business analysis communication plan persuasive speech on organ donation
KANT køkkenrulleholder i egetræ
Justerbare hylder fra Yamazaki
Laforma 3-personers havesofa i massiv teak
Øreringe Mette Scherning

Skriv til brevkassen
Kategorier: Psykolog  -  Parforhold
Svigermor vil ikke sin svigerdatter

En læser skriver om sin frustration over, at hendes svigermor gennem 15 år, stadig ikke vil acceptere hende. "Hvad skal man stille op?" spørger hun.

_____________________________________

 

Efter 12 års samliv med min mand, kan min svigermor og familien, stadig ikke acceptere mig. Da min man og jeg mødte hinanden, havde vi begge været gift og har begge børn fra tidligere ægteskab.
Min familie tog godt i mod min mand, og de er altid kommet godt ud af det med hinanden. Efter 5 års samliv, giftede min mand og jeg os på rådhuset. Den dag lavede svigermor så meget ballade, at jeg troede det ville ende med, at hun blev smidt ud eller at vi måtte opgive at blive gift. Det lykkedes mig, at bevare fatningen, selvom hun havde ødelagt dagen for alle.
I dag kan hun stadig ikke lide mig, hvilket hun ikke forsøger at skjule: Fornyelig flyttede min mand og jeg fra den by, hvor hans familie bor. Sikke en ballade! Det passede ikke hans mor og familien, så nu hverken besøger de os eller ringer til os.
Jeg syntes det er trist for min mand. Ikke engang til jul, hørte han fra dem. Han har forsøgt at invitere dem på besøg, men det er aldrig lykkedes - og nu gider han ikke mere.
Jeg tænker, at alting ville være så meget nemmere og rarere, hvis de da bare ville tage imod mig - om ikke andet, så for min mands skyld.
Hvad skal man stille op?

_____________________________________

Tak for din mail.

Jeg kan sagtens sætte mig ind i, hvor frustrerende det er, at din svigermor og –familie ikke vil acceptere dig. Det lyder for mig helt ubegribeligt, at din svigermor, selv efter så mange år, ikke ønsker dig som en del af familien, og at hun nu tilmed er vred over, at du og din mand er flyttet til en anden by.

Du skriver ikke noget om, hvorfor hun mon ikke kan lide dig. Men måske har hun ikke engang gjort sig den ulejlighed, at forklare dig hvorfor? Kan det have noget med din baggrund at gøre? Syntes hun ikke, du er god nok til hendes søn - eller ønsker hun bare, at have sin søn for sig selv? Måske er hun ærgerlig over, at I er flyttet, fordi hun egentlig helst vil have ham boende tæt på, så hun kan styre ham. At hun, på den måde, forsøgte at forhindre jeres bryllup, kunne tyde på, at hun føler en inderlig modstand mod, at du skal være i hans liv.

Du skriver, at når du gerne vil accepteres af din svigermor, så skyldes det først og fremmest, at det ville gøre tingene nemmere for din mand. Det er bestemt meget smukt tænkt, selvom han jo dybest set traf en beslutning, om trodsede sin mor, da han for 7 år siden giftede sig med dig. Dengang kendte han med sikkerhed også til sin mors uvilje. Alligevel valgte han dig.

Det ville naturligvis være dejligt, hvis din mand og du kunne have et godt forhold både til din og hans familie. Men ud fra dit brev kan jeg ikke se, at der umiddelbart er en vej til at åbne din svigermors hjerte. Så mit råd til dig er: At du accepterer, at der lige nu ikke er andet at gøre end at få det bedste ud af alt det, der ellers er godt i jeres liv. Nyd i stedet det gode forhold til din familie og familielivet med jeres børn.

Dernæst vil mit råd være, at I ikke opfører jer på samme måde, som din svigermor og hendes familie. Med det mener jeg, at I skal beholde værdigheden og blive ved med at sende kort eller breve til fødselsdage og jul - uanset om I får noget svar tilbage. Bliv ved med at vise, at der ikke er nogen "hard feelings" fra jeres side. Vis alle, at I lever et godt liv med overskud til at give din mands familie normal opmærksomhed, når der er begivenheder, som I normalt vil reagere på.

Selvom I lige nu må affinde jer med tingenes tilstand, så husk, at ingenting bliver ved med at være, som de er lige nu. Alt forandrer sig med tiden, og i bedste fald kan der ske noget, der medvirker til, at din svigermor bliver mildere stemt overfor dig. Så vær klar til at gribe muligheden, hvis der pludseligt skulle blive rakt en hånd frem fra familiens side.

Jeg tror, at du bedre vil kunne leve med den nuværende situation, hvis du holder både hjerte og sind åbent. Søg at undgå at bliver forbitret og vred over svigermors kulde overfor dig. Tænk hellere, at der må være noget destruktivt i hendes liv, der gør, at hun ikke kan erkende, at hun med sit stivsind ødelægger meget, for både sig selv og hendes familie.

Jeg håber, at du - for din egen og din mands skyld - accepterer situationen, som den er: at din svigermor ikke indtil videre evner, at tage imod dig. Accepter at det må skyldes noget hos hende, når hun ikke kan forlige sig med, at du er den, du er. Brug al din styrke til at erkende, at mennesker har så mange grunde, til at handle som de gør. Vær tålmodig og nyd livet med de mennesker, du har i dit liv.

