Årets æblehøst sødere end nogensinde

Årets æblehøst sødere end nogensinde

Årets æblehøst sødere end nogensinde 

Sæsonens første æbler er netop blevet høstet, og prognosen fra avlerne er ikke til at tage fejl af. Æblerne i år er både sødere, flottere og mere faste end tidligere, og så er de væsentlig mindre. Det giver en smagsmæssig kvalitet ud over det sædvanlige.

”Æblehøsten bliver igen i år rigtig god, selvom den sandsynligvis ikke helt kommer op i niveau med sidste års høst, som blev den bedste i mange år. Derimod forventer vi at få et udbytte, som kvalitetsmæssigt slår alle rekorder,” fortæller Laurits Balle, der er formand for arbejdsudvalget for frugt og bær under Gartneribrugets Afsætningsudvalg.

Små og søde energibomber
Det vekslende sommervejr har sat sit præg på æblehøsten, som i år byder på både sødere og mindre æbler. Den lune forsommer med masser af sol har betydet, at sukkerindholdet i æblerne er højere end sædvanligt, mens tørken i juli og starten af august gjorde, at æblerne i år bliver en smule mindre end normalt.
”Æblerne i år er i en meget høj kvalitet. På grund af sol og varme er sukkerindholdet særlig højt, mens frugtstørrelsen er mere moderat på grund af den manglende nedbør midt på sommeren. Det giver en lille, koncentreret energibombe, som har en sød og meget intens smag,” fortæller Laurits Balle, og forsætter: ”Æblerne er lige præcis det power-boost, som både børn og voksne har brug for i en tiltrængt pause. Smagen er fantastisk, og samtidig giver sødmen en frisk indsprøjtning, når batterierne er flade.”

Høst varer op mod 12 uger
Årets æblehøst forventes at vare fra begyndelsen af august til begyndelsen af november, og det betyder en samlet høst på helt op mod 12 uger. Den lange høst skyldes primært udnyttelsen af mange forskellige sorter.
”De første betydelige æbler, der høstes, er den kendte Discovery-sort, og når høsten topper sidst i september og først i oktober, er det med både Elstar, Cox Orange, Ingrid Marie og en lang række andre sorter,” forklarer Laurits Balle.

Friskhed frem for alt
De første æbler er nu på vej til butikkerne, og ifølge Laurits Balle er det med at nyde æblerne, mens de er helt friske.
”Følelsen af at sætte tænderne i et sprødt, friskplukket æble er værdsat hos de fleste. Jeg vil derfor gerne opfordre forbrugerne til at smutte forbi supermarkedet og fylde indkøbsposerne med friske æbler. Det er nu, de er allerbedst, og det er nu, de skal spises,” slutter Laurits Balle.


The good night

Nyd Martin Freeman, Gyneth Paltrow, Danny Devito -og frem for alt, blændende vidunderlige Penélope Cruz i denne underfundige og charmerende komedie med masser af varme og underspillet humor ...

Læs mere

herigennem

Sex and the city, the movie

Er du inkarneret Sex and the City fan, og tæller du dagene til filmen får premiere den 6 juni...

Læs mere

Sauce

Friends with money

Nu på dvd !

De fire veninder nærmer sig alle med hastige skridt 40 år, og på overfladen synes alt lykkeligt – i hvert fald for tre af dem...

Læs mere

barndom pengegave skarp

Arn - tempelridderen

Arn – Tempelridderen har alle elementer - en både rørende og visuelt fængslende oplevelse ...

Læs mere

llo populære

Farvel bafana

Nu udkommer Bille Augusts storfilm Farvel Bafana på DVD ...

Læs mere

case

Hai bisogno di restituire urgentemente l energia maschile? Kamagra è qui https://itfarmaci.com/kamagra-oral-jelly. Un effetto rapido con Kamagra è garantito!

Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
^