Tommy Hilfiger
500 e-bøger for børn
AVIVIR Baobab
Kare Design spisebordsstol
Årets æblehøst sødere end nogensinde

Sæsonens første æbler er netop blevet høstet, og prognosen fra avlerne er ikke til at tage fejl af. Æblerne i år er både sødere, flottere og mere faste end tidligere, og så er de væsentlig mindre. Det giver en smagsmæssig kvalitet ud over det sædvanlige.

”Æblehøsten bliver igen i år rigtig god, selvom den sandsynligvis ikke helt kommer op i niveau med sidste års høst, som blev den bedste i mange år. Derimod forventer vi at få et udbytte, som kvalitetsmæssigt slår alle rekorder,” fortæller Laurits Balle, der er formand for arbejdsudvalget for frugt og bær under Gartneribrugets Afsætningsudvalg.

Små og søde energibomber
Det vekslende sommervejr har sat sit præg på æblehøsten, som i år byder på både sødere og mindre æbler. Den lune forsommer med masser af sol har betydet, at sukkerindholdet i æblerne er højere end sædvanligt, mens tørken i juli og starten af august gjorde, at æblerne i år bliver en smule mindre end normalt.
”Æblerne i år er i en meget høj kvalitet. På grund af sol og varme er sukkerindholdet særlig højt, mens frugtstørrelsen er mere moderat på grund af den manglende nedbør midt på sommeren. Det giver en lille, koncentreret energibombe, som har en sød og meget intens smag,” fortæller Laurits Balle, og forsætter: ”Æblerne er lige præcis det power-boost, som både børn og voksne har brug for i en tiltrængt pause. Smagen er fantastisk, og samtidig giver sødmen en frisk indsprøjtning, når batterierne er flade.”

Høst varer op mod 12 uger
Årets æblehøst forventes at vare fra begyndelsen af august til begyndelsen af november, og det betyder en samlet høst på helt op mod 12 uger. Den lange høst skyldes primært udnyttelsen af mange forskellige sorter.
”De første betydelige æbler, der høstes, er den kendte Discovery-sort, og når høsten topper sidst i september og først i oktober, er det med både Elstar, Cox Orange, Ingrid Marie og en lang række andre sorter,” forklarer Laurits Balle.

Friskhed frem for alt
De første æbler er nu på vej til butikkerne, og ifølge Laurits Balle er det med at nyde æblerne, mens de er helt friske.
”Følelsen af at sætte tænderne i et sprødt, friskplukket æble er værdsat hos de fleste. Jeg vil derfor gerne opfordre forbrugerne til at smutte forbi supermarkedet og fylde indkøbsposerne med friske æbler. Det er nu, de er allerbedst, og det er nu, de skal spises,” slutter Laurits Balle.


Costner opkalder hund efter sin bedstemor

Når Kevin Costners nye western »Open Range« engang når til Danmark, vil biografgængerne kunne opleve en hund ved navn Tig, og hos filmkendere vil

det sikkert lede tankerne hen på skuespillerens produktionsselskab....

Læs mere

Film: Hollywood Cops

Medvirkende: Harrison Ford, Lena Olin, Josh Hartnett

 

Premiere 29. august 2003

 

..En god blanding af realisme, action og humor..

Læs mere

Film: Tears of the Sun

Medvirkende.: Bruce Willis. Monica Bellucci. Premiere: 15. august 2003

..barsk action og dybe, medmenneskelige følelser gør, at filmen bevæger sig på mange niveauer..

Læs mere

THE PIANIST

Roman Polanski får bragt sit gribende og dybt seriøse budskab mesterligt og elegant og blevet belønnet med både oscarpriser og guldpalmer.

Læs mere

Bruce den ALMÆGTIGE

Den 4. juli er det tid til at se om sommerens store hit i USA kan blive en ligeså stor succes i Danmark..

Læs mere

Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Seneste shopannoncer
Konsolbord til entré

Konsolbord til entré

Vitrineskab Harmony L House Doctor

Vitrineskab Harmony L House Doctor

Få den bedste rådgivning og <BR>støtte til din næste bolighandel

Få den bedste rådgivning og
støtte til din næste bolighandel

Rumdeler og plantekumme

Rumdeler og plantekumme

^