De nye dadler

Kategori: Diætist

De nye dadler

De nye dadler 

Dadler er ikke mere, hvad dadler var engang. Julens aflange ovale æsker med et dobbelt lag af klæbrige frugter, med den hvide uduelige plasticgren i midten.

Dadler er ikke mere, hvad dadler var engang. Julens aflange ovale æsker med et dobbelt lag af klæbrige frugter, med den hvide uduelige plasticgren i midten. Grenen kunne ikke vippe dadlerne op fordi de var for klistrede og den var for bøjelig. Og den var også klistret. Til sidst var man bare helt klistret til, og havde i øvrigt også tilført sig et ordentligt load på kalorie-kontoen.

Faktisk skal der ikke mere end ca. 35 gram af den slags dadler, før man har 100 kalorier.
Men nu er der kommet en ny type dadler.
De klistrer ikke så vildt, og hvad bedre er: energiindholdet er betragteligt lavere. Det kan måske lyde underligt, at energiindholdet kan være anderledes i den samme frugt, men den er ikke tørret så meget, så det skyldes et højere vandindhold.

Smagen er næsten identisk med de klassiske dadler, men konsistensen er blødere – og det klæder dadlen. Der er ikke tale om friske dadler, som man en sjælden gang kan skaffe hos velassorterede grønthandlere.
Man kunne snarere kalde dem for halv-tørrede dadler.

De første år, hvor man kunne få halv-tørrede dadler i Danmark købte man dem stykvis – og de kostede det hvide ud af øjnene (altså, kroner). Nu findes der halvtørrede dadler i mange supermarkeder, hvor de ligger i kasser med 800 gram.

Som man kan se på nedenstående ombytningsliste, kan det godt svare sig at gå efter de halvtørrede dadler i stedet for de hel-tørrede klassikere.

Tørret frugt, så meget kan man få for 100 kalorier:

-abrikos: 33 gram
-hel-tørrede dadler: 32 gram
-halvtørrede dadler: 120 gram
-figner: 34 gram
-rosiner: 29 gram
-svesker: 37 gram


Kristanna Loken i TERMINATOR 3 RISE OF THE MACHINES

Kristanna fortæller om sine forberedelser til TERMINATOR 3

Læs mere

kølig

Århus: Moses Hansen går i rette med Monty Python

Moses Hansen og Århus politi forberedt på ballade og uro i forbindelse med biografarrangement.

Læs mere

Charlottenlund

Elsker Dig For Evigt

En dogmefilm instrueret af Susanne Bier med Sonja Richter, Nikolaj Lie Kaas, Paprika Steen og Mads Mikkelsen. I biograferne fra 6. september 2002.

Læs mere

følger

Pris til Jeg er Dina i Montreal

I hovedkonkurrencen ved World Film Festival i Montreal, Canada, fik filmen "Jeg er Dina" natten til tirsdag en pris fra den internationale jury.

Læs mere

biografbilletter

Nyt Nordisk Film

Nordisk Film og Egmont Entertainment sammenlægges i dag under navnet Nordisk Film.

Læs mere

Søbad

Hai bisogno di restituire urgentemente l energia maschile? Kamagra è qui https://itfarmaci.com/kamagra-oral-jelly. Un effetto rapido con Kamagra è garantito!

Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
^