Tommy Hilfiger
500 e-bøger for børn
AVIVIR Baobab
Danmarks Dufte:<BR> Mild og duftende hudpleje
Kategori: Diætist
Fedtfattig kage til ingen nytte

Sidste år bragte et af damebladene seks forskellige kageopskrifter, som alle sammen var særdeles fedtfattige.

På billederne så de lækre ud, men da den første, en skærekage med chokolade, var bagt, faldt stemningen: den mindede mest om en meget høj og brun lagkagebund. Næste kage mindede om en høj, men gul lagkagebund. Og sådan kørte det, lagkagebund efter lagkagebund. Forskellig form og farve, nogle i muffinsforme og andre i springforme, men samme smag og (uheldigvis) konsistens.

Når nu man accepterer så megen smagsforringelse, så må energiindholdet også være betragteligt lavere. Skulle man tro. Men nej, energiindholdet pr. stykke færdig kage, var ca. 20 kalorier lavere, end i et tilsvarende stykke normal kage. Det svarer sådan ca. til en reduktion på 15%, hvilket må siges at være ret beskedent.

Spørgsmålet er så om industrien kan opnå et bedre forhold mellem kaloriebesparelse og smagsforringelse. Jeg har fundet en muffin, fra Vitalinea, der står ”soft cake with chocolate pieces” på pakken. Den smager nogenlunde ligesom førnævnte fra damebladet. Og kalorieindholdet er også reduceret med 22 kalorier pr stykke.

Vitalinea er kendt for tidligere at have produceret skøn yoghurt med flere lækre smagsvarianter til 40 - 50 kalorier for en dl, så de plejer at være gode til at smagssætte et sødt lav-kalorie produkt.
Vi må nok bare konstatere, at det åbenbart bare er rigtig vanskeligt at få en skærekage til at smage godt, når den er fedtfattig – og, endvidere, at kager ikke bliver særlig kaloriefattige, når man fjerner fedtet, fordi sukkeret står tilbage og holder tallet på bundlinien oppe.

Den sidste sætning rammer også honningkagen. Den har jo alle dage været fedtfri, så smagen er som den nu skal være. Men energiindholdet er kun en smule lavere end andre skærekagers energiindhold.

Ethan Hawke er også forfatter

Skuespillerne Ethan Hawke som netop nu er aktuel i filmen Training Day, besidder også et andet.....

Læs mere

Julia Roberts nøgen i ny film

Optagelserne til Steven Soderberghs nye film Full Frontal er i fuld gang.

Læs mere

Nicole Kidman sagsøgt

Amerikaneren Matthew Hooker har anlagt et injurie-søgsmål mod Nicole Kidman på 162 millioner, skriver Ekstra Bladet.

Læs mere

Filmanmeldelse - We Were Soldiers

We Were Soldiers er svulstig som Braveheart og patriotisk som Pearl Harbor, to film som instruktør Randall Wallace også har på samvittigheden.

Læs mere

Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Seneste shopannoncer
Danmarks Dufte:<BR> Mild og duftende hudpleje

Danmarks Dufte:
Mild og duftende hudpleje

Konsolbord til entré

Konsolbord til entré

Dekorationskugler i træ

Dekorationskugler i træ

Rumdeler og plantekumme

Rumdeler og plantekumme

^