Tommy Hilfiger
500 e-bøger for børn
Økologisk maling til soveværelset
Brink Nordic - Julepynt <BR>som i gamle dage
Battuto og pasterelli

For mange mennesker er glaskunst en uforståelig oplevelsesverden. Men med skabelsen af funktionelle glasting til hverdagen har glaskunstnerparret Andrew Jason Brown og Nanna Backhaus Brown dannet bro mellem kunst og brugskunst...

Lamperne er udført i klart eller opalt glas, som er forarbejdet med slibning og sandblæsning eller – når de er udført i Nanna Backhaus Browns speciale Pasterelli-teknik – uden yderligere forarbejdning...


Battuto og Pasterelli
At beskue et stykke glaskunst er som at gå på opdagelse i universets forunderlighed. I linjer, farvespil og teksturer fortælles noveller og små anekdoter, som iagttageren selv kan digte videre på. For mange mennesker er glaskunst en uforståelig oplevelsesverden. Men med skabelsen af funktionelle glasting til hverdagen har glaskunstnerparret Andrew Jason Brown og Nanna Backhaus Brown dannet bro mellem kunst og brugskunst – en bro som giver lægmand forståelse for parrets forunderlige glaskunst.

Glasmirakler hver dag
Hver morgen startes gasbrænderen op i Glassmedjen i Frederiksværk – et atelier, de to kunstnere har drevet i fællesskab siden 1993. Glassmedjen er arnested for nye glasmirakler hver dag, og her udvikler de to kunstnere deres specialer i gamle italienske glasteknikker – teknikker, som elegant føres gennem husets mange produktgrupper, der både favner brugskunst, belysning, unika glas, skulpturel kunst og udsmykning. En enkel og smuk serie glaskander med tilhørende drikkeglas i klare og mælkehvide farver har åbnet op for nye kundegrupper, der som noget nyt også skeler til glaskunstværkerne. Husets helt nye serie af hænge- og standerlamper til gulv og bord er ligeledes en succesfuld produktgruppe, som skaber forståelse for kunsten og håndværket i Glassmedjens magiske univers. Lamperne er udført i klart eller opalt glas, som er forarbejdet med slibning og sandblæsning eller – når de er udført i Nanna Backhaus Browns speciale Pasterelli-teknik – uden yderligere forarbejdning.

Personlige teknikker
Pasterelli-teknikken er en stribeteknik, der danner basen for skulpturelle farveoplevelser i glasset. Farvet glas trækkes til stænger, som lægges op side om side i et nøje afstemt farvemønster. Stængerne opvarmes herefter til 800 grader og smeltes sammen, hvorefter de rulles op omkring glaspustningsrøret og blæses til det ønskede produkt. Striberne lægges som spiraler, som skaber et gådefuldt smukt spil i glasset, når det rammes af sollyset. Andrew Jason Browns speciale Battuto-teknikken ses både på Glassmedjens skåle, krukker og lamperne. Teknikken minder om det udtryk, man opnår ved at høvler et ubrændt lerprodukts flade af med en skarp kniv.

Gennem årene har de to kunstnere oparbejdet hver deres stilmæssige niche, som har givet dem kunder i hele verden. Fælles for kunstnernes stil er konglomeratet af skandinavisk design og klassisk pustede former, der overfladebehandles via slibning og sandblæsning. Senest har Andrew udvidet sit virkefelt til også at omhandle arkitektonisk og skulpturelle arbejder i glas og granit. I samarbejde med professionelle stenhuggere har han realiseret sine skulpturelle ideer og omsat dem til smukke og imponerende store værker, som bl.a. kan ses på GlasMuseet i Ebeltoft og i Bruuns Galleri i Århus.

Forhandleroplysning: Tlf. 47 74 85 20.

Bolig & Design
Black Friday 2021 - Op til 50% rabat!

Du behøver ikke storme rundt efter gode Black Friday-tilbud, for her har vi samlet et udvalg af de allerbedste tilbud i november med op til 50% rabat!

Læs mere
Bolig & Design
Boligindretning: Lav et moodboard

Udgangspunktet for et hvert indretningsprojekt er, at samle de idéer du har for rummets funktionalitet, indretning, udtryk og stemning. Til det formål kan vi varmt anbefale brugen af et moodboard.

Læs mere
Bolig & Design
Boligindretning: Indret det lille rum

Små rum har det med at ende som pulterkamre, hvor der opbevares ting og sager, som man ikke lige har i brug. Det er ærgerligt, for de små kvadratmeter kan indrettes til hyggelige og anvendelige opholdsrum.

