Hun savner sin hemmelige elsker

Hun savner sin hemmelige elsker  

Fra brevkassen: Hun er frustreret, vred og forvirret efter hendes hemmelige elsker gennem 15 år, har forladt hende for at hellige sig sit nye, faste parforhold...

________________________________

 

Hej brevkasse.
Jeg er på 18. år gift med en sød mand. Jeg føler dog ingen seksuel tiltrækning overhovedet, men vi snakker godt sammen og har en fin hverdag. Vi har to skønne børn, en dejlig omgangskreds og holder af hinandens familier.
Gennem 15 år har jeg, ved siden af mit ægteskab, haft en elsker, som jeg har set fra tid til anden. En mand som har elsket mig betingelsesløst og som gerne ville mig "officielt", men som ofte har irriteret mig, og som jeg altid har vidst, jeg aldrig ville have et fast forhold til. Jeg har ofte tænkt, at jeg ikke ville kunne have et officielt forhold til ham, fordi jeg ville være flov over ham. Han siger ofte nogle pinlige ting og har ikke altid situationsfornemmelse. Vi er tidligere kolleger, og på mit arbejde synes langt de fleste, at han er et fjols. Han har desuden løjet for mig utallige gange, bl.a. rejst på ferie med en veninde og påstået at det var med en mandlig ven. Men han har altid bekræftet mig i, at jeg var sød og verdens dejligste, og vi har altid kunne tale godt sammen, og haft god sex.

Problemet er, at han nu har valgt, at han vil have en fast kæreste og ikke kun en i det skjulte. Først blev jeg selvfølgelig ked af det og stødt over ikke længere at være nummer et, men har også tænkt, at det jo heller ikke kunne vare ved med den affære. Men som ugerne går bliver jeg mere og mere ulykkelig. Jeg kan slet ikke udholde tanken om, hvad han og den nye kæreste laver sammen. Jeg er så hårdt ramt, at jeg må slukke for kærlighedsfilm i tv, sentimentale sange i radioen og bladre hurtigt igennem ugeblade, hvis der er indlæg om sex og kærlighed. Jeg har konstant mavepine og hjertebanken, let til tårer, og sover og spiser ikke. Jeg bliver deprimeret over at høre veninder tale om nye kærester, men tager mig sammen, smiler og lytter medfølende.
Jeg forsøger at holde hovedet og humøret højt i selskab med andre, for ingen kender til min affære, så jeg har ingen at tale med. Havde jeg bare det, så jeg kunne få lov at rase ud og blive mindet om, at jeg jo i bund og grund jo slet ikke vil have ham. Men pludselig kan jeg bare slet ikke huske og mærke, hvorfor jeg ikke ville have ham. Hvordan pokker kommer jeg videre?

Kærligst Sønderjyden
________________________________

Kære Sønderjyde.

Tak for din mail, hvor du beskriver din jalousi og sorg over, at du efter 15 år har mistet din hemmelige elsker, som nu har besluttet sig for et nyt liv med en ny og officiel kæreste. I dit brev beskriver du, hvordan du lige nu føler dig desperat ved tanken om, hvad din tidligere elsker gør sammen med sin nye kæreste og du kan pludselig ikke længere huske, hvad det var ved din elsker, som irriterede dig så meget, at du aldrig overvejede, at I skulle blive officielle kærester.
Fakta er, at du gennem 18 år levet sammen med en sød mand, og du har gennem de 15 år, hvor du har haft en elsker, ikke været villig til at opgive hverken din mand, jeres familie eller gode venner, for at være sammen med din hemmelige elsker. Du har ikke ønsket at gøre forholdet til din elsker officielt, blandt andet fordi du syntes han kan være pinlig og irriterende. Til gengæld har du haft brug for hans betingelsesløse kærlighed og sex gennem 15 lange år.
Med din mand, børn og jeres venner har du fungeret og følt dig bekræftet i rollen som mor for jeres familie. Og sammen med din elsker har du følt dig bekræftet som kvinde og fået dit behov for sex tilfredsstillet. På den måde har du fået indrettet dig, så du gennem de sidste 15 år faktisk har været dækket ind og følt dig bekræftet og tilfredsstillet på alle områder. Så en del af årsagen til at du nu reagere så voldsomt på din hemmelige elskers nye liv, kan være, at hans fravalg af dig, har rystet hele den grundvold du har haft gennem de seneste 15 år, hvor din elsker har givet dig alt det, du manglede i dit familieliv. Efter forholdet til din elsker er ophørt, er vitale dele af dit liv forsvundet, og man kan sige, at du har mistet en vigtig del af det, der gennem 15 år har givet dig et fuldt og helt tilfredsstillende liv. Den irritation og flovhed du tidligere har følt over din elsker, er lige nu helt uden betydning, fordi du har mistet en del af livet og tilværelsen, der var betydningsfuld for dig.
Det er helt naturligt, at du i øjeblikket føler jalousi, føler dig vraget til fordel for en anden og at du længes efter jeres samvær. Nu skal du undvære følelsen af at føle dig højt elsket og være absolut nummer et i din elskers liv og du skal undvære jeres dejlige sexliv, som han nu har med en anden.

