Når man skal vælge vin til nytår og menuen står på fisk eller sushi, kan man ikke vælge noget mere optimalt og festligt end ægte champagne. Champagne må der kun stå på flasken, når vinen virkelig kommer fra det lille eksklusive område i Frankrig af samme navn. Derfor er prisen på de gyldne bobler...
Lav klatkager af risengrødrest, brug rester af steg i en skøn salat, gem skysaucen til bouillon, brug overskydne kartofler i farsen. Her får du Birte Brorsons bedste råd til anvendelse af restemad i julemåneden.
Fra den traditionelle nytårstorsk, boblende vine og det festdækkede bord med serpentiner, bordbomber og nytårshatte til festfyrværkeri, dronningens nytårstale og gensyn med Lauri Wylies sketch 'Dinner for one', er nytåret fuld af sære traditioner og ritualer.
Det behøver slet ikke være besværligt eller tidskrævende at forsøde nytårsfesten med en indbydende nytårsdessert. Eller byde gæsterne på hjemmebagt kransekagekonfekt med nougat, chokolade og nødder. Her er tips og opskrifter til en nem og forførende nytårsaften, hvor de søde fristelser med fordel...
Med rester af risengrød, lidt mel, et æg og vaniliesukker, får man hurtigt de lækreste klatkager, som kan nydes med friske bær og kompot, og nødder på toppen.
Det kræver tålmodighed og en sikker hånd, men med nogle enkle tricks fra de professionelle makeupartister, kan du lægge en makeup, som er elegant og festlig, uden at være prætentiøst.
Det er nok de færreste, der husker sundhedmyndighedernes anbefalinger, når nytåret fejres. Det er en lang og festlig aften, og som timerne går, kan det være en udfordring at holde helt styr på, hvor mange genstande der er røget indenbords. Samtidig synes der at være stor forskel på, hvor meget vi...
Hemmeligheden bag den rette gyldne kulør på de brunede kartofler er, at panden har den helt rigtige temperatur, når kartoflerne vendes i. Sukkeret som kartoflerne skal vendes i skal være smeltet, og smørret skal være brusende, men ikke brændt.
Her får du opskriften på veganer-versionen af den klassiske juledessert. Opskriften er udviklet og bragt med tilladelse af kok Bent Megzari Andreasen fra Dansk Vegetarforening.
Den store aften venter lige om hjørnet, og alle ingredienser og opskrifter til julemiddagen skal være i hus. Vi iler med at bringe vores bedste opskrift på julemiddagens absolutte favorit: Klassisk andesteg og andesauce.
Coronaen har mildest talt sat sit præg på 2020, ligesom pandemien også har sat sine tydelige spor i ordhøsten og vores sprogbrug i årets løb. Det kunne også mærkes, da DR og Dansk Sprognævn fredag for 13. år i træk stod bag kåringen af ’Årets Ord’. Det hele foregik i en direkte udgave af ’Klog på...
I julen spises der kød i lange baner. Gæs, ænder og flæskesteg er jo traditionel julespise, men selvom den slags traditioner ikke er sådan lige at lave om på, så vælger flere og flere, at droppe kødretterne til fordel for vegetariske alternativer.
Den 3. marts er der premiere på Pedro Almodóvars 'Madres Paralelas' med Penélope Cruz og Milena Smit.
Det anmelderroste drama handler om to gravide singler, der havner på samme stue på fødegangen. De to kvinder befinder sig hvert sit sted i livet, men knytter et tæt bånd, som kommer til at forandre...