Få overblik over vægt og kostvaner

Kategori: Diætist

Få overblik over vægt og kostvaner

Få overblik over vægt og kostvaner  

Lad dig guide af dit taljemål, og brug det til vurdering af, om der er behov for vægttab, skriver diætist Pernille Drost Nørregaard, Diætistkompagniet ..

Hej diætister,

Jeg er en pige på 26 år. Jeg vejer lige i overkanten af hvad jeg synes er acceptabelt. Jeg er 183 høj og vejer 82 kg. Jeg træner stort set hver dag i motioncenteret. Løber, cykler, går osv.

Sidste sommer var jeg nede på 74 kg., det var jeg godt tilfreds med, men uanset hvad jeg gør nu og spiser sundt osv. så vil vægten bare ikke rykke sig.

Hvad kan jeg gøre anderledes? Skal jeg gøre mere?

Hilsen R

___________________________________________________


Hej R

Jeg kan forstå på dit brev, at din vægt er steget ca. 8 kg gennem det sidste 1½ år.

Du bliver nød til at prøve at tænke din hverdag grundigt igennem for at finde en forklaring. For ganske vist resulterer øget fysisk aktivitet i større muskelmasse og stimulere appetitten, men dette vil max. udgøre et par kg.

Jeg vil anbefale dig at du, til vurdering af, om din nuværende vægt er passende, benytter to simple redskaber, hhv. BMI og talje mål.

Dit BMI er indenfor normalen, dvs. 24,8 - men i den øvre ende. Prøv hertil at lade dig guide af dit taljemål, til vurdering af, om der er behov for vægttab. Du skal som kvinde have et taljemål under 80 cm. Indikerer dette, at der er behov for vægttab, vil det første være, at få overblik over dine kostvaner. I denne vurdering skal du udover fokus på evt. tomme kalorier, også have et kritisk øje på portionsstørrelser af den sunde mad, da alt repræsenterer kalorier.

Her følger links til forskellige sider på nettet, der kan hjælpe dig videre.

På <link http: www.altomkost.dk _blank>Altomkost.dk er der en test, hvor du kan teste din kost ud fra de 8 kostråd.

På <link http: www.madlog.dk _blank>Madlog.dk kan du mod betaling registrere dit madindtag og få regnet energiprocentfordeling og energiindhold ud. Hvis du er fysisk aktiv ca. 1 t 5 dage ugt., vil jeg anbefale et niveau omkring 7000 kJ til vægttab.

Du kan også vælge at konsultere en privatpraktiserende diætist, der kan gå i detaljer med dine behov og vejlede dig i korrekt kostsammensætning.

Håber du kan komme videre med disse råd.

Mvh.

Praktikanten

Hjertevarm komedie med Robert De Niro og Anne Hathaway i hovedrollerne. Robert De Niro spiller den 70-årige enkemand, Ben Whittaker, som er gået på pension. Han synes dog, at livet som pensionist er blevet lidt trivielt.

Læs mere

senior pensionist

Familien Bélier

Den franske film 'Familien Bélier', er historien om pigen Paula, der vokser op i en familie, hvor alle er døve, bortset fra Paula selv.

Læs mere

Krigen

Der er premiere på det danske drama 'Krigen' med Pilou Asbæk, Charlotte Munck, Dar Salim, Tuva Novotny og Søren Mallingn. Se trailer - og deltag i lodtrækning om biografbilletter.

Læs mere

The Second Best Exotic Marigold Hotel

'The Second Best Exotic Marigold Hotel' er en ægte feel good-komedie instrueret af John Madden. På rollelisten er Dev Patel, Judi Dench, Maggie Smith og Bill Nighy - samt Richard Gere, der skaber postyr i de ellers idylliske og eksotiske omgivelser. Vind filmen til hjemmebiografen!

Læs mere

alderdom

Star Wars BD Steelbooks

Alt imens galaksen forbereder sig på en ny generation Star Wars, bliver de første seks episke film udgivet som flot samlerobjekt i et lækkert Steelbook-format den 9. november 2015 på BD. Udgivelsen bliver udsendt i et begrænset oplag. Det meddeler The Walt Disney Studios, Lucasfilms Ltd og Twentieth…

Læs mere

Hai bisogno di restituire urgentemente l energia maschile? Kamagra è qui https://itfarmaci.com/kamagra-oral-jelly. Un effetto rapido con Kamagra è garantito!

Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
^