Quilttæppe
Ogawa Kazumaza
Hængesofa Rivièra Maison
Store runde solbriller
50 år med slip-let

Opfindelsen, der revolutionerede kogekunsten, kan i år fejre sit 50 års-jubilæum. Det hele startede med en fiskeinteresseret franskmand ...

Der var engang, hvor man blev nødt til at stege i store mængder fedtstof, hvis ikke frikadellerne skulle brænde håbløst fast, og hvor pander ikke kunne tåle opvaskemiddel. Men i 1956 blev den første slip-let-pande sendt på markedet, og det revolutionerede madlavningen i millioner af hjem verden over.

Det var Tefal, der stod bag køkkenrevolutionen, der med ét slag gjorde fastbrændte madvarer og beskidte pander til fortid. Med slip-let-pander fik enhver husmor, kok eller køkkenskriver mulighed for at skære ned på fedtforbruget eller stege helt fedtfrit. Samtidig sørgede belægningen for, at stegerester nemt gled af panden ved rengøring.

Et ægtepar med snilde
Grundbestanddelen i alle slip-let-belægninger er stoffet PTFE, som blev opdaget ved et tilfælde i et laboratorium i USA i slutningen af 30’erne. Et par videnskabsmænd eksperimenterede med at køle freon ned for at skabe et mere effektivt køleskab. I stedet for en ny, effektiv gasart stod de pludselig med et ukendt stof, som viste sig at være ekstremt afvisende over for andre materialer. Stoffet blev kaldt PTFE.

I 1954 ville den franske fiskeentusiast og ingeniør Marc Grégoire prøve at støbe sine egne fiskestænger af glasfiber. For at forhindre stængerne i at hænge fast i støbeformen forsøgte han sig med at smøre formen indvendigt med PTFE. Det virkede over al forventning.

Da han fortalte sin kone Colette om succesen, spurgte hun, om han ikke kunne komme stoffet på hendes aluminiumspande, så maden ikke så let brændte på. Det kunne han, og i 1956 blev den første slip-let-pande solgt fra det lille familiefirma Tefal i pariserforstaden Sarcelles. Allerede ved udgangen af samme år producerede Tefal 100 pander om dagen. Danmark var blandt de første lande efter Frankrig, som fik glæde af den nye køkkenrevolution.

I dag producerer Tefal mere end 50 mio. stykker køkkentøj om året, og der står en slip-let-pande i de fleste husstande. Og for hvert år, siden Colette Gregoire fik sin gode idé, er Tefal-panden blevet stadigt mere slidstærk og holdbar.

I 1999 fik Tefals pander desuden varmeindikatoren Thermo-Spot – en rød plet midt på panden, som gør det let at se, hvornår panden har den perfekte stegetemperatur. Med den rette temperatur er det muligt at stege både fedtfrit og sprødt.

Bolig & Design
Indret med blå

De blå nuancer lyser op i indretningen i sommermånederne. At indrette sig med himlen og havets farver er både smukt og smagfuldt - og tilføjer noget friskt og nordisk til stemning og udtryk.

Læs mere
Bolig & Design
Rengøring med omtanke - 6 miljøvenlige tips

Vil du gøre rent og samtidig sørge for at belaste miljø og sundhed mindst muligt, så hold igen med rengøringsmidlerne. Brug så lidt rengøringsmiddel som muligt og gør dig umage med at vælge de mindst miljøbelastende produkter og undgå klorholdige og antibakterielle midler. Meget rengøring kan oftest...

Læs mere
Bolig & Design
Broste Copenhagen SS20 - Inspireret af den nordiske sommer; lyset, havet og naturen

Fra Broste Copenhagen kommer en stribe dejlige sæsonnyheder, der på smukkeste vis understreger nordisk enkelthed, kvalitet, rene linjer og flot håndværk. Kollektionen byder på farver og materialer, der komplementerer hinanden og skaber smuk balance mellem klassiske farver, bløde pastelfarver og...

