Tommy Hilfiger
500 e-bøger for børn
AVIVIR Baobab
Danmarks Dufte:<BR> Mild og duftende hudpleje
Kategori: Diætist
Kombi-sødning

Det er et evigt dilemma, at enten anvender man sukker til at smagssætte syltetøj, saft, desserter o.lign. – og så er der straks for mange kalorier til en seriøs vægt-kæmper eller også anvender man sødemiddel – og så smager det bare for anderledes.

Kombi-sødning

Det er et evigt dilemma, at enten anvender man sukker til at smagssætte syltetøj, saft, desserter o.lign. – og så er der straks for mange kalorier til en seriøs vægt-kæmper, eller også anvender man sødemiddel – og så smager det bare for anderledes.

Hvis man nu kan give køb på en lille bid af sit ambitionsniveau og afsætte en lille sjat kalorier til rigtig sukker, så kan man bruge dette til at producere kombisødning. Princippet er det, at når en lille smule sukker anvendes samtidig med sødemiddel, så løfter det smagen mere end proportionalt.

Man kan selv afprøve princippet meget simpelt: man tager halvanden liter light cola og tilføjer en halv liter sukkerholdig cola. Og se: nu har vi en drik, som indeholder 25% af kalorierne fra heavy-udgaven, men hvor noget i retning af 90% af smagen er bevaret.

Det er selvsagt en helt subjektiv vurdering, hvordan noget smager, men enhver kan let efterprøve princippet og tjekke om det nye smagsbillede er noget for dem.
Hvis det er tilfældet, er der rigtig mange opskrifter, som med lethed kan reduceres betragtelig i energiindhold. Kageopskrifter er lidt vanskelige at pille ved, fordi sukkeret har en bageteknisk egenskab, som ikke er forudsigelig. Men både smoothies, milk-shakes, frugtgrød, frugtsaft og syltetøj er det fuldstændig ukompliceret at ændre opskriften på.

Man tager ganske enkelt den oprindelige opskrift og reducerer sukkermængden med 25 - 75%, hvorefter det fjernede sukker substitueres med sødemiddel. På sødemidlets emballage står omregningsfaktoren, men vær varsom: det søder voldsomt.
Undgå sødemidler, som kun indeholder sakkarin, det smager ikke godt alene, men derimod fortrinligt sammen med cyklamat.

Skulle man have brug for lidt håndfast vejledning, har Diabetesforeningen udgivet en bog om at sylte, med titlen ”Sødt og surt”, som giver 55 konkrete opskrifter, hvor der er anvendt kombisødning eller sukkerfri sødning.


Sex and the city

På med dine Manolo Blahniks og snup en cosmopolitan. De fire fantastiske New Yorker-kvinder, Carrie, Samantha, Miranda og Charlotte er tilbage – nu på det store lærred...

Læs mere

My blueberry nights

Oplev Norah Jone´s debutrolle i denne smukke film af Wong Kar Wai der af pressen er blevet kaldt "En lækkerbisken ! " ...

Læs mere

Til døden os skiller

Vind Paprika Steens komedie med blandt andet Lars Brygmann, Søren Pilmark, Sidse Babett Knudsen og Nicolaj Kopernikus ...

Læs mere

Solstorm

Vind den svenske krimi Solstorm baseret på Åsa Larssons bestseller om storbyadvokaten Rebecka Martins-son - og et mordmysterie i Kiruna ...

Læs mere

Hunting party

Den sande historie om en gruppe journalister, der i 2000 fulgte sporet på Europas mest eftersøgte mand: Den serbiske leder Radovan Karadic. Med Richard Gere og Terence Howard ...

Læs mere

Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Seneste shopannoncer
Georg Jensen topstjerne

Georg Jensen topstjerne

Skulptur i træ og gylden aluminium

Skulptur i træ og gylden aluminium

Fototapet

Fototapet

Hundeposeholder

Hundeposeholder

^