Dekorative påskeæg
Påskeæg i glas fra Kodanska
Dekorationsæg
Påskeæg i metal
Takt & tone på daten

Fra brevkassen: Når han vil betale hele restaurationsregningen, bliver den ene date fornærmet og siger, at hun godt kan betale selv. Når han foreslår at dele regningen, bliver en anden fornærmet og kalder ham ”nærig”..

________________________________________________

 

Hej Sanne,
Jeg håber, du kan hjælpe mig.
Jeg er nogle gange "gået helt galt i byen". Når jeg har en date, er jeg i tvivl, om jeg skal betale..
Det er altså ikke, fordi jeg ikke vil betale, men nogle kvinder bryder sig vist ikke om, at der bliver betalt for dem. Jeg var ude for, at en date blev sur og sagde at hun kunne altså godt betale for sig selv (!!)..
Så derfor undlod jeg på min næste date med en anden kvinde at betale og foreslog at vi delte regningen, med det resultat at hun kaldte mig en nærrigmås (!!)
Jeg er helt forvirret.
Hvordan vil I gerne ha´ det?

________________________________________________

Ak ja. Den stakkels kvindefrigørelse har ansvar for meget – med mulig undtagelse af egentlig økonomisk ligestilling. Jeg husker tydeligt fra min egen ungdom, hvor vigtigt det var at betale for sig selv. Så man ikke skyldte ham noget!

Jeg fraveg kun reglen, når jeg manglede penge. Det gjorde jeg til gengæld tit. Men nok om mine ungdomserindringer...

Som udgangspunkt er reglen, at den, der inviterer, betaler. Uanset køn. Så hvis du inviterer en kvinde ud, så er du nødt til at være indstillet på at betale regningen. Det samme er hun, hvis hun inviterer dig ud. Så hvis der skulle være en date, der ikke tager imod din villighed til at betale i god stil, men begynder at sige, at hun skam godt selv kan betale, så må du svare: ”Selvfølgelig kan du det. Men nu er det jo mig, der har inviteret.”

Og så til undtagelserne: Ligesom det ikke er alle kvinder, der er parat til at modtage en middag, er det heller ikke alle, der er villige til at påtage sig at betale den fulde pris – også for deres ledsager – selv når det er dem, der har ’inviteret’. Så hvis en kvinde inviterer dig ud, er du nødt til at være forberedt på at skulle betale halvdelen. Hvis hun ikke af sig selv griber regningen, når den kommer på bordet, så sig: ”Skal vi ikke bare dele den?” Hvis hun i dette tilfælde kalder dig en nærigmås, så ville jeg se mig om efter en anden date. Hvem ved, hvad hun så ikke kan finde på at ’invitere’ dig til og derefter forvente, at du skal betale den fulde regning for?

Men for at slutte, hvor jeg startede: Når nogle kvinder kan have et problem med, at en mand betaler for dem, så hænger det sammen med gamle dages uudtalte forventning om, at når en mand havde betalt ens middag, så kunne han kræve noget til gengæld. I naturalier. Og det er en kedelig situation at være i – hvis man nu ikke lige synes, det er sagen. Det ville du selvfølgelig aldrig forvente. Derfor er det vigtigt at understrege, at der er tale om almindelig høflighed fra din side – ikke ’noget for noget’. Det gør du ved at forklare, at du betaler, fordi du er værten. Og hun kan jo altid give en anden gang.

Så på dit spørgsmål: Hvordan vil I gerne have det? kan jeg kun svare: Ukompliceret.

Forfatter Sanne Udsen

Om restaurantbesøg og hvem der skal betale hvornår har jeg skrevet mere i ”Takt og tone i tiden - guide til færden gennem det moderne livs genvordigheder”.

Takt og tone
Hvem skal ekspederes først?

Når man står i den lange kø i Netto og der bliver ”åbnet” en ny kasse. Hvem har så første ret til ekspedition ved den nyåbnede kasse?

Læs mere
Takt og tone
Affære med chefen

Hun har haft et forhold til sin chef, men nu da det er forbi føler hun sig frosset ud af sine kollegaer...

Læs mere
Takt og tone
Ønskeseddel på invitationen

Hun gerne have at gæsterne donerer penge til velgørende formål, i stedet for at give hende en fødselsdagsgave. Men kan man tillade sig at skrive det på invitationen?

Læs mere
Takt og tone
Moderne manerer - mailetikette, tak!

Det kan ikke understreges nok, at det regnes for Topmålet af uhøflighed at vedlægge en invitation en ønskeseddel...

Læs mere
Takt og tone
Franske kindkys

Er du også træt af at støde næsen mod andres næser, når du giver kindkys? Forfatter Susanne Udsen forklarer "reglerne" for kindkys...

Læs mere
Takt og tone
Naboskab

Hvad gør man når naboen støjer og man ikke kan få en konstruktiv dialog med dem. Forfatter Sanne Udsen besvarer brevkassen ...

Læs mere
Takt og tone
En guide til god opførsel

Forfatter og brevkasseredaktør på KvindeGuiden Sanne Udsen har skrevet bogen Takt og tone i tiden - som handler om hvordan man begår sig taktfuldt, diplomatisk og hensynsfuldt i den moderne verden..

Læs mere
Takt og tone
På besøg hos dronningen

En læser skal på besøg hos Dronningen og er i tvivl om hvordan man gebærder sig. Forfatter til Takt og tone i tiden Sanne Udsen vejleder om korrekt påklædning og opførsel...

Læs mere
Takt og tone
Hjælp, mine kolleger er nogle svin !

"Eftersom vi har så forskellige tærskler, så må det på en arbejdsplads være den sarteste, der sætter standarden", skriver ekspert i takt og tone...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Plakat Mark Rothko 'White center'

Plakat Mark Rothko 'White center'

Hvilken boligstil skal du vælge?

Hvilken boligstil skal du vælge?

Økologisk vægmaling i smukke nuancer

Økologisk vægmaling i smukke nuancer

Eden Outcast

Eden Outcast

Nye Bøger
Shopping
^