Diætisten: Kan kostændringer afhjælpe endometriose?

Kategori: Gynækologi

Diætisten: Kan kostændringer afhjælpe endometriose? 

Jeg er en 30-årig kvinde, der i en årrække har lidt af meget smertefuld endometriose. Jeg ved at overvægt muligvis øger risikoen for lidelsen, men jeg er normalvægtig. Når jeg skriver, så er det fordi jeg i næsten 2 år nu har forsøgt at blive gravid uden held, og er nu i fertilitetsbehandling. Jeg har hørt, at kosten måske kan have indflydelse på fertiliteten hos endometriosepatienter. Har I erfaringer på dette område?

Svar: Vi har af og til kvinder i klinikken som bliver henvist af deres gynokolog, men fokus er her oftest vægttab samt generel sund kost. Jeg kan forstå på det du skriver, at det ikke umiddelbart er dit problem.
Med hensyn til hvilken kost man skal spise er der idag ikke tilstrækkelig forskning på området til at man kan anbefale en bestemt type kost. Nogle undersøgelser tyder på at det såkaldte mættet fedt kan påvirke østrogen niveauet, som igen kan påvirke sygdommen i negativ retning.
Andre undersøgelser viser ikke denne sammenhæng men viser at der findes en gavnlig virkning af frugt og grønt og deres indhold af antioxidanter. Derfor vil jeg anbefale dig, at du generelt forsøger at leve sundt og følge de kostråd som Fødevarestyrrelsen har udformet.


Brad´s status

Den 14. december er der premiere på Mike Whites samfundskritiske komediedrama 'Brad's Status' med Ben Stiller i hovedrollen. Filmen belyser, hvordan tv og sociale medier påvirker os, vores opfattelse af os selv, og hvordan det får os til konstant at sammenligne os selv med andre, og den succes vi…

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

En fantastisk kvinde

Det chilenske filmdrama 'En fantastisk kvinde', der vandt Sølvbjørnen for Bedste Manuskript på Berlin Film Festival 2017, har dansk biografpremiere på torsdag den 26. oktober.
Filmen er på én og samme tid den smertefulde og betagende historie om Marina, der tjener sine penge som servitrice, men…

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

Brylluppet

Stephan Strekers 'Brylluppet' er en belgisk-pakistansk co-produktion om en ung pige, der ønsker at frigøre sig fra familiens traditioner, og samtidig en nutidig Romeo og Julie historie, der udspiller sig i vores moderne vestlige Europa.
Den 18-årige pakistanske pige, Zahira har et tæt forhold…

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

Gensynet

Den franske film 'Gensynet', der har Catherine Deneuve og Catherine Frot i hovedrollerne, er en hjertevarm historie om to meget forskellige kvinders tætte bånd og liv.

Læs mere

Gud taler ud

I 80’erne vokser Jens og hans brødre op i et parcelhus i Risskov. Her regerer familiens overhoved, Uffe – Psykolog og selvbestaltet Gud i slåbrok og underbukser. Forandringer truer familiefreden, da Uffe sætter sig for at skrive sine erindringer. Huset fyldes af Uffes loyale patienter, der både yder…

Læs mere

Hai bisogno di restituire urgentemente l energia maschile? Kamagra è qui https://itfarmaci.com/kamagra-oral-jelly. Un effetto rapido con Kamagra è garantito!

Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
^