Nyt Nordisk Film

Nyt Nordisk Film

Nyt Nordisk Film 

Nordisk Film og Egmont Entertainment sammenlægges i dag under navnet Nordisk Film.

Begge divisioner er en del af Egmont. Det nye Nordisk Film favner alle dele af værdikæden i den elektroniske verden: udvikling, produktion, markedsføring og distribution af levende billeder i Norden. Adm. direktør Kenneth D. Plummer får ansvaret for den nye organisation, som årligt omsætter mere end 3 mia. kr. og beskæftiger ca. 1.350 medarbejdere. Hidtidig direktør for Nordisk Film, Søren E. Jakobsen, arbejder fremover med bl.a. Egmonts investeringer på tv-området med reference til koncernchef Steffen Kragh.

Nordisk Film er efter sammenlægningen med Egmont Entertainment Nordens største producent og formidler af elektronisk underholdning. Egmont har samlet alle koncernens aktiviteter inden for film, tv og elektroniske spil under samme ledelse. Divisionerne Nordisk Film og Egmont Entertainment forenes i én slagkraftig enhed med en årlig omsætning på mere end 3 mia. kr. og ca. 1.350 medarbejdere. Det nye Nordisk Film ledes af Egmont Entertainments hidtidige direktør Kenneth D. Plummer.

Søren E. Jakobsen, adm. direktør for Nordisk Film siden 1996, fratræder sin stilling og arbejder fremover med bl.a. Egmonts investeringer på tv-området med reference til koncernchef Steffen Kragh.

Om baggrunden for sammenlægningen siger Egmonts koncernchef Steffen Kragh:
- Det knap 100 år gamle Nordisk Film står bag utallige af danskernes kulturelle fællesnævnere, og Isbjørnen er blevet et af Danmarks bedst kendte og mest værdsatte brands. Sammenlægningen styrker Isbjørnen over for både talent og samarbejdspartnere. Det giver nye muligheder, som også forventes at styrke Egmonts øvrige medier.

Nordisk Film favner nu alle dele af de levende billeders vej fra idé til skærm eller lærred: Film, tv, animation og elektroniske spil. Filmudstyr, studier, post production og filmlaboratorier. Køb og salg af rettigheder til tusinder af danske og udenlandske film. Biografdrift, video og DVD. Dertil kommer salg og markedsføring af SONY PlayStation spil og konsoller. Globalt set er spilindustrien i voldsom vækst og nærmer sig mere og mere filmbranchen.

Søren E. Jakobsen, som kom til Nordisk Film fra jobbet som tv-direktør i DR i 1996, siger:
- Denne sammenlægning er et vigtigt og rigtigt skridt for Egmont på et tidspunkt, hvor internationalisering og dermed behovet for størrelse, finansiel styrke og beherskelse af hele værdikæden er et must. Nordisk Film har en stærk placering både i Norden og internationalt. Dette initiativ styrker det snart 100-årige selskab yderligere.

Målet for det nye Nordisk Film er fortsat vækst på kerneforretningsområdet - historiefortælling i levende billeder. Det understreger adm. direktør i Nordisk Film, Kenneth D. Plummer, 41:

- Vi vender tilbage til rødderne efter knap syv års adskillelse. Selskabets stifter Ole Olsen startede med baggrund som biografejer Nordisk Film Kompagni i 1906 og gik hermed dygtigt og innovativt ind i alle forretningsområder inden for film. Han kombinerede hurtig handlekraft med plads til talent og stærk distribution. Med den nye organisation bringer vi igen forskellige mennesker og muligheder sammen i et fælles, dynamisk filmmiljø. Her kan vi fra starten optimere alle dele af de levende billeders vej fra idé til publikum. Vi vil styrke et af Nordisk Films væsentligste aktiver gennem mange årtier – den særlige kultur, siger Kenneth D. Plummer.

Kenneth D. Plummer kom til Egmont Entertainment i 1999. Før de seneste tre år i filmmiljøet har han haft ledende stillinger hos Mattel og Disney. De seneste år har Egmont Entertainment markant styrket indtjeningen og samtidig bl.a. oprustet væsentligt på filmrettighedsområdet. Omfanget af Egmonts investeringer inden for filmområdet er i år det største nogensinde.

- Målet er at skabe rammer, der sikrer de stærkeste produktioner og en optimal kontakt med publikum. Vi skal fortsat arbejde med effektiviseringer, men den vigtigste udfordring er at styrke vores position på det nordiske hjemmemarked. Vi vil øge antallet af spillefilm, og vi vil styrke vores position inden for tv-produktion, siger Kenneth D. Plummer og tilføjer, at Nordisk Film fortsat har hovedsæde i filmbyen med de røde studier i Valby. Her er hensigten i øvrigt at opføre en ny bygning, som gør det muligt at samle de danske Nordisk Film medarbejdere under samme tag.

For E-pressen.dk af Lars Tonne Andersen E-Pressen.dk.

Official Competition

Nyd Penélope Cruz, Antonio Banderas og Oscar Martinez i den skønne komedie 'Official Competition', som er en sprudlende, satirisk og kærlig skildring af den branche de tre stjerner selv er en del af.

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

Pedro Almodovars Paralelle Mødre med Penelope Cruz

Den 3. marts er der premiere på Pedro Almodóvars 'Madres Paralelas' med Penélope Cruz og Milena Smit.

Det anmelderroste drama handler om to gravide singler, der havner på samme stue på fødegangen. De to kvinder befinder sig hvert sit sted i livet, men knytter et tæt bånd, som kommer til at forandre…

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

The United States vs. Billie Holiday

Billie Holidays smukke og helt unikke sangstemme, ekstravagante tøjstil og stærke personlighed har tryllebundet millioner af fans.

I filmen 'The United States vs. Billie Holiday' har Golden Globe-vinder, Andra Day, hovedrollen, og synger selv flere af filmens fantastiske Billie Holiday sange.…

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

Herself

Det blev den sidste gang, han slog hende. Sandra gav sin datter deres hemmelige kode, så hun kunne tilkalde politiet. Men livet som fraskilt i Dublin med to små piger er ikke let. Der er ingen steder at bo, og hendes ophold på et larmende lufthavnshotel forudsætter, at hun tager trappen. Samtidig…

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

Roald Dahl's The Witches

Genskabelsen af Roald Dahls højt elskede historie er en mørk, humoristisk og hjertevarm fortælling om den forældreløse dreng, Bruno, der flytter ind hos sin kærlige bedstemor i Alabama.

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

Hai bisogno di restituire urgentemente l energia maschile? Kamagra è qui https://itfarmaci.com/kamagra-oral-jelly. Un effetto rapido con Kamagra è garantito!

Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
^