application essay writing uk resume writing services huntsville al thesis master of business administration
Kunstplakat af Farah Atassi
Loungestol i flet fra House Doctor
Øreringe Mette Scherning
Bambus t-shirt fra Copenhagen Bamboo
Kategori: Takt og tone
Affære med chefen

Hun har haft et forhold til sin chef, men nu da det er forbi føler hun sig frosset ud af sine kollegaer...

Kære Sanne Udsen,

Jeg har gennem længere tid haft et intimt forhold til min chef. Jeg ved godt, at det ikke er så smart, men jeg troede, det var den store kærlighed – og han sagde, at han elskede mig. Nu er der ansat en ny kvinde i afdelingen, og min chef er ikke længere interesseret i mig, men jagter den nye på samme måde, som han i sin tid jagtede mig. Han er kold og afvisende over for mig, og når jeg konfronterer ham med det, bliver han ondskabsfuld og kalder mig indbildsk og til grin. Mine kollegaer, som for de flestes vedkommende havde problemer med at kapere at jeg havde et forhold til chefen, fryder sig over, at jeg ikke har chefens opmærksomhed længere, og jeg føler mig holdt udenfor.
Jeg har det så dårligt og føler mig så uvelkommen, at jeg ikke kan koncentrere mig om mit arbejde, jeg sover ikke om natten, og jeg kan ikke holde ud at være på arbejde.
Min chefs overordnede ved ikke noget om hans og mit forhold, men jeg overvejer at fortælle dem om det, da de måske kan sætte ham på plads ... Jeg ville bare ønske, at jeg aldrig havde indledt et forhold til min chef, for jeg er i bund og grund meget glad for mit arbejde. Hvad vil du anbefale mig at gøre?

Mange hilsner - og tak for en god brevkasse.

___________________________________________________________

Kære læser,

Jeg vil anbefale dig hurtigst muligt at finde dig et nyt job. Det her kommer ikke til at gå godt, hvordan vi end vender og drejer det. Hvis din udlægning af historien kan tages for gode varer, så har du været et fjols, og din chef har opført sig moralsk forkasteligt. Der er tydeligvis tale om et mønster i hans adfærd, og han burde retteligt fyres for at udnytte sin magtposition over for sine underordnede til at indlede et seksuelt forhold til dem, også selv om det som i dit tilfælde var frivilligt. Det ændrer ikke ved, at der er en skæv magtbalance mellem overordnet og underordnet, og at det derfor er den overordnede, der er mest skyldig, hvis man kan sige det sådan. Han bringer arbejdspladsens anseelse i fare, eftersom der er en reel risiko for, at nogen før eller siden med rette vil anklage ham for seksuel chikane, og han nedbringer arbejdspladsens produktivitet ved at skabe intern splid, fordi han åbenbart ikke engang gør sig den ulejlighed at være en anelse diskret. Ikke at den slags kan holdes skjult i det lange løb, men alligevel.

Nå, men selv hvis hans overordnede finder ud af, hvad han har gang i og derfor fyrer ham, så vil det ikke rigtigt løse dit problem. Du har mistet dine kollegers respekt, med rette eller urette, og derfor er mit råd, at du finder dig et nyt job. Ja, det er surt, men husk på ordsproget om at "god dømmekraft kommer af erfaring. Erfaring kommer af dårlig dømmekraft." Vi skal alle have noget erfaring, og indimellem er det bare ikke særligt sjovt. Om du skal gå så vidt som til at informere din chefs overordnede om jeres nu afsluttede forhold, er vanskeligt for mig at råde entydigt om, for på den ene side har de krav på at vide, hvad der foregår, men på den anden side kan du dårligt selv komme til at tage dig godt ud i den situation. Derfor vil det nok være bedst at vente med evt. at fortælle dem om det, indtil du tager din afsked i forbindelse med det nye job, du forhåbentligt snart får.


Med venlig hilsen,

Takt og tone
Køkultur

Kun få ting kan få ellers fredelige folk til at blive i den grad ophidsede som det at blive sprunget over i køen....

Læs mere
Takt og tone
Placering omkring festbordet

En læser spørger ekspert i gode manerer, Sanne Udsen, om reglerne for placering af gæsterne omkring festbordet.

Læs mere
Takt og tone
Min fordrukne onkel

Er man "tvunget" til at invitere sin fordrukne, pinlige onkel med til sit bryllup, spørger en læser KvindeGuidens ekspert i Takt & Tone Sanne Udsen...

Læs mere
Takt og tone
Sanne Udsen

Hun bor i et perfekt hus på Frederiksberg med sin perfekte mand. Hun har tre perfekte børn. Hun har sågar perfekte nevøer og niecer....

Læs mere
Takt og tone
Udveksling af gaver på jobbet

Hvordan undgår man at deltage i gave udveksling på arbejdet, hvis man ikke er interesseret i at være en del af det.

Læs mere
Takt og tone
Læserkommentar til: Hvad er det med folk og deres hunde

Jeg er en LYKKELIG hundeejer. Jeg har altid en rulle hundeposer med - så jeg håber, I tilgiver mig, jeg er lykkelig for min hund...

Læs mere
Takt og tone
Takt & Tone: Hvad er det med folk og deres hunde?

Jeg bor i et område, hvor hver anden husholdning har hund. Jeg bryder mig ikke om hunde af den simple grund, at jeg er træt af at have deres efterladenskaber hængende under min sko.

Læs mere
Takt og tone
Takt og tone i tiden

Sanne Udsens har skrevet den ultimative guide til alle, der ønsker at komme nogenlunde helskindet gennem det moderne livs genvordigheder.... Bogen udkommer 7. april 2004

Læs mere
Takt og tone
Takt & Tone: rygeforbud

Er det uhøfligt at bede sine gæster lade være med at ryge?

Læs mere
Takt og tone
Takt og tone i arbejdslivet

- til hverdag og fest.Forfatter: Sanne Udsen

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Berber gulvtæppe

Berber gulvtæppe

Fototapeter

Fototapeter

Kurve multifarvede

Kurve multifarvede

Hvilken boligstil skal du vælge?

Hvilken boligstil skal du vælge?

Nye Bøger
Shopping
Loppemarkeder 2023
^