500 e-bøger for børn
AVIVIR Baobab
Kare Design spisebordsstol
Danmarks Dufte:<BR> Mild og duftende hudpleje
Jul med genbrug - 3 skønne idéer
Redaktionen

Den fine bog fra Falby Design hylder julen, nordisk design, fællesskabsfølelse og gode genbrugsinitiativer. Den fine bog er en inspirerende billedfortælling illustreret med mere end 200 fotos af idéer til indretning i skandinavisk stil ved hjælp af genbrug og genbrugsmaterialer. Bogen byder på stribevis af smukke stilleben, flot grafik og harmoniske helhedsindtryk. Her bliver kasserede materialer som dåser, stof- og garnraster, aflagt linned, avispapir, bobleplast, kasser og anden emballage genanvendt og brugt til fremstilling af stemningsfuldt julepynt og lækker boligdekoration.

Her er også ideer til til skønne hjemmelavede gaver fremstillet i genbrugsmaterialer samt konkrete opskrifter og anvisninger på, hvordan du selv fremstiller de fine ting.

1. Rustikke stjerner i træ

Julepynt i nordisk stil hitter, og hos forhandlere af boligindretning og brugskunst, går smukke rustikke stjerner i træ som varmt brød.
Men de fine stjerner kan man faktisk snildt lave selv, skriver Sara Falby. Det behøver ikke være så indviklet: Seks lige lange grene bundet sammen i to trekanter, som igen bindes sammen til en stjerne. 

Voilà!

2. Batik - tak!

Blandt bogens mange idéer er batik-farvning af aflagte tekstiler. Batik var i en lang periode i 70´erne nærmest det eneste saliggørende. Meget vand er løbet i åen siden, men heldigvis har de gode ting i livet det med at gentage sig, skriver Sara Falby, som i dag har islandske skind i stolene og batikfarvede tæpper og puder i sofaen.
"Når historie gentager sig, så kan forklaringen være, at gode materialer er evigtgyldige og kreative teknikker som batik bare holder" forklarer Sara Falby. "Og så er idéen om at genbruge lige så god stil i dag, som i 70´erne".
Her har aflagt hvidt sengetøj fået en tur i et farvebad. Forinden er stoffet bundet med snor jf. 'tie die' teknikken, så der opstår mønstre i stoffet.

3. Vægdekoration i træ

En mosaik af små, rustikke optændingspinde bliver til det fineste juletræ i smuk og enkel nordisk stil.

Det skal du bruge:

  • Optændingspinde fra Bauhaus
  • Træplade
  • Trælim

Sådan gør du:

  1. Skær en plade ud i den ønskede form.
  2. Lim optændingspindene på pladen med trælim. Pindene skal helst have lov til at tørre i et par timer og gerne hærde i 4-6 timer, før træet skæres rent.
  3. Pindene er placeret forskudt for hinanden – det giver det bedste resultat.
  4. Stammen er fæstnet på væggen med dobbeltklæbende tape.

Tag på julerejse i genbrugets muligheder

De seneste år har holdet bag Falby Design været optaget af den del af genbrug, der går under betegnelsen upcycling, dvs. at gentænke et materiale, der allerede er produceret og transformere det til nye smukke produkter. Det er en kreativ og spændende process, og med bogen inviteres alle med på en rejse i genbrugets muligheder og får inspiration til, hvordan man skaber en smuk og hyggelig jul i genbrugets tegn.

Titel: Nu er det jul igenbrug
Forfatter: Falby Design
Forlag: Falby
Bestilling: Bogen kan bestilles her

Simon & malou

Nu udkommer den romantiske kærlighedskomedie Simon & Malou med bla. Dejan Cukic og Tuva Novotny på dvd ...

Læs mere

The september issue

Kom med bag modeverdenens catwalk og stativer og få et overraskende indblik i Anna Wintours liv ...

Læs mere

Original

En farveglad fusion af komedie og drama i et skønt mix, krydret med uventede hændelser i et unikt univers og har en stribe af tidens bedste skuespillere fra Danmark og Sverige

Læs mere

Away we go

Away we go er en følelsesladet komedie om et kærestepars rejse gennem Amerika ...

Læs mere

From paris with love

Oplev Travolta i sin nok mest underholdende og energiske rolle siden Pulp Fiction. Vind billetter til filmen som har premiere 11. marts ...

Læs mere

Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Seneste shopannoncer
Plankebord Sika Design

Plankebord Sika Design

Få den bedste rådgivning og <BR>støtte til din næste bolighandel

Få den bedste rådgivning og
støtte til din næste bolighandel

Rumdeler og plantekumme

Rumdeler og plantekumme

Lektiehjælp til matematik

Lektiehjælp til matematik

^