Dansk Smykkekunst
Riviera Maison hos Rosen-Lund.dk
AVIVIR Aloe Vera Shampoo
Stor LED pære
Amazing Grace
Redaktionen

I 1971 indspillede Areatha Franklin albummet 'Amazing Grace', en hyldest til den gospel-arv, der havde forandret amerikansk musik gennem 1960'erne. Det blev 'The Queen of Soul's bedst sælgende album nogensinde. Optagelserne blev filmet, men der skulle gå 35 år før filmen endelig blev fuldført og klar til biografpremiere.

Opblomstringen af afrikansk-amerikansk musik

Kærligheden til Soul musikken lige fra Supremes til Al Green havde forenet amerikanere på tværs af raceskel. Men omkring 1970 havde menneskerettigheds-organisationerne ar på sjælen efter likvideringerne af Martin Luther King og Malcolm X. Dette ledte til opblomstringen af Black Power-bevægelsen og en voksende fremmedgørelse af afrikansk-amerikanere og deres musik. Atlantic Records, som i 1970 var blevet en del af Warner Communications, så i stigende grad en fremtid i hvide rockgrupper, sangere og sangskrivere.

Aretha Franklins bedst sælgende album

I 1971 var Aretha Franklin kendt som 'Queen of Soul'. I kulminationen på fem års top-hits besluttede hun og Jerry Wexler, at deres næste album skulle tage hende tilbage til sin barndomsmusik, til den amerikanske gospel. 'Amazing Grace' var ikke ment som en svanesang, men som et nostalgisk øjeblik i den amerikanske musikhistorie såvel som en hyldest til den gospel-arv, der havde forandret amerikansk musik gennem 1960'erne. Optagelsen blev Aretha Franklins bedst sælgende album nogensinde.

Tilblivelsen af dokumentarfilmen

Mens Franklin planlagde sit album, besluttede Warner Brothers at filme begivenheden, der skulle finde sted i begyndelsen af 1972. Warner Communications havde høstet succes med den nye trend med synergi-effekt på tværs af selskabets vinger i form af kæmpesuccessen med Michael Wadleighs film og musikalbum 'Woodstock' i 1970. Warner havde betalt 100.000 dollars for rettighederne, og filmen indspillede 17 millioner dollars, mens albummet solgte 3 millioner eksemplarer. Warner havde håbet, 'Amazing Grace' ville opnå samme succes. Men filmen blev aldrig gjort færdig!
I mere end 35 år lå filmoptagelserne hen. I de mellemliggende år er der kommet ny digital teknologi, der kan matche lyd til billede, og nu er filmen endelig fuldført og klar til biografpremiere.

Titel: Amazing Grace
Type: Dokumentar
Premiere: 16. januar 2020
Copyright: Miracle Film Distribution

A Hidden Life

Krigsdramaet 'A Hidden Life', skrevet og instrueret af Terrence Malick, er baseret på den smukke og sande historie om den østriske bonde, Franz Jägerstätter, som nægtede at kæmpe for nazisterne under 2. Verdenskrig.

Læs mere

oprettet af Redaktionen

Portræt af en kvinde i flammer

Filmen 'Portrait de la jeune fille en feu' af den franske instruktør og manuskriptforfatter, Céline Sciamma, roses til skyerne af filmanmeldere, der kalder den 'et visuelt mesterværk' og de medvirkendes præstationer 'fantastiske og vidunderlige'.

Læs mere

oprettet af Redaktionen

Mellem Linjerne

Den franske instruktør Olivier Assayas, der senest var aktuel med det filmen ’Personal Shopper’, er tilbage med komedien 'Doubles vies', eller på dansk 'Mellem linjerne' med Guillaume Canet og Juliette Binoche i hovedrollerne.

Læs mere

oprettet af Redaktionen

Summer, af Kirill Serebrennikov

Leningrad, en sommer i begyndelsen af 80’erne. LP’er af Lou Reed og David Bowie smugles ind i landet i stor stil, undergrundens rockscene koger under Perestroika.

Mayk kæmper for at promovere rockmusikken i et kontrolleret Sovjet. En dag møder han den unge Viktor Tsoi, der har de musikalske evner...

Læs mere

oprettet af Redaktionen

Edie

Filmen 'Edie' er en herlig og livsbekræftende film om at stoppe op og nyde og udnytte den sparsomme tid som udgør det, vi kalder livet. Fantastiske billeder, stærke karakterer og en hjertevarm historie danner rammerne for en vandretur, som ikke bare er en del af filmen, men som rent faktisk gjorde...

Læs mere

oprettet af Redaktionen

Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Seneste shop annoncer
Stor LED pære

Stor LED pære

Studio Feder pyjamas

Studio Feder pyjamas

Charlotte Perriand varmelampe

Charlotte Perriand varmelampe

Interdesign

Interdesign

^