Tommy Hilfiger
500 e-bøger for børn
Kare Design spisebordsstol
Danmarks Dufte:<BR> Mild og duftende hudpleje
Danskere i 40´erne drømmer om at blive iværksættere

En ny undersøgelse dokumenterer, at det særligt er danskere i 40’erne, som efter en række år på arbejdsmarkedet drømmer om at starte egen virksomhed.

Undersøgelsen, som er gennemført af Dansk Iværksætterforening og Iværk&Vækst, skal ud over at vise, hvem der særligt overvejer at starte som iværksætter, også pege på, hvilke overvejelser disse personer gør sig om at springe ud i iværksættertilværelsen.

”De unge Tech-iværksættere fylder meget i både mediebilledet og i Iværksætterinderkredse. Det er imidlertid ca. halvdelen af dem, som starter som iværksætter, der er mellem 30 og 50 år og endnu flere i 40’erne drømmer om at blive iværksætter. Det er den generation, der er opflasket til et trygt lønmodtagerjob og derfor heller ikke så underligt, at de netop anser den økonomiske tryghed som den største barriere for at tage springet." siger Eva Vedel, direktør for Iværk&Vækst. "Vi har brug for endnu flere modne rollemodeller og i det hele taget et større spændfelt, når det gælder brancher og typer af iværksættere.”

Formand for Dansk Iværksætterforening, Christian Walther Øyrabø uddyber: ”Resultatet viser, at der rundt i Danmark er en lang række mennesker, som måske er blevet lidt trætte og er groet fast i corporate-Danmark. Man skal naturligvis have et gennemarbejdet projekt og realistiske budgetter, men man hører meget om unge iværksættere i disse år, men faktisk er ca. halvdelen af dem, som starter som iværksætter, mellem 30 og 50 år, så det er ikke for sent at starte, når man er i 40’erne.”


Økonomisk tryghed vejer tungt

Blandt alle, som har deltaget i rundspørgen, viser resultaterne, at det er økonomisk tryghed, som i højest grad indgår i overvejelserne blandt danskerne, når de overvejer at starte egen virksomhed. På en skala fra 1-5, hvor 1 er i lav grad og 5 er i høj grad, giver de potentielle iværksættere scoren 3,57 på det område. Herefter følger scoren 3,29 til afgivelsen af fast løn, pensionsordning og mulighed for fulde dagpenge, frygten for at gå konkurs får scoren 2,85, og mindst vigtig af de fire punkter, følger personlig anseelse ved konkurs, som kun får scoren 2,35 på en skala fra 1-5.
”Privatøkonomien er naturligvis en vigtig faktor at overveje, når man er iværksætter, og derfor overrasker det mig ikke, at det er en væsentlig overvejelse for danskere, der overvejer at blive iværksætter” siger Christian Walther Øyrabø.

En konkurs er tabu i Danmark, men 'opsparet erfaring' i USA

Rundspørgen viser også, 70,07 % af de potentielle iværksættere, der har svaret på rundspørgen, svarer, at det kræver en plan B, hvis de skal kaste sig ud i tilværelsen som iværksætter. I Danmark har kulturen i mange år været, at man godt kunne se en smule skævt til folk, hvis de gik konkurs med deres virksomhed, hvor det til gengæld i USA ses som opsparet erfaring, hvis man har prøvet at gå konkurs. Rundspørgen viser også, at 52,90 % svarer, at de mener, at det er et tabu at gå konkurs i Danmark, mens 47,10 % svarer nej på spørgsmålet.

”En del danskere - særligt lønmodtagere - har naturligt nok svært ved at sætte sig fuldt og helt ind i, hvordan iværksættertilværelsen er, hvad den kræver, og hvad man lærer af at være en del af den, og derfor undrer det mig ikke, at nogle måske ser skævt til iværksættere, som er faldet af hesten første gang, de forsøgte sig. Jeg vil dog appellere til, at vi i Danmark bliver bedre til at anerkende, at det at være iværksætter er hårdt arbejde, og at man bestemt kan have lært meget, hvis man har prøvet at gå konkurs, men har mod på at prøve igen – vi har brug for flere mennesker, der vil skabe arbejdspladser i Danmark” siger Christian Walther Øyrabø.

40 til 49-årige nøjes med at drømme

"Det er blevet mere hipt og mere anerkendt at være iværksætter. Alligevel viser undersøgelsen, at det især er den "satte" gruppe i alderen 40-49 år, der i større omfang nøjes med at drømme om det frie liv som iværksætter og lader sig bremse af udsigten til økonomisk usikkerhed og afsavn af løncheck og pensionsordning." konkluderer Eva Vedel. "Vi har brug for, at flere tager chancer, men også at lade iværksætteri være en naturlig og forankret del af det etablerede erhvervsliv, som har en forpligtelse i forhold til at udfolde de mange uforløste potentialer." 

Nynne

Vild med Nynne?

Nu udkommer Nynne-serien på dvd...

Læs mere

Kald mig liva volume 1,2,3 og 4

Se eller gense Ulla Henningsen i mini-serien Kald mig Liva, som nu er udkommet på dvd..

Læs mere

Look both ways

Nu kan du opleve den australske film Look Both Ways - et gribende skæbnedrama...

Læs mere

Volver

Pedro Almodovars film Volver foregår i Madrids brogede arbejderkvarterer, hvor immigranterne fra de spanske provinser deler drømme, liv og skæbne. I hjertet af dette miljø, følger vi tre generationer af kvinder...

Læs mere

Ghost rider

Tegneseriefilmatiseringen "Ghost Rider" lever på sine prangende effekter og smarte replikker...

Læs mere

Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Seneste shopannoncer
Få den bedste rådgivning og <BR>støtte til din næste bolighandel

Få den bedste rådgivning og
støtte til din næste bolighandel

Designplakat - Finn Juhl

Designplakat - Finn Juhl

Konsolbord til entré

Konsolbord til entré

Fototapet

Fototapet

^