Tekande fra Serax
Metal krukker House Doctor
Lanterner fra Rivièra Maison
Buddha i guld resin
Kategori: Forår
Nyhed! MIT HJEM er MIT SLOT 2020 i år i Esrum Kloster
annonce

Gennem 20 år i Frederiksberg Have er forårets dejligste livsstilsmesse, 'MIT HJEM er MIT SLOT, flyttet til nye smukke omgivelser. I pinsedagene, 29. maj til 1. juni, danner det gamle, fine Esrum Kloster og Møllegård i Nordsjælland således de mest idylliske rammer om årets største og mest alsidige bolig- og havemesse.

Et overflødigshorn af idéer og inspiration

Messen, der hvert år tiltrækker tusindvis af besøgende, vil i sine nye omgivelser mellem klosterets historiske bygninger, haver, vandmølle, å og klostereng, præsentere et overflødigshorn af idéer og inspiration. Her vil man møde udstillere indenfor både boligindretning, design, kunsthåndværk og antikviteter, ligesom man kan nyde de mange stande, hvor et bredt udvalg af udstillere præsenterer gastronomi og delikatesser, såvel som mode, smykker og velværeprodukter.

Og som årets største havemesse vil der naturligvis være smukke haveudstillinger og stande, hvor  fagfolk står klar til at dele ud af deres viden og inspirere til haveindretningen med et overvældende udvalg af blomster og planter.

"På Esrum Kloster og Møllegaard er det som om, tiden står stille, helt uden stress og jag. Det er et sted, hvor ro, æstetik, kvalitet og fordybelse er i højsædet, hvilket passer rigtig godt til MIT HJEM er MIT SLOT. Vi tror på, at samspillet mellem Esrum Kloster og Møllegaard og MIT HJEM er MIT SLOT vil give publikum en større helhedsoplevelse og unik mulighed for "oplevelsesshopping" i modsætning til nutidens effektive netbutikker og dagligvarediscount," siger Torben Møller Kristensen, direktør for MIT HJEM er MIT SLOT.

Samtidig vil Esrum Kloster kunne løse behovet for parkeringsmuligheder, som har været en udfordring de tidligere år. Her er der masser af plads til udstillerne og parkeringspladser til publikum. Og så går der offentlig transport næsten helt til døren. 

Værd at rejse for

Hos VisitNordsjælland arbejder man med at tiltrække events og begivenheder til det nordsjællandske område. Her er man ikke er i tvivl om værdien af en messe som MIT HJEM er MIT SLOT.

"Vi er glade og stolte over, at MIT HJEM er MIT SLOT har fundet hjem til Nordsjælland, og at vi er lykkedes med at tiltrække en så populær livsstilsmesse, der vil betyde en masse nye gæster i Nordsjælland. Esrum Kloster, et helt særegent sted og en fantastisk attraktion, koblet med en messe med så stor tiltrækningskraft vil uden tvivl trække et stort publikum hertil. Både de, der nyder pinsen i deres sommerhuse, men også københavnere, rejsende fra hele Sjælland og den anden side af Sundet," siger Direktør i VisitNordsjælland, Annette Sørensen. 
 
En rejse tilbage i tiden

Esrum Klosters lange historie kan dateres tilbage til 1151 og har gennem tiden været drevet som munkekloster, men også jagtslot for kongen. Klosteret er ved at gennemgå en større indendørsrenovation, som vil være færdiggjort i foråret 2020.  

I pinsen vil der være boder og aktiviteter udenfor, men publikum vil også have mulighed for at trække sig ind i klostret til ro og fordybelse. Her vil det som noget nyt være muligt at tage på en virtual reality-rejse tilbage i tiden og opleve klosteret som det så ud for 500 år siden.

”Vi glæder os rigtig meget til at byde MIT HJEM er MIT SLOT velkommen. Det er en fantastisk mulighed for at vise kulturarven og naturen omkring klosteret frem og nå ud til et bredt publikum af gæster,” siger Birgitte Meisner Nielsen, direktør for Esrum Kloster & Møllegaard.  

Paradis på jord 

Klosterets havebrug vil især interessere dem med grønne fingre. Munkene i Esrum forsøgte at skabe paradis på jord ved at bringe orden i den vilde natur. En måde at tæmme naturen på var at skabe et væld af smukke haver i og omkring det store klosterkompleks.

I dag er klosterhaven en moderne udgave af middelalderens haver, en samling af de over 200 forskellige planter, der fandtes i munkenes haver, men i et nyt design. 
 


 

 • MIT HJEM er MIT SLOT 2020
  Adresse: Esrum Kloster og Møllegård, Klostergade 11-12, Esrum, 3230 Græsted

 • Datoer:
  Pinsen: 29. maj til 1. juni 2020
 • Åbningstider:
  Alle dage åben kl. 10 til  kl. 18

 • Entré:
  Partoutbillet pris: 110 kr
  Giver ubegrænset adgang i alle 4 dage & inkluderer besøg på Esrum Kloster
  Børn under 18: gratis med 1 voksen
  Handicappede kan gratis medbringe én ledsager, men skal selv købe billet
  Hunde er velkomne

 • Billetbestilling
  Forud bestil billetter her

 • Læs mere:
  mithjemermitslot.dk

 

 

Foto: Tina Brok Hansen

Bolig & Design
Rengøring med omtanke - 6 miljøvenlige tips

Vil du gøre rent og samtidig sørge for at belaste miljø og sundhed mindst muligt, så hold igen med rengøringsmidlerne. Brug så lidt rengøringsmiddel som muligt og gør dig umage med at vælge de mindst miljøbelastende produkter og undgå klorholdige og antibakterielle midler. Meget rengøring kan oftest...

