Havebord Kryss
Løvefigurer til haven
Maling til træværk - Økologisk
Eichholtz havestol 'Delta'
International Kvindedag 2015

Den 8. marts er det International Kvindedag, og i den anledning stiller Danner skarpt på de mange ofre for voldtægt og forsøg på voldtægt, som aldrig anmeldes og aldrig retsforfølges..

Ud af de ca. 3600 tilfælde af tvangssamleje eller forsøg herpå, som Det Kriminalpræventive Råd vurderer årligt finder sted i Danmark, anmeldes kun omkring 350 tilfælde til politiet.
At så få overgreb anmeldes kan der være flere årsager til, men processen og de fysiske og psykiske undersøgelser, som offeret skal igennem, når der er tale om anmeldelse af et seksuelt overgreb, er både voldsomme og udmattende. Samtidig er der sjældent udsigt til at krænkeren straffes. Ifølge Det Kriminalpræventive Råd fører kun omkring en femtedel af sagerne til domfældelse.

Det centrale problem er det, der hedder ’bevisets stilling’, mener Irene Manteufel, journalist og projektansvarlig for ’Everyday Sexism Projects’ i Danmark. På sin blog forklarer hun, at begrebet ”bevisets stilling” betyder, at voldtægtsforbrydere kun kan dømmes, hvis anklageren kan bevise, at forbryderen var fuldstændig klar over, at det var en voldtægt, han begik. Så for at få ram på de voldtægtsforbrydere, som burde have vidst, at der ikke var tale om frivilligt samleje, så diskuteres det blandt andet at ændre straffeloven, således at en 'uagtsom voldtægt' i fremtiden, også vil være strafbar. I Norge har ’uagtsom voldtægt’ været kriminaliseret siden 2000, og i Danmark har flere partier åbnet op for at undersøge muligheden for at gøre det samme.

Den 8. marts er det International Kvindedag, og i den anledning stiller Danner skarpt på emnet og inviterer til debat i Dannerhuset i Nansensgade. Her vil Øzlem Cekic fra SF og Claus Juel fra Amnesty præsentere deres politiske og de juridiske perspektiver på emnet.

For tilmelding og mere information om arrangementet, se:
Danner.dk >>

Kilde: Folketingstidende.dk, Det Kriminalpræventive Råd

Se også:
Manteufel.dk >>
Everydaysexism.com >>

Andre arrangementer i anledning af Kvindedagen:
Demonstration med 8. marts initiativet 'Forbyd Sexkøb Nu! >>
Social run markerer Kvindernes Kampdag med kvindeløb i København >>
7. marts: Midnatsfest i Politikens aftenen inden Kvindedagen >>

Pedro Almodovars Paralelle Mødre med Penelope Cruz

Den 3. marts er der premiere på Pedro Almodóvars 'Madres Paralelas' med Penélope Cruz og Milena Smit.

Det anmelderroste drama handler om to gravide singler, der havner på samme stue på fødegangen. De to kvinder befinder sig hvert sit sted i livet, men knytter et tæt bånd, som kommer til at forandre...

Læs mere

oprettet af Redaktionen

The United States vs. Billie Holiday

Billie Holidays smukke og helt unikke sangstemme, ekstravagante tøjstil og stærke personlighed har tryllebundet millioner af fans.

I filmen 'The United States vs. Billie Holiday' har Golden Globe-vinder, Andra Day, hovedrollen, og synger selv flere af filmens fantastiske Billie Holiday sange....

Læs mere

oprettet af Redaktionen

Herself

Det blev den sidste gang, han slog hende. Sandra gav sin datter deres hemmelige kode, så hun kunne tilkalde politiet. Men livet som fraskilt i Dublin med to små piger er ikke let. Der er ingen steder at bo, og hendes ophold på et larmende lufthavnshotel forudsætter, at hun tager trappen. Samtidig...

Læs mere

oprettet af Redaktionen

Roald Dahl's The Witches

Genskabelsen af Roald Dahls højt elskede historie er en mørk, humoristisk og hjertevarm fortælling om den forældreløse dreng, Bruno, der flytter ind hos sin kærlige bedstemor i Alabama.

Læs mere

oprettet af Redaktionen

Wild Rose

’Wild Rose’ er en original og opløftende film om familie, livsdrømme og musik, der kommer direkte fra hjertet.

Læs mere

oprettet af Redaktionen

Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Seneste shopannoncer
Den bedste gave til din mor

Den bedste gave til din mor

Få smukke og lange vipper<BR> med vippeserum

Få smukke og lange vipper
med vippeserum

Få stilen ind i din bolig

Få stilen ind i din bolig

Eichholtz havestol 'Delta'

Eichholtz havestol 'Delta'

^