Julesok til pakkekalender<BR>og adventsgaver
Nye plejende vinterfavoritter
Gaveæske delikatesser
Gave til hundeejer
Lampe simulerer daggry

En ny lampe giver dig også mulighed for at vågne til pippende fugle, skvulpende bølger eller kvækkende frøer, så vintertrætheden modvirkes - især kvinder, unge og mænd med skiftearbejde har risiko for vintertræthed ...

En ny lampe giver dig også mulighed for at vågne til pippende fugle, skvulpende bølger eller kvækkende frøer, så vintertrætheden modvirkes - især kvinder, unge og mænd med skiftearbejde har risiko for vintertræthed..


Svært ved at komme ud af fjerene?
Måden vi sover og vågner op på berører os alle. I Norden, hvor det er mørkt en stor del af året, har mange især svært ved at komme ud af fjerene om morgenen. Faktisk lider 14 % af vintertræthed – og 9 % af vinter-depression mod blot én procent i Sydeuropa.

"Og de særligt følsomme grupper er kvinder, unge og mænd med skiftearbejde", fortæller overlæge Gordon Wildschiødt fra søvnklinikken Scansleep.

Forklaringen er, at det lave lysniveau i vinterhalvåret gør det sværere for vores krop at stille om fra sovende til vågen tilstand. Det er blandt andet derfor det føles lettere at vågne om sommeren, hvor lyset er stærkere om morgenen.

Ny lampe giver en god start på dagen
Men nu har Philips udviklet en særlig lampe, som kan hjælpe til at man får en lettere opvågnen. Lampen hedder Wake-up Light og er ikke blot en clockradio, men altså en lampe, der simulerer daggry.

En halv time før du skal op, tænder lyset i en blød, solopgangsagtig tone, og gradvist intensiveres lyset. En del af lyset trænger gennem øjenlågene og aktiverer hjernen, hvor der dannes energihormonet kortisol – kroppen får dermed et blidt signal om snart at vågne.

Vågn op til fuglekvidder, bølgeskvulp eller kvækkende frøer
Når den halve time er gået, kan du – udover radio og bip - vælge at blive vækket af fuglekvidder, bølgeskvulp eller kvækkende frøer. Din hormonbalance er bedre og du vågner betydelig mere energisk og frisk.

"Simulering af daggry kan justere døgnrytmen; først og fremmest hos b-mennesker. Og det virker som en mere naturlig vækkemetode end traditionelle vækkeure", siger Gordon Wildschiødt.

Undersøgelser viser, at kun 20 % af Philips Wake-Up Light-brugere vælger at anvende snooze funktionen. For brugere af almindelige vækkeure er det hele 87 %, hvilket tydeligt indikerer, at Wake-Up Light-brugere vågner op mere veludhvilede.

Når den mørkeårstid er så slem for mange, skyldes det ifølge Gordon Wildschiødt, at mangel på lys giver for høje niveauer af melatonin i hjernen, og så nedsættes stofskiftet og dermed temperaturen så der opstår søvnighed.

Wake-up Light har en lyseffekt på 300/400 lux, som er nok til at skabe den positive påvirkning. Det skal understreges, at Wake-up Light ikke er en lysterapilampe mod vinterdepression: her skal i stedet anvendes Philips EnergyLight med 10.000 lux over en-to timer, men Wake-up Light kan være et godt supplement til EnergyLight.

Philips Wake-Up Light findes i to udgaver: HF3461 med fugle-, frø- og bølgelyd, digital fm-radio samt kraftigere lys til brug ved læsning – vejledende udsalgspris 1.299 kroner og HF3451 til vejledende udsalgspris på 899 kroner.

Bolig & Design
Black Friday 2021 - Op til 50% rabat!

Du behøver ikke storme rundt efter gode Black Friday-tilbud, for her har vi samlet et udvalg af de allerbedste tilbud i november med op til 50% rabat!

Læs mere
Bolig & Design
Boligindretning: Lav et moodboard

Udgangspunktet for et hvert indretningsprojekt er, at samle de idéer du har for rummets funktionalitet, indretning, udtryk og stemning. Til det formål kan vi varmt anbefale brugen af et moodboard.

Læs mere
Bolig & Design
Boligindretning: Indret det lille rum

Små rum har det med at ende som pulterkamre, hvor der opbevares ting og sager, som man ikke lige har i brug. Det er ærgerligt, for de små kvadratmeter kan indrettes til hyggelige og anvendelige opholdsrum.