Læs mere
Bolig & Design
Hübsch SS20 - Tendencies

Med præsentationen af forårets ’Tendencies’-kollektion fra Hübsch, er der udsigt til skønne møbler, lamper og boligtilbehør, som især synes inspireret af 70´ernes organiske formsprog med smukke, runde kurver og bløde vinkler. Trenden, som spås at præge boligindretningen de kommende år, giver den...

Læs mere
Bolig & Design
Broste Copenhagen SS20 - Inspireret af den nordiske sommer; lyset, havet og naturen

Fra Broste Copenhagen kommer en stribe dejlige sæsonnyheder, der på smukkeste vis understreger nordisk enkelthed, kvalitet, rene linjer og flot håndværk. Kollektionen byder på farver og materialer, der komplementerer hinanden og skaber smuk balance mellem klassiske farver, bløde pastelfarver og...

Læs mere
Bolig & Design
Design og print dine køkkenetiketter og labels gratis

Etiketter på køkkenets glas og beholdere bidrager til orden i køkkenskabet. På hjemmesiden Avery.dk kan du gratis benytte et program til at designe dine egne etiketter og labels.

Læs mere
Bolig & Design
Nordal SS20 - Flot kontrast til nordisk stil

For foråret og sommeren 2020 præsenterer Nordal en skøn kollektion med mange nye, originale elementer, der skaber flot kontrast til den nordiske og minimalistiske stil. Fra håndlavede møbler i bambus- og rattan, gulvtæpper i jute samt kakkelborde og helfigursspejle i trærammer, der giver...

Læs mere
Bolig & Design
Trin-for-trin: Få nemt styr på køkkenskabene

Ingen planer for weekenden, så kan et par timers oprydning i køkkenet være godt givet ud. Det er meget nemmere og sjovere at lave mad, når der er styr på køkkengrej og -udstyr, når tingene har deres faste plads i køkkenskabene, og når de, til en hver tid, er nemme at komme til.

Læs mere
Bolig & Design
Dansk design tiltrækker udlandet

Den internationale interesse var stor, da danmarks største interiør- og designmesse, Formland, bød på fire dages oplevelsesunivers med inspirerende trendmiljøer, spændende designtalks og flotte udstillinger fra både nye og etablerede brands. Såvel udstillere som besøgende ser tilbage på en...

Læs mere
Bolig & Design
8 dejlige idéer til din ønskeliste

Styr på, hvad alle andre ønsker sig, men ikke helt dine egne gaveønsker? Her er 8 lækre luksusting - lige til at sætte på ønskelisten!

Læs mere
Bolig & Design
Svært ved at komme i gang med oprydningsprojektet?

Rigtig mange af os har tendens til at udsætte oprydningsprojekter igen og igen. Dét skriver Elfa, der designer opbevaringssystemer og -løsninger. De har undersøgt, hvilke faktorer der spiller ind og kan motivere os til at komme i gang med et længe planlagt oprydningsprojekt.

Læs mere
Bolig & Design
30 geniale - og helt uundværlige - opbevaringsløsninger til køkkenet

Det er meget nemmere og sjovere at lave mad, når der er styr på køkkengrej og -udstyr, når tingene har deres faste plads i køkkenskabene, og når de, til en hver tid, er nemme at komme til.

Er der rod i grydeskabet, bestikskuffen og køleskabet, eller savner du pæn og praktisk opbevaring af...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Bænke hos BOBO

Bænke hos BOBO

Smuk vægdekoration fra Minifabrikken

Smuk vægdekoration fra Minifabrikken

Loungesofa nordisk stil

Loungesofa nordisk stil

Maria Fynsk Norup

Maria Fynsk Norup

Nye Bøger
Franske finesser - med et nordisk twist

Vild med fransk/nordisk landstil? Lad dig inspirere af den smukke indretningsbog ’Franske finesser - med et nordisk twist’, som er udgivet af det succesfulde designbrand Jeanne d'Arc Living.

I bogen deler kvinderne bag Jeanne d'Arc Living, Lonnie Würtz Jensen og Vivian Christensen, ud af deres...

Læs mere
Vild med genbrug - Af Maj-Britt Soll og Jens Astrup

Brugt interiør pryder danskernes hjem i højere grad end nogensinde før. I den her bog viser skuespillerne Lars Ranthe og Bodil Jørgensen, smykkedesigner Anders Forup og stylist Mette Helena Rasmussen deres mest skattede genbrugsfund, og fortæller om det særlige ved at bo med ting, som andre har...

Læs mere
Enkelt, ligetil, praktisk

Hvis man bruger Terence Conrans kræsne tilgang til det at indrette sit hjem, får man rum, der er afslappet stilfulde, selvsikre og tidløse, mens de samtidig giver mulighed for, at man kan udtrykke sin personlige smag.

Læs mere
Rigtige sommerhuse

Hvad er det, der får folk til at forlade deres velfungerende bolig fredag aften og sidde i kø på motorvejen for at komme hen til et upraktisk hus?

Læs mere
^