Fedtfattig kage til ingen nytte

Kategori: Diætist

Fedtfattig kage til ingen nytte

Fedtfattig kage til ingen nytte 

Sidste år bragte et af damebladene seks forskellige kageopskrifter, som alle sammen var særdeles fedtfattige.

På billederne så de lækre ud, men da den første, en skærekage med chokolade, var bagt, faldt stemningen: den mindede mest om en meget høj og brun lagkagebund. Næste kage mindede om en høj, men gul lagkagebund. Og sådan kørte det, lagkagebund efter lagkagebund. Forskellig form og farve, nogle i muffinsforme og andre i springforme, men samme smag og (uheldigvis) konsistens.

Når nu man accepterer så megen smagsforringelse, så må energiindholdet også være betragteligt lavere. Skulle man tro. Men nej, energiindholdet pr. stykke færdig kage, var ca. 20 kalorier lavere, end i et tilsvarende stykke normal kage. Det svarer sådan ca. til en reduktion på 15%, hvilket må siges at være ret beskedent.

Spørgsmålet er så om industrien kan opnå et bedre forhold mellem kaloriebesparelse og smagsforringelse. Jeg har fundet en muffin, fra Vitalinea, der står ”soft cake with chocolate pieces” på pakken. Den smager nogenlunde ligesom førnævnte fra damebladet. Og kalorieindholdet er også reduceret med 22 kalorier pr stykke.

Vitalinea er kendt for tidligere at have produceret skøn yoghurt med flere lækre smagsvarianter til 40 - 50 kalorier for en dl, så de plejer at være gode til at smagssætte et sødt lav-kalorie produkt.
Vi må nok bare konstatere, at det åbenbart bare er rigtig vanskeligt at få en skærekage til at smage godt, når den er fedtfattig – og, endvidere, at kager ikke bliver særlig kaloriefattige, når man fjerner fedtet, fordi sukkeret står tilbage og holder tallet på bundlinien oppe.

Den sidste sætning rammer også honningkagen. Den har jo alle dage været fedtfri, så smagen er som den nu skal være. Men energiindholdet er kun en smule lavere end andre skærekagers energiindhold.

Official Competition

Nyd Penélope Cruz, Antonio Banderas og Oscar Martinez i den skønne komedie 'Official Competition', som er en sprudlende, satirisk og kærlig skildring af den branche de tre stjerner selv er en del af.

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

Pedro Almodovars Paralelle Mødre med Penelope Cruz

Den 3. marts er der premiere på Pedro Almodóvars 'Madres Paralelas' med Penélope Cruz og Milena Smit.

Det anmelderroste drama handler om to gravide singler, der havner på samme stue på fødegangen. De to kvinder befinder sig hvert sit sted i livet, men knytter et tæt bånd, som kommer til at forandre…

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

The United States vs. Billie Holiday

Billie Holidays smukke og helt unikke sangstemme, ekstravagante tøjstil og stærke personlighed har tryllebundet millioner af fans.

I filmen 'The United States vs. Billie Holiday' har Golden Globe-vinder, Andra Day, hovedrollen, og synger selv flere af filmens fantastiske Billie Holiday sange.…

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

Herself

Det blev den sidste gang, han slog hende. Sandra gav sin datter deres hemmelige kode, så hun kunne tilkalde politiet. Men livet som fraskilt i Dublin med to små piger er ikke let. Der er ingen steder at bo, og hendes ophold på et larmende lufthavnshotel forudsætter, at hun tager trappen. Samtidig…

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

Roald Dahl's The Witches

Genskabelsen af Roald Dahls højt elskede historie er en mørk, humoristisk og hjertevarm fortælling om den forældreløse dreng, Bruno, der flytter ind hos sin kærlige bedstemor i Alabama.

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

Hai bisogno di restituire urgentemente l energia maschile? Kamagra è qui https://itfarmaci.com/kamagra-oral-jelly. Un effetto rapido con Kamagra è garantito!

Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
^