Amazing Grace 

I 1971 indspillede Areatha Franklin albummet 'Amazing Grace', en hyldest til den gospel-arv, der havde forandret amerikansk musik gennem 1960'erne. Det blev 'The Queen of Soul's bedst sælgende album nogensinde. Optagelserne blev filmet, men der skulle gå 35 år før filmen endelig blev fuldført og klar til biografpremiere.

Opblomstringen af afrikansk-amerikansk musik

Kærligheden til Soul musikken lige fra Supremes til Al Green havde forenet amerikanere på tværs af raceskel. Men omkring 1970 havde menneskerettigheds-organisationerne ar på sjælen efter likvideringerne af Martin Luther King og Malcolm X. Dette ledte til opblomstringen af Black Power-bevægelsen og en voksende fremmedgørelse af afrikansk-amerikanere og deres musik. Atlantic Records, som i 1970 var blevet en del af Warner Communications, så i stigende grad en fremtid i hvide rockgrupper, sangere og sangskrivere.

Aretha Franklins bedst sælgende album

I 1971 var Aretha Franklin kendt som 'Queen of Soul'. I kulminationen på fem års top-hits besluttede hun og Jerry Wexler, at deres næste album skulle tage hende tilbage til sin barndomsmusik, til den amerikanske gospel. 'Amazing Grace' var ikke ment som en svanesang, men som et nostalgisk øjeblik i den amerikanske musikhistorie såvel som en hyldest til den gospel-arv, der havde forandret amerikansk musik gennem 1960'erne. Optagelsen blev Aretha Franklins bedst sælgende album nogensinde.

Tilblivelsen af dokumentarfilmen

Mens Franklin planlagde sit album, besluttede Warner Brothers at filme begivenheden, der skulle finde sted i begyndelsen af 1972. Warner Communications havde høstet succes med den nye trend med synergi-effekt på tværs af selskabets vinger i form af kæmpesuccessen med Michael Wadleighs film og musikalbum 'Woodstock' i 1970. Warner havde betalt 100.000 dollars for rettighederne, og filmen indspillede 17 millioner dollars, mens albummet solgte 3 millioner eksemplarer. Warner havde håbet, 'Amazing Grace' ville opnå samme succes. Men filmen blev aldrig gjort færdig!
I mere end 35 år lå filmoptagelserne hen. I de mellemliggende år er der kommet ny digital teknologi, der kan matche lyd til billede, og nu er filmen endelig fuldført og klar til biografpremiere.

Titel: Amazing Grace
Type: Dokumentar
Premiere: 16. januar 2020
Copyright: Miracle Film Distribution

Official Competition

Nyd Penélope Cruz, Antonio Banderas og Oscar Martinez i den skønne komedie 'Official Competition', som er en sprudlende, satirisk og kærlig skildring af den branche de tre stjerner selv er en del af.

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

Pedro Almodovars Paralelle Mødre med Penelope Cruz

Den 3. marts er der premiere på Pedro Almodóvars 'Madres Paralelas' med Penélope Cruz og Milena Smit.

Det anmelderroste drama handler om to gravide singler, der havner på samme stue på fødegangen. De to kvinder befinder sig hvert sit sted i livet, men knytter et tæt bånd, som kommer til at forandre…

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

The United States vs. Billie Holiday

Billie Holidays smukke og helt unikke sangstemme, ekstravagante tøjstil og stærke personlighed har tryllebundet millioner af fans.

I filmen 'The United States vs. Billie Holiday' har Golden Globe-vinder, Andra Day, hovedrollen, og synger selv flere af filmens fantastiske Billie Holiday sange.…

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

Herself

Det blev den sidste gang, han slog hende. Sandra gav sin datter deres hemmelige kode, så hun kunne tilkalde politiet. Men livet som fraskilt i Dublin med to små piger er ikke let. Der er ingen steder at bo, og hendes ophold på et larmende lufthavnshotel forudsætter, at hun tager trappen. Samtidig…

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

Roald Dahl's The Witches

Genskabelsen af Roald Dahls højt elskede historie er en mørk, humoristisk og hjertevarm fortælling om den forældreløse dreng, Bruno, der flytter ind hos sin kærlige bedstemor i Alabama.

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

Hai bisogno di restituire urgentemente l energia maschile? Kamagra è qui https://itfarmaci.com/kamagra-oral-jelly. Un effetto rapido con Kamagra è garantito!

Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
^