Læs mere
Bolig & Design
Hübsch SS20 - Tendencies

Med præsentationen af forårets ’Tendencies’-kollektion fra Hübsch, er der udsigt til skønne møbler, lamper og boligtilbehør, som især synes inspireret af 70´ernes organiske formsprog med smukke, runde kurver og bløde vinkler. Trenden, som spås at præge boligindretningen de kommende år, giver den...

Læs mere
Bolig & Design
Design og print dine køkkenetiketter og labels gratis

Etiketter på køkkenets glas og beholdere bidrager til orden i køkkenskabet. På hjemmesiden Avery.dk kan du gratis benytte et program til at designe dine egne etiketter og labels.

Læs mere
Bolig & Design
Nordal SS20 - Flot kontrast til nordisk stil

For foråret og sommeren 2020 præsenterer Nordal en skøn kollektion med mange nye, originale elementer, der skaber flot kontrast til den nordiske og minimalistiske stil. Fra håndlavede møbler i bambus- og rattan, gulvtæpper i jute samt kakkelborde og helfigursspejle i trærammer, der giver...

Læs mere
Bolig & Design
Trin-for-trin: Få nemt styr på køkkenskabene

Ingen planer for weekenden, så kan et par timers oprydning i køkkenet være godt givet ud. Det er meget nemmere og sjovere at lave mad, når der er styr på køkkengrej og -udstyr, når tingene har deres faste plads i køkkenskabene, og når de, til en hver tid, er nemme at komme til.

Læs mere
Bolig & Design
Dansk design tiltrækker udlandet

Den internationale interesse var stor, da danmarks største interiør- og designmesse, Formland, bød på fire dages oplevelsesunivers med inspirerende trendmiljøer, spændende designtalks og flotte udstillinger fra både nye og etablerede brands. Såvel udstillere som besøgende ser tilbage på en...

Læs mere
Bolig & Design
8 dejlige idéer til din ønskeliste

Styr på, hvad alle andre ønsker sig, men ikke helt dine egne gaveønsker? Her er 8 lækre luksusting - lige til at sætte på ønskelisten!

Læs mere
Bolig & Design
Svært ved at komme i gang med oprydningsprojektet?

Rigtig mange af os har tendens til at udsætte oprydningsprojekter igen og igen. Dét skriver Elfa, der designer opbevaringssystemer og -løsninger. De har undersøgt, hvilke faktorer der spiller ind og kan motivere os til at komme i gang med et længe planlagt oprydningsprojekt.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Kister i pileflet

Kister i pileflet

Hübsch knagerække

Hübsch knagerække

Maria Fynsk Norup

Maria Fynsk Norup

Danske designklassikere

Danske designklassikere

Nye Bøger
Franske finesser - med et nordisk twist

Vild med fransk/nordisk landstil? Lad dig inspirere af den smukke indretningsbog ’Franske finesser - med et nordisk twist’, som er udgivet af det succesfulde designbrand Jeanne d'Arc Living.

I bogen deler kvinderne bag Jeanne d'Arc Living, Lonnie Würtz Jensen og Vivian Christensen, ud af deres...

Læs mere
Vild med genbrug - Af Maj-Britt Soll og Jens Astrup

Brugt interiør pryder danskernes hjem i højere grad end nogensinde før. I den her bog viser skuespillerne Lars Ranthe og Bodil Jørgensen, smykkedesigner Anders Forup og stylist Mette Helena Rasmussen deres mest skattede genbrugsfund, og fortæller om det særlige ved at bo med ting, som andre har...

Læs mere
Enkelt, ligetil, praktisk

Hvis man bruger Terence Conrans kræsne tilgang til det at indrette sit hjem, får man rum, der er afslappet stilfulde, selvsikre og tidløse, mens de samtidig giver mulighed for, at man kan udtrykke sin personlige smag.

Læs mere
Rigtige sommerhuse

Hvad er det, der får folk til at forlade deres velfungerende bolig fredag aften og sidde i kø på motorvejen for at komme hen til et upraktisk hus?

Læs mere
^