Kartoffelmad: En hjemmerørt mayonnaise gør hele forskellen
Opskrifter & råvarer
Kartoffelmad med hjemmelavet mayonnaise: En nem og dejlig klassiker 

Sæsonen for de små nye frilandskartofler skal fejres med en rigtig smørrebrødsklassiker: Kartoffelmaden. Faktisk er kartoffelmaden så populær, at selv finere danske frokostrestauranter har den med på menuen.

Læs mere
Hjemmelavet frugt- og bærmos i skål klar til servering
Opskrifter & råvarer
Super nem og alsidig hjemmelavet frugt- og bærmos 

Hjemmelavet frugt- og bærmos er nem at tilberede, indeholder kun ganske lidt raffineret sukker og smager helt fantastisk med is og desserter, kager - og ikke mindst på toppen af yoghurten.

Læs mere
Alt om grønne asparges: Tilberedning, sæson og opskrifter
Opskrifter & råvarer
Grønne asparges - Tilberedning & opskrifter 

Hvordan ser en god asparges ud? Skal asparges skrælles? Skal de træede ender skæres eller brækkes af? Kan grønne asparges spises rå?

Læs mere
Sundhed
Haven og helbredet: Dokumenterede fordele ved udendørsliv 

I en tid, hvor mange tilbringer størstedelen af dagen indendørs, foran skærme og i kunstigt lys, vokser interessen for naturens rolle i sundhed og trivsel. Forskning fra hele verden peger i samme retning: Tiden, vi tilbringer i grønne omgivelser, har en direkte og målbar effekt på både krop og sind.…

Læs mere
Haven er familiens uformelle frirum
Forår
Haven - Familiens fristed 

Der findes ikke noget så dejligt, som den danske sommer; duften af sommerblomster, krydderurter og nyklippet græs. Og der er intet, som lette sommerbriser, lidt kratten i staudebedet og lyden af legende børn i haven, der kan give fred i sjælen. Haven kan blive familiens frirum, hvor der både er…

Læs mere
Haven & altanen
Effektiv bekæmpelse af bladlus – helt uden kemikalier 

Bladlus er blandt de mest almindelige skadedyr i haven. De små, bløde insekter suger plantesaft fra blade og skud, hvilket svækker planterne og kan føre til krøllede blade, misvækst og i værste fald plantesygdomme. Bladlus optræder især i foråret og sommerens første varme perioder, hvor nye, saftige…

Læs mere
Haven & altanen
12 metoder til bekæmpelse af snegle - uden kemikalier 

Snegle er blandt de mest vedholdende skadedyr i haven. De æder løs af blade, blomster og spæde skud og kan på kort tid forårsage stor skade i både pryd- og køkkenhaven.

Især dræbersneglen (Iberisk skovsnegl) er kendt for sit massive indtog i danske haver. Sidste år invaderede den store dele af…

Læs mere
Miljøvenlig rengøring: sådan undgår du skadelig kemi
Miljø
Rengøring med omtanke: Grønne løsninger klarer udfordringerne 

Bruger du klor for at få ovnen ren? Eller køber du særlige produkter til spejle, badeværelse og vinduer? Så er du ikke alene. Men faktisk kan du med få ændringer gøre din rengøring både enklere, billigere – og meget mere miljøvenlig. Her får du tips til de mest almindelige rengøringsudfordringer i…

Læs mere
Skovflåter i Danmark: Vigtig information om symptomer og behandling af borreliose.
Forår
Skovflåter og Borreliose: Tegn og symptomer du skal holde øje med 

Når vi færdes i naturen, risikerer vi at få besøg af en uvelkommen gæst: skovflåten. Selvom et flåtbid sjældent mærkes, kan det føre til alvorlig sygdom, hvis flåten bærer borrelia eller TBE-virus. Se billeder af skovflåt, flåtbid og borrelia-udslæt.

Læs mere
Bekymrende tendens: flere skolebørn kæmper med svimmelhed
Sjæl & psyke
Bekymrende tendens: Flere skolebørn kæmper med svimmelhed 

Svimmelhed blandt skolebørn vækker en voksende bekymring i Danmark. Hvor det tidligere blev anset som et forbigående symptom, viser nye data, at følelsen nu er en fast del af hverdagen for mange børn og unge. For et stigende antal opleves det som tilbagevendende og vedvarende – og ifølge forskere…

Læs mere
EU-rapport viser lav risiko for pesticidrester i maden.
Sundhed
Gode nyheder: Færre skadelige pesticidrester i din mad 

Pesticidrester i fødevarer har længe været en kilde til bekymring, men en ny rapport fra Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet (EFSA) viser, at risikoen er lav. Vi ved, at pesticider bruges til at beskytte planter mod sygdomme og skadedyr – men vi ved også, at rester kan ende i den mad, vi…

Læs mere
Mikroplastik er en trussel mod folkesundheden
Sundhed
Plastik i blodet: Sådan påvirker mikroplastik din krop 

Mikroplastik er ikke længere kun noget, vi finder i verdenshavene. Det er nu en del af vores hverdag – i den mad, vi spiser, i vandet, vi drikker, og i luften, vi indånder. Forskere har dokumenteret plastpartikler i alt fra fisk og honning til modermælk og menneskeblod. Det er en udvikling, der…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Shopping
Gaveidéer
^