graduate college paper, write paper researching for a descriptive essay creative writing workshop ideas
KANT køkkenrulleholder i egetræ
Justerbare hylder fra Yamazaki
Laforma 3-personers havesofa i massiv teak
Øreringe Mette Scherning

Skriv til brevkassen
Kategori: Psykolog
Hun har en affære

De har været sammen i 20 år og har to små børn. Nu har hun en affære ...

Kære Ingrid.

Min kone og jeg har kendt hinanden i små 20 år, hvoraf vi har været sammen i 10 og gift i 5. Sammen har vi to børn på henholdsvis 5 og 6 år.
Når jeg skriver til dig, er det fordi jeg er i vildrede. For to uger siden opdagede jeg at min kone havde indledt en flirt med en anden mand, som nu har det udviklet sig. Hun er nu flyttet for sig selv et par dage for at tænke over tingene – og måske udleve sin flirt fuldt ud.
Hun giver udtryk for at hun gerne vil os som familie igen, hvilket jeg er lykkelig for. Men jeg har bedt hende om at stoppe sin flirt inden hun og jeg skal nogle steder sammen. Jeg vil gerne løse det her sammen med hende, men ikke med en tredje part på sidelinjen.
Hun taler uden om og vil ikke give mig denne bekræftelse direkte. Jeg er ved at blive ædt op af syge tanker og jalousi og ønsker bare at hun stopper med at se ham den anden. Hun vil gerne arbejde for os, mens hun bor andetsteds, men hvordan skal jeg kunne stole på hende? Jeg er bange for at jeg/vi ikke kan overleve dette, med det vi lige har være igennem. Jeg ønsker at give hende al den plads hun har brug for, men forventer samtidigt troskab. Hvordan skal jeg kunne give plads og overleve mit eget tankespind på en gang?

På forhånd, mange tak for råd.
_______________________________________________________

Tak for din mail, hvor du beskriver den vanskelige og smertefuld situation, som du befinder dig i lige nu. Du skriver at din kone har indledt en flirt med en anden mand. Flirten har de seneste uger, som jeg forstår det, udviklet sig i en mere alvorlig retning. Din kone er nu flyttet for sig selv, for at finde ud af, hvad hun vil. Hun har meddelt, at hun gerne vil jer to og være familie igen. Du har bedt hende om at stoppe flirten inden I to kan tale om en mulig fremtid sammen, men hun taler udenom og vil ikke love dig noget om fremtiden.

Du står i et meget svært dilemma, dels vil du på den ene side gerne give hende plads til at leve sin flirt ud, og dels er du ved at blive ædt op af syge tanker og jalousi. Du er bange for, at du ikke kan stole på hende, når
hun siger at hun arbejder for jeres forhold, mens hun bor alene. Kort sagt befinder du dig lige nu i defensiven. Din kone har et forhold kørende, hun er flyttet, vil ikke give dig bindende løfter. Og du er usikker på hvorvidt du kan stole på hende. Samtidig er du bange for at jeres forhold ikke kan overleve, det der sker i øjeblikket.

Mit råd til dig er at du bliver nødt til at træde i karakter, og meddele hende hvor din grænse går. Som det er nu føler hun sig sikker på, at du står der, når hun er klar og hun har derfor ikke så travlt. Hun ved at du er trængt
op i en krog, hvad der kan medvirke til, at hun tøver med at melde ud hvad hun vil.

Selvom det kan medføre et brud i jeres forhold, kan du ikke fortsætte som nu, hvor du ædes op af syge tanker, hvilket måske tilmed gør dig ynkelig i hendes øjne. Det vil sikkert ikke øge dine chancer for at genskabe et ligeværdigt forhold. Hellere end lide al verdens kvaler, må du snarest mulig stille nogle krav til hende, hvis I skal kunne fortsætte sammen. Jeg er klar over, at hvis du lægger pres på hende, kan det medføre, at hun ikke vender tilbage til dig og familien. Hvis du på den anden side for længe accepterer, at hun ikke vil give dig nogle klare udmeldinger, taber hun respekten for dig hvilket kan medføre, at du alligevel mister hende.

Du spørger hvordan du på samme tid kan give hende plads til at udleve sine lyster og samtidig styre dine egne syge tanker. Det er, så vidt jeg kan se, uforeneligt. Hvis du gerne vil give hende mere tid, må du samtidig beslutte dig til, at det vil være det bedste at gøre. Det bedste fordi du tror på, at det giver dig den bedste chance, for at få hende tilbage. Men det vil så betyde, at du må arbejde med dine tanker og tvinge dig selv til at tro på, at det er det bedste du kan gøre, at det er en investering i din fremtid. Det kræver en masse mod, tro og håb, at turde satse på at det måske vil løse situationen, at du stiller dig i venteposition.

Jeg ønsker dig masser af styrke og mod til at gøre det, du finder bedst. Men det er vigtig at du handler og ikke bare passivt ser til, at dit ægteskab glider dig af hænde.

