Tommy Hilfiger
500 e-bøger for børn
Kare Design spisebordsstol
Danmarks Dufte:<BR> Mild og duftende hudpleje
Kategori: Diætist
Få overblik over vægt og kostvaner

Lad dig guide af dit taljemål, og brug det til vurdering af, om der er behov for vægttab, skriver diætist Pernille Drost Nørregaard, Diætistkompagniet ..

Hej diætister,

Jeg er en pige på 26 år. Jeg vejer lige i overkanten af hvad jeg synes er acceptabelt. Jeg er 183 høj og vejer 82 kg. Jeg træner stort set hver dag i motioncenteret. Løber, cykler, går osv.

Sidste sommer var jeg nede på 74 kg., det var jeg godt tilfreds med, men uanset hvad jeg gør nu og spiser sundt osv. så vil vægten bare ikke rykke sig.

Hvad kan jeg gøre anderledes? Skal jeg gøre mere?

Hilsen R

___________________________________________________


Hej R

Jeg kan forstå på dit brev, at din vægt er steget ca. 8 kg gennem det sidste 1½ år.

Du bliver nød til at prøve at tænke din hverdag grundigt igennem for at finde en forklaring. For ganske vist resulterer øget fysisk aktivitet i større muskelmasse og stimulere appetitten, men dette vil max. udgøre et par kg.

Jeg vil anbefale dig at du, til vurdering af, om din nuværende vægt er passende, benytter to simple redskaber, hhv. BMI og talje mål.

Dit BMI er indenfor normalen, dvs. 24,8 - men i den øvre ende. Prøv hertil at lade dig guide af dit taljemål, til vurdering af, om der er behov for vægttab. Du skal som kvinde have et taljemål under 80 cm. Indikerer dette, at der er behov for vægttab, vil det første være, at få overblik over dine kostvaner. I denne vurdering skal du udover fokus på evt. tomme kalorier, også have et kritisk øje på portionsstørrelser af den sunde mad, da alt repræsenterer kalorier.

Her følger links til forskellige sider på nettet, der kan hjælpe dig videre.

Altomkost.dk er der en test, hvor du kan teste din kost ud fra de 8 kostråd.

Madlog.dk kan du mod betaling registrere dit madindtag og få regnet energiprocentfordeling og energiindhold ud. Hvis du er fysisk aktiv ca. 1 t 5 dage ugt., vil jeg anbefale et niveau omkring 7000 kJ til vægttab.

Du kan også vælge at konsultere en privatpraktiserende diætist, der kan gå i detaljer med dine behov og vejlede dig i korrekt kostsammensætning.

Håber du kan komme videre med disse råd.

Mvh.

Nøgle Hus Spejl

Ghita Nørby gør det igen i ny film om et ægteskab

Læs mere

Kvinden i guld

Oscarvinder Helen Mirren spiller Maria Altmann i ’Kvinden i guld’, der fortæller den sande historie om en jødisk kvindes kamp for at genvinde sin retmæssige arv og sin familiens ære. 50 år efter Maria flygtede fra Wien under 2. verdenskrig, rejser hun ud for at hente de kunstskatte hjem, som...

Læs mere

Spy med Melissa McCarthy

Oplev super skønne Melissa McCarthy i den amerikanske komedie 'Spy'. I filmen spiller McCarthy den lidt kiksede CIA-agent Susan Cooper, der bliver sendt ud på en farlig mission. Hendes kollega, spillet af Jude Law, er blevet myrdet af en våbenhandler, og nu begiver den utrænede agent sig ud for at...

Læs mere

While We're Young

New Yorker-parret Josh og Cornelia er begge i 40'erne. Det med at stifte familie er ikke lykkedes og alderskrisen kradser ... Se den fine komedie med Ben Stiller & Naomi Watts.

Læs mere

Praktikanten

Hjertevarm komedie med Robert De Niro og Anne Hathaway i hovedrollerne. Robert De Niro spiller den 70-årige enkemand, Ben Whittaker, som er gået på pension. Han synes dog, at livet som pensionist er blevet lidt trivielt.

Læs mere

Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Seneste shopannoncer
Skrivebord

Skrivebord

Rumdeler og plantekumme

Rumdeler og plantekumme

Spejl i træramme

Spejl i træramme

Brink Nordic - Julepynt <BR>som i gamle dage

Brink Nordic - Julepynt
som i gamle dage

^