Ingrid Ortmann

 

01.06.2015

Takt og tone
Brevkassen: Blomst i knaphullet?

Skal et eventuelt skærf matche min kærestes kjole, eller må det være sort som min butterfly? Forfatter og ekspert i festens traditioner, Sanne Udsen, besvarer spørgsmålet.

Læs mere
Parforhold
Hun flirter mens ægteskab vakler

Efter længere tids flirten med en kollega, er hun i tvivl om hun skal forfølge sin drøm og se om det kan udvikle sig til mere - eller om hun skal koncentrere sig om sit vaklende ægteskab.

Læs mere
Bryllupsfest
Takt og tone når bedsteveninden og ekskæresten skal giftes

Hvordan opfører man sig, når man er inviteret til bryllup, hvor bruden er ens bedste veninde og gommen er en gammel ekskæreste?

Læs mere
Parforhold
Ensomhed i ægteskab

Efter nogle års samliv er hendes mand begyndt at ændre adfærd. Han er kold, afvisende, opfarende og kun optaget af sig selv. Hun føler sig udnyttet og så ensom i sit ægteskab, at hun overvejer at forlade ham. Læs parterapeut Peter Kongshaugs svar.

Læs mere
Jul
Firmajulefrokost - Skal, skal ikke?

Fra brevkassen: Er man en dårlig kollega, hvis man ikke tager til julefest?

Læs mere
Parterapeut
Venindens nye kæreste er selvoptaget og egoistisk

Hvad gør man, når ens nære veninde har fået en kæreste, man ikke bryder sig om? Læs terapeut Peter Kongshaug svar i brevkassen.

Læs mere
Parterapeut
Han vil ikke fortælle, hvad der er galt

Fra brevkassen: Hvad gør man, når ens mand pludselig er fraværende og virker trist, men ikke vil fortælle, hvad der er galt?

Læs mere
Parterapeut
Terapeutens brevkasse: Lyver han?

Hun har modtaget en kryptisk besked fra kvinde, som kender hendes kæreste. Men kæresten nægter bekendtskabet, og nu er hun i tvivl om, hun skal, på egen hånd, skal finde ud af hvem kvinden er.

Læs mere
Parterapeut
Terapeuten: Derfor har skilsmissebørn en øget risiko for overvægt

En ny undersøgelse konkluderer, at skilsmissebørn oftere er overvægtige end børn, der bor med begge forældre. Parterapeut Peter Kongshaug ser tendensen som et udtryk for, hvor udfordret børn i skilsmisser ofte er.

Læs mere
Parterapeut
Skal hun kæmpe eller søge skilsmisse?

Med en datter i dyb krise, burde det være en fælles kamp at holde sammen på familien. Men hendes mand har kun foragt tilovers for deres datter, hvilket igen og igen munder ud i skænderier. Hun føler sig alene i kampen for børnenes trivsel og overvejer nu at lade sig skille.

Læs mere
Shopping Nyheder
Kurve multifarvede

Kurve multifarvede

Lykketrold Blomsterpige

Lykketrold Blomsterpige

Fyrfadsstage i Lyst træ

Fyrfadsstage i Lyst træ

Fototapeter

Fototapeter

Nye Bøger
Franske finesser - med et nordisk twist

Vild med fransk/nordisk landstil? Lad dig inspirere af den smukke indretningsbog ’Franske finesser - med et nordisk twist’, som er udgivet af det succesfulde designbrand Jeanne d'Arc Living.

I bogen deler kvinderne bag Jeanne d'Arc Living, Lonnie Würtz Jensen og Vivian Christensen, ud af deres...

Læs mere
Vild med genbrug - Af Maj-Britt Soll og Jens Astrup

Brugt interiør pryder danskernes hjem i højere grad end nogensinde før. I den her bog viser skuespillerne Lars Ranthe og Bodil Jørgensen, smykkedesigner Anders Forup og stylist Mette Helena Rasmussen deres mest skattede genbrugsfund, og fortæller om det særlige ved at bo med ting, som andre har...

Læs mere
Enkelt, ligetil, praktisk

Hvis man bruger Terence Conrans kræsne tilgang til det at indrette sit hjem, får man rum, der er afslappet stilfulde, selvsikre og tidløse, mens de samtidig giver mulighed for, at man kan udtrykke sin personlige smag.

Læs mere
Rigtige sommerhuse

Hvad er det, der får folk til at forlade deres velfungerende bolig fredag aften og sidde i kø på motorvejen for at komme hen til et upraktisk hus?

Læs mere
Shopping
Loppemarkeder 2023
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Seneste shopannoncer
Trævase i Lys eller røget eg

Trævase i Lys eller røget eg

Headset holder i lys eller røget eg

Headset holder i lys eller røget eg

Sådan kan du cykle <BR>hele året rundt i Danmark

Sådan kan du cykle
hele året rundt i Danmark

Fyrfadsstage Sæt i Lyst træ

Fyrfadsstage Sæt i Lyst træ

Shopping
Loppemarkeder 2023
^