Iben Hjejle i ny Søren Kragh-Jacobsen film.

Iben Hjejle i ny Søren Kragh-Jacobsen film.

Iben Hjejle i ny Søren Kragh-Jacobsen film. 

Søren Kragh-Jacobsen er efter den populære dogmefilm "Mifunes Sidste Sang" tilbage i instruktørstolen, denne gang med den engelsk-sprogede spillefilm "Skagerrak".

Søren Kragh-Jacobsen, manden bag store danske filmklassikere som "Vil du se min Smukke Navle?" og "Drengene fra Sankt Petri", er efter den populære dogmefilm "Mifunes Sidste Sang" tilbage i instruktørstolen, denne gang med den engelsksprogede spillefilm "Skagerrak".

I hovedrollen ses Iben Hjejle, som den danske pige Marie. Hendes irske veninde spilles af Bronagh Gallagher, mest kendt fra "The Commitments". I den mandlige hovedrolle ses New Zealænderen Martin Henderson, der netop nu er biografaktuel i "The Ring".

Manuskriptet har Søren Kragh-Jacobsen skrevet sammen med Anders Thomas Jensen, der snart er aktuel med sin egen spillefilm "De Grønne Slagtere". Anders Thomas Jensen er på kort tid blevet et stort navn i dansk film, efter at have været medforfatter på film som "I Kina Spiser de Hunde", "Gamle Mænd i Nye Biler", "Wilbur begår Selvmord", "Elsker dig for evigt" og naturligvis hans egen "Blinkende Lygter", som var en stor succes.


(Foto: Ole Kragh-Jacobsen)

Historien...

Efter i en årrække at have rejst rundt i verden drevet af rastløshed og forskellige små-jobs, går de to veninder, danske Marie og irske Sophie i land efter at have arbejdet på en boreplatform. Efter en vild nat i den nordskotske havneby Peterhead mister pigerne alle deres surt optjente penge. Gode råd er dyre, og det bliver pludselig fristende at sige ja til det tilbud, der uventet dumper ind af døren: Fri bolig og alt betalt plus 40.000 skattefri pund for ni måneders arbejde. Sophie presser Marie til at acceptere jobbet som rugemor, så Jarlen af Glomis Hall kan få en arving. Men tingene udvikler sig ikke altid som planlagt, og Marie befinder sig pludselig højgravid og alene hos tre løjerlige mænd i et nedslidt mekanikerværksted i Glasgow. Hun er på flugt fra barnets fremtidige forældre og på jagt efter Sophies gamle flamme, Ken.

"Skagerrak" har biografpremiere landet over fra fredag den 14 marts

Official Competition

Nyd Penélope Cruz, Antonio Banderas og Oscar Martinez i den skønne komedie 'Official Competition', som er en sprudlende, satirisk og kærlig skildring af den branche de tre stjerner selv er en del af.

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

Pedro Almodovars Paralelle Mødre med Penelope Cruz

Den 3. marts er der premiere på Pedro Almodóvars 'Madres Paralelas' med Penélope Cruz og Milena Smit.

Det anmelderroste drama handler om to gravide singler, der havner på samme stue på fødegangen. De to kvinder befinder sig hvert sit sted i livet, men knytter et tæt bånd, som kommer til at forandre…

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

The United States vs. Billie Holiday

Billie Holidays smukke og helt unikke sangstemme, ekstravagante tøjstil og stærke personlighed har tryllebundet millioner af fans.

I filmen 'The United States vs. Billie Holiday' har Golden Globe-vinder, Andra Day, hovedrollen, og synger selv flere af filmens fantastiske Billie Holiday sange.…

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

Herself

Det blev den sidste gang, han slog hende. Sandra gav sin datter deres hemmelige kode, så hun kunne tilkalde politiet. Men livet som fraskilt i Dublin med to små piger er ikke let. Der er ingen steder at bo, og hendes ophold på et larmende lufthavnshotel forudsætter, at hun tager trappen. Samtidig…

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

Roald Dahl's The Witches

Genskabelsen af Roald Dahls højt elskede historie er en mørk, humoristisk og hjertevarm fortælling om den forældreløse dreng, Bruno, der flytter ind hos sin kærlige bedstemor i Alabama.

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

Hai bisogno di restituire urgentemente l energia maschile? Kamagra è qui https://itfarmaci.com/kamagra-oral-jelly. Un effetto rapido con Kamagra è garantito!

Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
^