Læs mere
Bolig & Design
Let, lyst og lækkert fra Tine K Home

'Ro og harmoni' må være temaet for Tine K Home 2021. Med vanlig sans for lækkert design og smuk indretning, kombinerer kollektionen det lette og afslappede udtryk med dynamisk design og kvalitet.

Læs mere
Bolig & Design
Smuk opbevaring i kurveflet

Findes der noget så skønt som opbevaring i kurveflet? Vi har samlet et udvalg af vores annoncørers bud på skønne kurve fra anerkendte producenter til opbevaring i badeværelset, køkkenet, stuen, entréen til blandt andet vasketøjet, køkkengrej, tæpper og plaider, aviser og magasiner, planter, brænde...

Læs mere
Bolig & Design
Rengøring med omtanke - 6 miljøvenlige tips

Vil du gøre rent og samtidig sørge for at belaste miljø og sundhed mindst muligt, så hold igen med rengøringsmidlerne. Brug så lidt rengøringsmiddel som muligt og gør dig umage med at vælge de mindst miljøbelastende produkter og undgå klorholdige og antibakterielle midler. Meget rengøring kan oftest...

Læs mere
Bolig & Design
Bazaar: Boliginteriør fra de nye kollektioner

Fra de nye kollektioner kommer smuk, stilfuld og inspirerende interiør. Se nye indretningstrends fra Bungalow, Meraki, House Doctor og Speedtsberg, økologiske vægfarver fra Auro.dk, plakater fra Permild & Rosengreen, livsstilsmagasiner fra New Mags og lækre coffee table books.

Læs mere
Bolig & Design
Broste Copenhagen

Gå på opdagelse i den nye kollektion ”Heritage” fra Broste Copenhagen. Her præsenterer brandet masser af inspiration til boligindretning, og samtidig deres nyeste bud på interiør; møbler og boligtilbehør. Broste Copenhagen byder på lette sommerfarver og -nuancer, skønne 60'er fornemmelser, nye,...

Læs mere
Bolig & Design
Bloomingville: Rum til ro og nærvær

Med nye kollektioner fra Bloomingville følger inspiration til, hvordan du hurtigt og nemt kan få skabt en oase af ro og nærvær. Bliv klogere på sæsonens tendenser og få idéer til ny indretning.

 

Læs mere
Bolig & Design
Indretning: Skønne nips, idéer og små detaljer

Indretningsstil handler om de små detaljer; om valget af farver og dekor som nips, pyntefigurer, urtepotter, puder, plakater og møbelbetræk, der understreger stilen, skaber stemning og blikfang.

Her får du 20 søde, sjove, unikke idéer.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Forelsk dig i dragende overflader

Forelsk dig i dragende overflader

5 tips til indbydende entré

5 tips til indbydende entré

Skoskab i stål

Skoskab i stål

Understel: Bord-, senge- og sofaben

Understel: Bord-, senge- og sofaben

Shopping Nyheder
Bænke hos BOBO

Bænke hos BOBO

Roon & Rahn<BR> - Dansk design til entréen

Roon & Rahn
- Dansk design til entréen

Rundt stuebord

Rundt stuebord

Dansk design Novoform

Dansk design Novoform

Nye Bøger
Franske finesser - med et nordisk twist

Vild med fransk/nordisk landstil? Lad dig inspirere af den smukke indretningsbog ’Franske finesser - med et nordisk twist’, som er udgivet af det succesfulde designbrand Jeanne d'Arc Living.

I bogen deler kvinderne bag Jeanne d'Arc Living, Lonnie Würtz Jensen og Vivian Christensen, ud af deres...

Læs mere
Vild med genbrug - Af Maj-Britt Soll og Jens Astrup

Brugt interiør pryder danskernes hjem i højere grad end nogensinde før. I den her bog viser skuespillerne Lars Ranthe og Bodil Jørgensen, smykkedesigner Anders Forup og stylist Mette Helena Rasmussen deres mest skattede genbrugsfund, og fortæller om det særlige ved at bo med ting, som andre har...

Læs mere
Enkelt, ligetil, praktisk

Hvis man bruger Terence Conrans kræsne tilgang til det at indrette sit hjem, får man rum, der er afslappet stilfulde, selvsikre og tidløse, mens de samtidig giver mulighed for, at man kan udtrykke sin personlige smag.

Læs mere
Rigtige sommerhuse

Hvad er det, der får folk til at forlade deres velfungerende bolig fredag aften og sidde i kø på motorvejen for at komme hen til et upraktisk hus?

Læs mere
^