De andres liv

de andres liv

De andres liv 

Anmeldelse: *****

”De andres liv” er en livsbekræftende og historisk vigtig film, hvis temaer er lige så aktuelle i dag, som i 1984....

Titel: De andres liv.
Instruktion: Florian Henckel-Donnersmarck
Premieredato: 13. oktober 2006

Anmeldelse:
*****

De andres liv
Østberlin, november 1984. Fem år før murens fald holder regeringen et hårdt jerngreb om befolkningen med kontrol og overvågning. Den partiloyale stasiagent Wiesler, som er kendt for sine effektive og nådesløse afhøringsmetoder, håber at fremme sin karriere, da han får til opgave at overvåge den intellektuelle, frittænkende forfatter Dreyman og hans kæreste skuespilleren Christa Maria. Operationen bakkes op af de allerhøjeste kredse, da minister Bruno Hempf har et godt øje til den smukke skuespillerinde.

Agent Wiesler havde dog ikke regnet med, at overvågningen ville vise ham en helt anden verden, som han bliver tiltrukket af. Som dagene går, får han sværere og sværere ved at modstå dette liv og tvivler mere og mere på det system, han har viet sit liv til. Systemet kan dog ikke stoppes, når det først er sat i gang, og et farligt spil begynder at tage form.

Brugen af originale locations er afgørende for filmens historiske elementer. Blandt de udvalgte lokaliteter var det tidligere Stasi-hovedkvarter i Normannenstrasse, en meget frygtet adresse mens DDR regimet var ved magten. Filmproduktionen er det eneste, der har fået tilladelse til at filme i Stasis originale arkiver.

”De andres liv” har netop vundet publikumsprisen ved Copenhagen International Film Festival. Dertil kommer et hav af andre europæiske filmpriser, og med et besøgstal på 1,6 mio. i Tyskland er det en af de største tyske filmsucceser siden ”Der Untergang”.

”De andres liv” er en livsbekræftende og historisk vigtig film, hvis temaer er lige så aktuelle i dag som i 1984. Afhøringsmetoder ved berøvelse af søvn, partiloyalitet og lyssky politiske metoder er daglige emner i nyhederne i 2006, og man kan ikke lade være med at undre sig over, hvor lille et fremskridt vort samfund har gjort...

Selv om Tyskland med filmen får afsløret lidt af sin dunkle fortid, fanger ”De andres liv” dog ikke helt den skræk og rædsel, som befolkningen lå under, og hvis spøgelser man stadig kan mærke, når man rejser rundt i det tidligere Østeuropa. Dette ”sukkerlag” er dog også filmens styrke. For i stedet for at sidde og gyse over fortiden, fokuserer man i stedet 100 % på historien. En historie om kærlighed, næstekærlighed og selvstændighed i en kold og grå verden.

Official Competition

Nyd Penélope Cruz, Antonio Banderas og Oscar Martinez i den skønne komedie 'Official Competition', som er en sprudlende, satirisk og kærlig skildring af den branche de tre stjerner selv er en del af.

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

Pedro Almodovars Paralelle Mødre med Penelope Cruz

Den 3. marts er der premiere på Pedro Almodóvars 'Madres Paralelas' med Penélope Cruz og Milena Smit.

Det anmelderroste drama handler om to gravide singler, der havner på samme stue på fødegangen. De to kvinder befinder sig hvert sit sted i livet, men knytter et tæt bånd, som kommer til at forandre…

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

The United States vs. Billie Holiday

Billie Holidays smukke og helt unikke sangstemme, ekstravagante tøjstil og stærke personlighed har tryllebundet millioner af fans.

I filmen 'The United States vs. Billie Holiday' har Golden Globe-vinder, Andra Day, hovedrollen, og synger selv flere af filmens fantastiske Billie Holiday sange.…

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

Herself

Det blev den sidste gang, han slog hende. Sandra gav sin datter deres hemmelige kode, så hun kunne tilkalde politiet. Men livet som fraskilt i Dublin med to små piger er ikke let. Der er ingen steder at bo, og hendes ophold på et larmende lufthavnshotel forudsætter, at hun tager trappen. Samtidig…

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

Roald Dahl's The Witches

Genskabelsen af Roald Dahls højt elskede historie er en mørk, humoristisk og hjertevarm fortælling om den forældreløse dreng, Bruno, der flytter ind hos sin kærlige bedstemor i Alabama.

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

Hai bisogno di restituire urgentemente l energia maschile? Kamagra è qui https://itfarmaci.com/kamagra-oral-jelly. Un effetto rapido con Kamagra è garantito!

Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
^