Løfte ved daggry

Løfte ved daggry 

'Løfte ved daggry' er det anmelderroste franske drama af Eric Barbier efter Romain Garys hovedværk "Morgenrødens løfte", inspireret af sin egen opvækst.

Romain Gary, der var født Roman Kacew i det gamle russiske kejserrige, levede tusind liv; hvert og ét fyldt med eventyr, mystik og passion og alt sammen orkestreret for at gøre sin mor stolt. Hans mørke barndomsår i det nuværende Litauen, Moskva og Polen blev afløst af herlige, solskinsfyldte ungdomsoplevelser ved den franske middelhavskyst og som voksen bød livet på dramatiske begivenheder som pilot i Afrika under 2. verdenskrig efterfulgt af en periode som fransk diplomat.

Hans mor, Nina, var selv mærket af livets op og nedture; hun havde først en karriere som teaterskuespillerinde og siden en solid social position som en af de førende haute couture syersker i Vilnius, hvor hun fik sønnen, Roman, i 1914. Men deres relative lykke varede kun indtil 1. verdenskrig vendte op og ned på tilværelsen for dem. De flygtede fra krigen og Nina begyndte en ny tilværelse som ejer af et lille hotel i Nice. Hun havde en utrolig evne til at vende livets udfordringer til nye muligheder og hendes ukuelige sindelag smittede af på sønnen. Men hendes grænseløse kærlighed til Roman udviklede sig også til en emotionel byrde for ham, der gennem hele livet hvilede som et usynligt åg på hans skuldre. Alt han gjorde, gjorde han for at vise Nina sin kærlighed og leve op til hendes forventninger.

Som voksen blev Roman under 2. verdenskrig pilot i Afrika, skiftede navn til Romain Gary og endte efter mange eventyrlige oplevelser med en målrettet og stålsat karriere som en af det 20. århundredes store forfattere.

Titel: Løfte ved daggry
Originaltitel: La promesse de l'aube
Instruktør: Eric Barbier
Medvirkende: Charlotte Gainsbourg og Pierre Niney
Premiere: 7. marts 2019
Copyright: Miracle Film Distribution

 

Wild Rose

’Wild Rose’ er en original og opløftende film om familie, livsdrømme og musik, der kommer direkte fra hjertet.

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

Sangklubben

'Sangklubben', med Kristin Scott Thomas og Sharon Horgan i hovedrollerne, er en opløftende og rørende film, baseret på en sand historie. Filmen er instrueret af Peter Cattaneo, der tidligere er nomineret til en Oscar for bedste instruktør for filmen 'The Full Monty'.

Læs mere

Bombshell – Opgørets time

’Bombshell – opgørets time’ giver et indblik bag facaden i verdenshistoriens mest magtfulde medieimperium, den ultrakonservative TV-station Fox News. Filmen er baseret på virkelige, skandaløse hændelser og er et portræt af de modige kvinder, der risikerede deres karriere og omdømme, ved at kæmpe…

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

A Hidden Life

Krigsdramaet 'A Hidden Life', skrevet og instrueret af Terrence Malick, er baseret på den smukke og sande historie om den østriske bonde, Franz Jägerstätter, som nægtede at kæmpe for nazisterne under 2. Verdenskrig.

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

Portræt af en kvinde i flammer

Filmen 'Portrait de la jeune fille en feu' af den franske instruktør og manuskriptforfatter, Céline Sciamma, roses til skyerne af filmanmeldere, der kalder den 'et visuelt mesterværk' og de medvirkendes præstationer 'fantastiske og vidunderlige'.

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

Hai bisogno di restituire urgentemente l energia maschile? Kamagra è qui https://itfarmaci.com/kamagra-oral-jelly. Un effetto rapido con Kamagra è garantito!

Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
^