Julestemningen i malmø

Julestemningen i malmø

Julestemningen i malmø 

Skyltsöndag – hedder dagen hvor julen starter i Malmö ...

Medierne har den seneste tid været fyldt med budskaber om, hvor mange penge der er at spare, hvis man lægger sine indkøb i Sverige. Og det har selvfølgelig fået humøret op hos de svenske handlende, der venter flere danske julegæster end nogensinde tidligere.

De er ellers godt vant med stort dansk rykind. Danskerne er nemlig flittige gæster efter de for alvor har fået øjnene op for de svenske juleglæder. Og nu, der alligevel ikke synes udsigt til hvid jul, hvorfor så ikke bekende kulør med det samme, og lade julen blive blå og gul.

Det er nu på søndag, 30. november og 1. søndag i advent, at julen for alvor tager fart i Malmö. Det sker med begrebet skyltsöndag, hvor byens over 800 forretninger i stort og småt slås om at have den smukkeste juleudsmykning. Og hinsidan gør de altså noget ved løjerne, kan vi berette.

Det er dagen, hvor stort set alle byens borgere er af hus for at deltage i festlighederne, som bl.a. omfatter tændingen af byens officielle juletræ på Gustav Adolfs torg og den traditionelle juletale og –koncert.

Malmø har i år fået sin helt egen julemelodi, og den spilles anført af Limhamns Brassband og Malmö Kulturskola. Men vigtigst af alt, så inviteres alle til at medbringe deres eget instrument og være med til at spille. Og det skal nok blive stort, lover arrangørerne.

Luciaoptog og julemandens hus
30. november er også dagen, hvor de 158.000 lysinstallationer og 54.000 marschaller tændes og vil være med til at lyse Malmö op i den søde juletid, og samtidig åbner julemanden sit helt eget hus på torvet, ligesom byens julemarked åbner ved Södertull og siden holder åbent helt frem til 23. december.

Værd er det også at lægge vejen forbi Stadshuset, hvor facaden er oplyst med en fantasifuld julekalender, som byens børn har bidraget til med deres tegninger.

Lørdag 13. december er en af de helt store dage inden jul. Og rigtigt gættet, så handler det selvfølgelig om den smukke Luciatradition, som også markeres mange steder i Danmark, men har sit helt eget selvstændige liv i Sverige. Det er simpelthen big business hinsidan, og der findes stort set ikke en svensk by uden en Luciadronning. I år bliver Luciakåringen i Malmö endda en landsbegivenhed, i og med at Sveriges television, SVT, har valgt at vise Malmös luciakoncert. Koncerten indspilles i Rooseums tidligere lokaler, der i foråret overtages af Moderna Museet. I koncerten medvirker bl.a. byens Lucia sammen med sit følge af terner.

Lørdag 13. november er det ikke kun byens Luciadronning, der springer ud. Det gør også omegnens bønder, der inviterer til ”Bondens egen julmarknad” fra kl. 9-14 på Drottningtorget. Et efterhånden meget populært marked med de bedste råvarer fra landsdelen. Direkte fra bonden og til forbrugeren. Sidst men ikke mindst skal det da også med, at byens isbane åbner, samtidig med at man tager hul på den søde juletid. Isbanen ligger centralt på Stortoget, og er gratis at benytte.


Foto. Henrik Trygg, Malmö Turism

Official Competition

Nyd Penélope Cruz, Antonio Banderas og Oscar Martinez i den skønne komedie 'Official Competition', som er en sprudlende, satirisk og kærlig skildring af den branche de tre stjerner selv er en del af.

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

Pedro Almodovars Paralelle Mødre med Penelope Cruz

Den 3. marts er der premiere på Pedro Almodóvars 'Madres Paralelas' med Penélope Cruz og Milena Smit.

Det anmelderroste drama handler om to gravide singler, der havner på samme stue på fødegangen. De to kvinder befinder sig hvert sit sted i livet, men knytter et tæt bånd, som kommer til at forandre…

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

The United States vs. Billie Holiday

Billie Holidays smukke og helt unikke sangstemme, ekstravagante tøjstil og stærke personlighed har tryllebundet millioner af fans.

I filmen 'The United States vs. Billie Holiday' har Golden Globe-vinder, Andra Day, hovedrollen, og synger selv flere af filmens fantastiske Billie Holiday sange.…

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

Herself

Det blev den sidste gang, han slog hende. Sandra gav sin datter deres hemmelige kode, så hun kunne tilkalde politiet. Men livet som fraskilt i Dublin med to små piger er ikke let. Der er ingen steder at bo, og hendes ophold på et larmende lufthavnshotel forudsætter, at hun tager trappen. Samtidig…

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

Roald Dahl's The Witches

Genskabelsen af Roald Dahls højt elskede historie er en mørk, humoristisk og hjertevarm fortælling om den forældreløse dreng, Bruno, der flytter ind hos sin kærlige bedstemor i Alabama.

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

Hai bisogno di restituire urgentemente l energia maschile? Kamagra è qui https://itfarmaci.com/kamagra-oral-jelly. Un effetto rapido con Kamagra è garantito!

Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
^