Mange varme hilsner

Takt og tone
Brevkassen: Blomst i knaphullet?

Skal et eventuelt skærf matche min kærestes kjole, eller må det være sort som min butterfly? Forfatter og ekspert i festens traditioner, Sanne Udsen, besvarer spørgsmålet.

Læs mere
Parforhold
Hun flirter mens ægteskab vakler

Efter længere tids flirten med en kollega, er hun i tvivl om hun skal forfølge sin drøm og se om det kan udvikle sig til mere - eller om hun skal koncentrere sig om sit vaklende ægteskab.

Læs mere
Bryllupsfest
Takt og tone når bedsteveninden og ekskæresten skal giftes

Hvordan opfører man sig, når man er inviteret til bryllup, hvor bruden er ens bedste veninde og gommen er en gammel ekskæreste?

Læs mere
Parforhold
Ensomhed i ægteskab

Efter nogle års samliv er hendes mand begyndt at ændre adfærd. Han er kold, afvisende, opfarende og kun optaget af sig selv. Hun føler sig udnyttet og så ensom i sit ægteskab, at hun overvejer at forlade ham. Læs parterapeut Peter Kongshaugs svar.

Læs mere
Jul
Firmajulefrokost - Skal, skal ikke?

Fra brevkassen: Er man en dårlig kollega, hvis man ikke tager til julefest?

Læs mere
Parterapeut
Venindens nye kæreste er selvoptaget og egoistisk

Hvad gør man, når ens nære veninde har fået en kæreste, man ikke bryder sig om? Læs terapeut Peter Kongshaug svar i brevkassen.

Læs mere
Parterapeut
Han vil ikke fortælle, hvad der er galt

Fra brevkassen: Hvad gør man, når ens mand pludselig er fraværende og virker trist, men ikke vil fortælle, hvad der er galt?

Læs mere
Parterapeut
Terapeutens brevkasse: Lyver han?

Hun har modtaget en kryptisk besked fra kvinde, som kender hendes kæreste. Men kæresten nægter bekendtskabet, og nu er hun i tvivl om, hun skal, på egen hånd, skal finde ud af hvem kvinden er.

Læs mere
Parterapeut
Terapeuten: Derfor har skilsmissebørn en øget risiko for overvægt

En ny undersøgelse konkluderer, at skilsmissebørn oftere er overvægtige end børn, der bor med begge forældre. Parterapeut Peter Kongshaug ser tendensen som et udtryk for, hvor udfordret børn i skilsmisser ofte er.

Læs mere
Parterapeut
Skal hun kæmpe eller søge skilsmisse?

Med en datter i dyb krise, burde det være en fælles kamp at holde sammen på familien. Men hendes mand har kun foragt tilovers for deres datter, hvilket igen og igen munder ud i skænderier. Hun føler sig alene i kampen for børnenes trivsel og overvejer nu at lade sig skille.

Læs mere
Shopping Nyheder
Berber gulvtæppe

Berber gulvtæppe

Plakat Mark Rothko 'White center'

Plakat Mark Rothko 'White center'

Eden Outcast

Eden Outcast

Lysestager i kulørt krystalglas

Lysestager i kulørt krystalglas

Nye Bøger
Franske finesser - med et nordisk twist

Vild med fransk/nordisk landstil? Lad dig inspirere af den smukke indretningsbog ’Franske finesser - med et nordisk twist’, som er udgivet af det succesfulde designbrand Jeanne d'Arc Living.

I bogen deler kvinderne bag Jeanne d'Arc Living, Lonnie Würtz Jensen og Vivian Christensen, ud af deres...

Læs mere
Vild med genbrug - Af Maj-Britt Soll og Jens Astrup

Brugt interiør pryder danskernes hjem i højere grad end nogensinde før. I den her bog viser skuespillerne Lars Ranthe og Bodil Jørgensen, smykkedesigner Anders Forup og stylist Mette Helena Rasmussen deres mest skattede genbrugsfund, og fortæller om det særlige ved at bo med ting, som andre har...

Læs mere
Enkelt, ligetil, praktisk

Hvis man bruger Terence Conrans kræsne tilgang til det at indrette sit hjem, får man rum, der er afslappet stilfulde, selvsikre og tidløse, mens de samtidig giver mulighed for, at man kan udtrykke sin personlige smag.

Læs mere
Rigtige sommerhuse

Hvad er det, der får folk til at forlade deres velfungerende bolig fredag aften og sidde i kø på motorvejen for at komme hen til et upraktisk hus?

Læs mere
Shopping
Loppemarkeder 2023
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Seneste shopannoncer
Spring Copenhagen -Matilda & Joey

Spring Copenhagen -Matilda & Joey

Laforma 3-personers havesofa i massiv teak

Laforma 3-personers havesofa i massiv teak

Stribet parasol fra House Doctor.

Stribet parasol fra House Doctor.

Lykketrold Blomsterpige

Lykketrold Blomsterpige

Shopping
Loppemarkeder 2023
^