Læs mere
Bolig & Design
Let, lyst og lækkert fra Tine K Home

'Ro og harmoni' må være temaet for Tine K Home 2021. Med vanlig sans for lækkert design og smuk indretning, kombinerer kollektionen det lette og afslappede udtryk med dynamisk design og kvalitet.

Læs mere
Bolig & Design
Smuk opbevaring i kurveflet

Findes der noget så skønt som opbevaring i kurveflet? Vi har samlet et udvalg af vores annoncørers bud på skønne kurve fra anerkendte producenter til opbevaring i badeværelset, køkkenet, stuen, entréen til blandt andet vasketøjet, køkkengrej, tæpper og plaider, aviser og magasiner, planter, brænde...

Læs mere
Bolig & Design
Rengøring med omtanke - 6 miljøvenlige tips

Vil du gøre rent og samtidig sørge for at belaste miljø og sundhed mindst muligt, så hold igen med rengøringsmidlerne. Brug så lidt rengøringsmiddel som muligt og gør dig umage med at vælge de mindst miljøbelastende produkter og undgå klorholdige og antibakterielle midler. Meget rengøring kan oftest...

Læs mere
Bolig & Design
Bazaar: Boliginteriør fra de nye kollektioner

Fra de nye kollektioner kommer smuk, stilfuld og inspirerende interiør. Se nye indretningstrends fra Bungalow, Meraki, House Doctor og Speedtsberg, økologiske vægfarver fra Auro.dk, plakater fra Permild & Rosengreen, livsstilsmagasiner fra New Mags og lækre coffee table books.

Læs mere
Bolig & Design
Broste Copenhagen

Gå på opdagelse i den nye kollektion ”Heritage” fra Broste Copenhagen. Her præsenterer brandet masser af inspiration til boligindretning, og samtidig deres nyeste bud på interiør; møbler og boligtilbehør. Broste Copenhagen byder på lette sommerfarver og -nuancer, skønne 60'er fornemmelser, nye,...

Læs mere
Bolig & Design
Bloomingville: Rum til ro og nærvær

Med nye kollektioner fra Bloomingville følger inspiration til, hvordan du hurtigt og nemt kan få skabt en oase af ro og nærvær. Bliv klogere på sæsonens tendenser og få idéer til ny indretning.

 

Læs mere
Bolig & Design
Indretning: Skønne nips, idéer og små detaljer

Indretningsstil handler om de små detaljer; om valget af farver og dekor som nips, pyntefigurer, urtepotter, puder, plakater og møbelbetræk, der understreger stilen, skaber stemning og blikfang.

Her får du 20 søde, sjove, unikke idéer.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Skoskab i stål

Skoskab i stål

Hjørneborde, sideborde & bakkeborde

Hjørneborde, sideborde & bakkeborde

5 tips til indbydende entré

5 tips til indbydende entré

Giv plads til planter

Giv plads til planter

Shopping Nyheder
Louisiana plakater

Louisiana plakater

Kister i pileflet

Kister i pileflet

House Doctor spejle

House Doctor spejle

Danske designklassikere

Danske designklassikere

Nye Bøger
Franske finesser - med et nordisk twist

Vild med fransk/nordisk landstil? Lad dig inspirere af den smukke indretningsbog ’Franske finesser - med et nordisk twist’, som er udgivet af det succesfulde designbrand Jeanne d'Arc Living.

I bogen deler kvinderne bag Jeanne d'Arc Living, Lonnie Würtz Jensen og Vivian Christensen, ud af deres...

Læs mere
Vild med genbrug - Af Maj-Britt Soll og Jens Astrup

Brugt interiør pryder danskernes hjem i højere grad end nogensinde før. I den her bog viser skuespillerne Lars Ranthe og Bodil Jørgensen, smykkedesigner Anders Forup og stylist Mette Helena Rasmussen deres mest skattede genbrugsfund, og fortæller om det særlige ved at bo med ting, som andre har...

Læs mere
Enkelt, ligetil, praktisk

Hvis man bruger Terence Conrans kræsne tilgang til det at indrette sit hjem, får man rum, der er afslappet stilfulde, selvsikre og tidløse, mens de samtidig giver mulighed for, at man kan udtrykke sin personlige smag.

Læs mere
Rigtige sommerhuse

Hvad er det, der får folk til at forlade deres velfungerende bolig fredag aften og sidde i kø på motorvejen for at komme hen til et upraktisk hus?

Læs mere
^