Kategori: Diætist

Vægttab uden motion?

Vægttab uden motion? 

Hvad gør man når man ens vægt går op og ned som en yoyo, og når man samtidig ikke har mulighed for at motionere sig til et stabilt vægttab?

Hej Lene,

Efter rygestop har jeg taget snart 10 kg på. Det kikser for mig med at tabe mig/lægge min kost om. Det kører op og ned - typisk 2-3 kg. pr. uge. Jeg synes ellers jeg er motiveret, men ved godt at jeg gør det forkert. Jeg synder lidt den ene dag, fordi så kan jeg bare lade være med at spise noget den næste osv. og jeg ved det er forkert, men kan bare ikke komme ind på rette spor.

P.g.a. handicap kan jeg ikke være så fysisk aktiv – højst gå nogle ture. Derfor skal der ikke indgå motion i min omlægning af kost/vægttab. Kan det lade sig gøre at tabe sig alligevel?

Hilsen, Tina

__________________________________________________

Kære Tina,

Det kan sagtens lade sig gøre at tabe sig selvom du ikke er så fysisk aktiv. Jeg syntes det er vigtigt at du i første omgang forsøger at lave en liste over fordele og ulemper ved at vægttab – mærk efter er du villig til at gøre den indsats det kræver at tabe sig..

På det du skriver aktuelt fornemmer jeg at du bruger en masse unødig energi på at gøre et halvhjertet forsøg på vægttab.....det er bare for ærgeligt. Tag en beslutning og forsøg at sætte dig nogle kortsigtede overskuelige mål, så er det ofte lettere at holde motivationen oppe. Alternativt kan du jo opsøge en diætist i dit lokalområde, hvis du føler at du behøver professionel støtte udefra.

Held og lykke med projektet.

De bedste hilsner,

Silica skade huden
Diætist
Silica skade huden 

Kan kosttilskuddet Silica skade huden?

Læs mere
Fedtdepoter
Diætist
Fedtdepoter 

Det fedt, som danner depoter på lår, baller og hofter, det sidder ligesom bedre fast. Der er en naturlig forklaring på dette...

Læs mere
Sult
Diætist
Sult 

Det er ikke meningen, at man skal sulte. Det er ikke holdbart i det lange løb. Giv hellere køb på en smule af dit ambitionsniveau, for at opnå velvære – en kostomlægning fra Kostkompagniet skulle gerne være en løsningsmodel, som holder livet ud.

Læs mere
Vægttab
Diætist
Vægttab 

Hun har tabt 25 kg. Og vil gerne tabe endnu 7 kg. Men nu har hun ”ramt muren” og oplever ikke længere vægttab. Hun spørger diætist Lene Bank Mathiesen hvordan hun får sluppet de sidste kilo..

Læs mere
Hvorfor taber jeg mig ikke?
Diætist
Hvorfor taber jeg mig ikke? 

Hun spiser mindre og sundere, hun motionere - og alligevel taber hun sig ikke. Diætisten giver råd...

Læs mere
Kan jeg fortsætte kuren?
Diætist
Kan jeg fortsætte kuren? 

Heidi trives på en kur à la Atkins og spørger diætisten om hun kan fortsætte....

Læs mere
Kombi-sødning
Diætist
Kombi-sødning 

Det er et evigt dilemma, at enten anvender man sukker til at smagssætte syltetøj, saft, desserter o.lign. – og så er der straks for mange kalorier til en seriøs vægt-kæmper eller også anvender man sødemiddel – og så smager det bare for anderledes.

Læs mere
Diætistkonsultation
Diætist
Diætistkonsultation 

Hun har taget 8 kg. på efter sine 2 fødsler og vil gerne tabe sig gennem vejledning fra diætisten..

Læs mere
Mad i mørke
Diætist
Mad i mørke 

kostkompagniet skriver:Igennem de seneste år har landet været genstand for en bølge af undervisning i hvorledes, man beregner madens fedtenergiprocent.

Læs mere
Nej-hylden!
Diætist
Nej-hylden! 

På ”Nej-hylden” står der blandt andet: Fromage frais med sukker, både dem fra Cheasy med vanille eller bær, og dem fra Exquisa eller Nicolait med forskellige frugter.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^