden
Klædeskabe optager som regel irriterende meget plads i soveværelset. Hvis man ikke ligefrem er så privilegeret, at man har plads til klædeskabet andre steder, så kan man i hvert fald sørge for at male skabene i samme farver som væggen, så skabene synes mindre.
De fleste foretrækker at soveværelset indrettes så enkelt som muligt, med så få møbler og nips som muligt. Den enkle indretning giver ro og gør det nemt at holde rummet rent. Men det er altid en god ide, at have god afsætningsplads til f.eks. magasiner og bøger, så de ikke ligger og flyder på gulvet. Brug sengeborde, stole, skamler, kurve eller hylder, så alt i soveværelset har sin plads, og find en flot og dekorativ vasketøjskurv, så undgår du vasketøj på gulvet og sengen.

Den vigtige belysning
I soveværelset er der som regel brug for flere forskellige slags lys: en loftslampe, som giver funktionelt lys, en sengelampe, som giver godt læselys – og ind i mellem kan det jo også være rigtig rart med en dæmpet og romantisk belysning …
Løsningen findes i en kombination af flere lyskilder. Først skal du bestemme den overordnede belysning, som bør være neutral og afslappende, hvilket du kan opnå ved at anvende mere end en lampe. Derefter skal du overveje, hvad du har brug for af belysning f.eks. ved spejle, garderobe og til læsning. Det er vigtigt at hver enkelt lyskilde er tilpasset brugen. For skarp, eller for svag og mangelfuld belysning, er generende – også i soveværelset. Så tag dig god tid, og prøv flere forskellige lyskilder, så du får den optimale belysning i dit soveværelse.

God fornøjelse!

Find meget mere inspiration til dit soveværelse på shoppingsiderne >>

Bolig & Design
Black Friday 2021 - Op til 50% rabat!

Du behøver ikke storme rundt efter gode Black Friday-tilbud, for her har vi samlet et udvalg af de allerbedste tilbud i november med op til 50% rabat!

Læs mere
Bolig & Design
Boligindretning: Lav et moodboard

Udgangspunktet for et hvert indretningsprojekt er, at samle de idéer du har for rummets funktionalitet, indretning, udtryk og stemning. Til det formål kan vi varmt anbefale brugen af et moodboard.

Læs mere
Bolig & Design
Boligindretning: Indret det lille rum

Små rum har det med at ende som pulterkamre, hvor der opbevares ting og sager, som man ikke lige har i brug. Det er ærgerligt, for de små kvadratmeter kan indrettes til hyggelige og anvendelige opholdsrum.

Læs mere
Bolig & Design
Let, lyst og lækkert fra Tine K Home

'Ro og harmoni' må være temaet for Tine K Home 2021. Med vanlig sans for lækkert design og smuk indretning, kombinerer kollektionen det lette og afslappede udtryk med dynamisk design og kvalitet.

Læs mere
Bolig & Design
Smuk opbevaring i kurveflet

Findes der noget så skønt som opbevaring i kurveflet? Vi har samlet et udvalg af vores annoncørers bud på skønne kurve fra anerkendte producenter til opbevaring i badeværelset, køkkenet, stuen, entréen til blandt andet vasketøjet, køkkengrej, tæpper og plaider, aviser og magasiner, planter, brænde...

Læs mere
Bolig & Design
Rengøring med omtanke - 6 miljøvenlige tips

Vil du gøre rent og samtidig sørge for at belaste miljø og sundhed mindst muligt, så hold igen med rengøringsmidlerne. Brug så lidt rengøringsmiddel som muligt og gør dig umage med at vælge de mindst miljøbelastende produkter og undgå klorholdige og antibakterielle midler. Meget rengøring kan oftest...

Læs mere
Bolig & Design
Bazaar: Boliginteriør fra de nye kollektioner

Fra de nye kollektioner kommer smuk, stilfuld og inspirerende interiør. Se nye indretningstrends fra Bungalow, Meraki, House Doctor og Speedtsberg, økologiske vægfarver fra Auro.dk, plakater fra Permild & Rosengreen, livsstilsmagasiner fra New Mags og lækre coffee table books.

Læs mere
Bolig & Design
Broste Copenhagen

Gå på opdagelse i den nye kollektion ”Heritage” fra Broste Copenhagen. Her præsenterer brandet masser af inspiration til boligindretning, og samtidig deres nyeste bud på interiør; møbler og boligtilbehør. Broste Copenhagen byder på lette sommerfarver og -nuancer, skønne 60'er fornemmelser, nye,...

Læs mere
Bolig & Design
Bloomingville: Rum til ro og nærvær

Med nye kollektioner fra Bloomingville følger inspiration til, hvordan du hurtigt og nemt kan få skabt en oase af ro og nærvær. Bliv klogere på sæsonens tendenser og få idéer til ny indretning.

 

Læs mere
Bolig & Design
Indretning: Skønne nips, idéer og små detaljer

Indretningsstil handler om de små detaljer; om valget af farver og dekor som nips, pyntefigurer, urtepotter, puder, plakater og møbelbetræk, der understreger stilen, skaber stemning og blikfang.

Her får du 20 søde, sjove, unikke idéer.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
OOhh & OOhhx - Dansk miljøvenligt design

OOhh & OOhhx - Dansk miljøvenligt design

Giv plads til planter

Giv plads til planter

Bloomingville<BR> - Smuk, nordisk indretningsstil

Bloomingville
- Smuk, nordisk indretningsstil

Lampetrends

Lampetrends

Shopping Nyheder
Dansk design Novoform

Dansk design Novoform

Kister i pileflet

Kister i pileflet

Boliginteriør fra Riviera Maison hos Rosen-lund.dk

Boliginteriør fra Riviera Maison hos Rosen-lund.dk

Kroge i smedejern

Kroge i smedejern

Nye Bøger
Franske finesser - med et nordisk twist

Vild med fransk/nordisk landstil? Lad dig inspirere af den smukke indretningsbog ’Franske finesser - med et nordisk twist’, som er udgivet af det succesfulde designbrand Jeanne d'Arc Living.

I bogen deler kvinderne bag Jeanne d'Arc Living, Lonnie Würtz Jensen og Vivian Christensen, ud af deres...

Læs mere
Vild med genbrug - Af Maj-Britt Soll og Jens Astrup

Brugt interiør pryder danskernes hjem i højere grad end nogensinde før. I den her bog viser skuespillerne Lars Ranthe og Bodil Jørgensen, smykkedesigner Anders Forup og stylist Mette Helena Rasmussen deres mest skattede genbrugsfund, og fortæller om det særlige ved at bo med ting, som andre har...

Læs mere
Enkelt, ligetil, praktisk

Hvis man bruger Terence Conrans kræsne tilgang til det at indrette sit hjem, får man rum, der er afslappet stilfulde, selvsikre og tidløse, mens de samtidig giver mulighed for, at man kan udtrykke sin personlige smag.

Læs mere
Rigtige sommerhuse

Hvad er det, der får folk til at forlade deres velfungerende bolig fredag aften og sidde i kø på motorvejen for at komme hen til et upraktisk hus?

Læs mere
^