Tommy Hilfiger
AVIVIR Baobab
Kare Design spisebordsstol
Danmarks Dufte:<BR> Mild og duftende hudpleje
International Kvindedag 2015

Den 8. marts er det International Kvindedag, og i den anledning stiller Danner skarpt på de mange ofre for voldtægt og forsøg på voldtægt, som aldrig anmeldes og aldrig retsforfølges..

Ud af de ca. 3600 tilfælde af tvangssamleje eller forsøg herpå, som Det Kriminalpræventive Råd vurderer årligt finder sted i Danmark, anmeldes kun omkring 350 tilfælde til politiet.
At så få overgreb anmeldes kan der være flere årsager til, men processen og de fysiske og psykiske undersøgelser, som offeret skal igennem, når der er tale om anmeldelse af et seksuelt overgreb, er både voldsomme og udmattende. Samtidig er der sjældent udsigt til at krænkeren straffes. Ifølge Det Kriminalpræventive Råd fører kun omkring en femtedel af sagerne til domfældelse.

Det centrale problem er det, der hedder ’bevisets stilling’, mener Irene Manteufel, journalist og projektansvarlig for ’Everyday Sexism Projects’ i Danmark. På sin blog forklarer hun, at begrebet ”bevisets stilling” betyder, at voldtægtsforbrydere kun kan dømmes, hvis anklageren kan bevise, at forbryderen var fuldstændig klar over, at det var en voldtægt, han begik. Så for at få ram på de voldtægtsforbrydere, som burde have vidst, at der ikke var tale om frivilligt samleje, så diskuteres det blandt andet at ændre straffeloven, således at en 'uagtsom voldtægt' i fremtiden, også vil være strafbar. I Norge har ’uagtsom voldtægt’ været kriminaliseret siden 2000, og i Danmark har flere partier åbnet op for at undersøge muligheden for at gøre det samme.

Den 8. marts er det International Kvindedag, og i den anledning stiller Danner skarpt på emnet og inviterer til debat i Dannerhuset i Nansensgade. Her vil Øzlem Cekic fra SF og Claus Juel fra Amnesty præsentere deres politiske og de juridiske perspektiver på emnet.

For tilmelding og mere information om arrangementet, se:
Danner.dk >>

Kilde: Folketingstidende.dk, Det Kriminalpræventive Råd

Se også:
Manteufel.dk >>
Everydaysexism.com >>

Andre arrangementer i anledning af Kvindedagen:
Demonstration med 8. marts initiativet 'Forbyd Sexkøb Nu! >>
Social run markerer Kvindernes Kampdag med kvindeløb i København >>
7. marts: Midnatsfest i Politikens aftenen inden Kvindedagen >>

Kvinde på spring

Se komedien med Sarah Jessica Parker i rollen som dedikeret forretningskvinde, som frustreres over ikke at kunne finde balancen i hverdagen, så der er tid til både job, familie og venner …

Læs mere

Pirates of the Caribbean

- den sorte forbandelse

"Piratfilmen over alle piratfilm..."

Premiere den 12. september 2003

Læs mere

My Week With Marilyn

Den nye og anmelderroste film om Marilyn Monroe ...

Læs mere

Anonyme romantikere

Hollywood har sat sig tungt på den romantiske komedie, men det er franskmændene, som her puster nyt liv i genren ved at tage fordomsfrit afsæt i noget så ufashionabelt som sociale fobier, lavt selvværd ...

Læs mere

Dirch

Filmen om hele Danmarks Dirch blev årets største danske biografsucces, og høstede fremragende anmeldelser fra det danske anmelderkorps. Den er netop udkommet på DVD - vi udlodder 5 stk.

Læs mere

Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Seneste shopannoncer
Danmarks Dufte:<BR> Mild og duftende hudpleje

Danmarks Dufte:
Mild og duftende hudpleje

Plankebord Sika Design

Plankebord Sika Design

Vitrineskab Harmony L House Doctor

Vitrineskab Harmony L House Doctor

Spisestuestol Form & Refine

Spisestuestol Form & Refine

^