Sensommer
Efterårsstemning med lyng  

Efterårets Calluna lyng fås i farver, der spænder fra dybe rubinrøde nuancer til støvet gammelrosa og hvid. De kræver ikke den store pasning, og holder længe. Ofte vil lyng i udendørs krukker og kurve holde helt frem til adventstid og lyse op, når have og altaner trænger allermest til det.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pestobagt brosme på tomatchutney 

Nyd brosme, lyssej eller lange i en herlig ret, hvor der er lagt vægt på smag og de gode råvarer. Chutneyen fungerer til en hver slags fisk, både som sauce og tilbehør, og kan nydes varm, lun eller kold.

Læs mere
Yoga
Yoga: Et effektivt værktøj mod stress  

De fleste af os kan fra tid til anden føle os småstresset uden at det har nogen alvorlig indflydelse på vores generelle trivsel, men for 1 ud af 5 danskere er stress en daglig belastning, og det kan have store konsekvenser for livskvaliteten. Når man gennem længere tid belastes af stress, kan det gå…

Læs mere
Stil & mode
Efterårsmode 

Efterårets kollektioner byder på klassiske nuancer som sort, grå og hvid. Men det behøver altså ikke være kedeligt! Pift den grå nederdel op med et sølvsmykke og en sort stilet. Eller prøv kræfter med blomster og tern.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Æblechutney 

Har du æbler tilovers, så kan du bruge dem i middagsretter. Her får du en ide med æble udviklet af Nethe Plenge, som er kogebogsforfatter og rådgiver i panelet hos Stop Spild Af Mad. En skøn æble-chutney, som både er skøn til karryretter, svinekød, fjerkræ, ost og fisk.

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Krydderurtesalt 

Har du friske krydderurter tilovers, så husk, at du kan få glæde af dem senere ved at fryse eller tørre krydderurterne. Af krydderurter, som fx timian, citronmelisse, salvie, mynte og estragon, kan du også fremstille din egen krydderurtesalt.

Læs mere
Urter
Forskning: Echinaceas sundhedsfremmede egenskaber  

Echinacea er almindelig kendt for sin lindrende virkning på forkølelse, men når det kommer til videnskabeligt at kunne dokumentere effekten af Echinacea kosttilskud, så er resultaterne imidlertid ikke entydige.

Læs mere
Urter
Forskning: Gurkemejes sundhedsfremmede egenskaber 

Gurkemeje er et populært krydderi, der blandt andet indgår i blandingskrydderiet karry, og flittigt indgår i asiatiske og indiske opskrifter. Men det gule krydderi kan mere end sætte kulør på krydderede retter.

Det gule stof 'curcumin', som findes i gurkemeje, og som farver karryretten, har nemlig…

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Hyldebærsaft 

I skovbryn, i hegn og i haven - hylden vokser overalt - og det er nu, de smukke sorte hyldebær skal plukkes, hvis du vil have hyldebærsaft til de lange vinteraftner. Af de smukke sorte bær, kan du nemlig koge en skøn, mørkerød saft, der smager helt fantastisk og er sprængfyldt med C-vitaminer.

Læs mere
Sensommer
Æblepeberrod - Suveræn til stegt fisk ! 

Har du æbler tilovers, så kan du bruge dem i mange af efterårets middagsretter. Her får du en ide med æble, udviklet af Nethe Plenge kogebogsforfatter og rådgiver i panelet hos Stop Spild Af Mad.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tørrede tyttebær: Sådan tørrer du tyttebær 

Sensommerens fine tyttebær er en delikatesse, der smager skønt i mange sammenhæng. Tyttebær er blandt andet velegnet til syltning og kompot som tilbehør til vildt eller fjerkræ. De små bær kan ganske vist spises rå, men de har en besk lidt smag, og fungerer derfor bedst, når de er tilberedt. …

Læs mere
Årstidens råvarer
Tyttebærweekend: Her kan du plukke de lækre bær 

'Tyttebærweekend' hedder en over 20 år gamle tradition, der hvert år finder sted i den sidste weekend i august. Så lørdag og søndag den 28. og 29. august skal kurven fattes, for venter der skønne naturoplevelser og hyggelig plukning af naturens lækkerier.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
^