Tid til forandring
Jeg håber, at det er en trøst for dig, at huske på, at ingenting bliver ved med at være, som det er lige nu. Du vil komme dig over tabet af din elsker – og jeres forhold kunne jo, som du selv skriver, heller ikke blive ved. Der var ikke balance i jeres forhold og din elsker var ikke tilfreds med at der ingen udsigter var til, at du ville ham nok til et officielt forhold.
Ud fra din beskrivelse af ham, så tror jeg ikke det er en god ide at håbe på, at I kunne finde sammen i et officielt forhold. Et sådant spontant ønske kan nemt opstå pga. savn, men træf ingen afgørelser så længe du er i en følelsesmæssig desperat situation. Erkend, at du er i en krise og at dine følelser har overtaget fornuften.

Mit råd til dig er, at du, når den værste krise er overstået, foretager et grundigt eftersyn af det liv, du har levet de sidste 15 år. Og der er brug for, at du får en dybere indsigt i dit liv, som det ser ud nu. Du skal føle godt efter og finde ud af, om du kan bære tilværelsen i et parforhold, uden at have et sexliv ved siden af. Du skal forholde dig til dit forhold til din mand. Hvordan klarer han et samliv uden sex? Hvilke andre muligheder ser du, som kunne give jer et samliv, der måske også indebærer en form for sexliv?
Måske vil jeres forhold aldrig indebære den lidenskab, der ligger i et hemmeligt forhold, men måske kunne I opnå en dybere tilfredshed i jeres forhold og derved opnå inderlighed på en ny måde.
Tænk over, hvorvidt du måske er nået til et sted i dit liv, hvor du har fået opfyldt dit behov for magien ved at have en hemmelig elsker og for at blive bekræftet, som værende jordens dejligste kvinde. Hvis du mærker efter, har du måske nået en modenhed, hvor du kan opnå seksuel tilfredshed og være jordens dejligste, bare ved at være lige den du er? Måske er det ikke længere nødvendigt at leve et dobbeltliv, som du hidtil har gjort.
Prøv at bruge smerten ved det der er sket til at gå ind i dig selv og føle efter, om det der er sket i virkeligheden kan blive en hjælp til at leve et mere helt og ærligt liv. Og mærk efter, om du derigennem vil kunne finde en ny glæde, lykke, ro og stabilitet i livet.
En krise kan ofte være en god anledning til at kigge livet efter i sømmene. Det kunne måske medføre, at du foretager nogle ændringer i dit liv, fordi den energi du har brugt på dit hemmelige liv frigøres til at gøre noget nyt …

Og husk følgende visdomsord: Når en dør lukkes, åbnes der en ny. Så fortvivl ikke, og prøv at se det der sker i dit liv, som en mulighed for positiv forandring.


Sjæl & psyke
Forskning afslører de mest almindelige årsager til at folk lyver 

Forskere fra University of British Columbia har fornyelig gennemført en undersøgelse der klarlægger, hvor ofte vi lyver, og hvad der motiverer os til at lyve. Lidt overraskende bekræfter undersøgelsen, at løgne ikke altid er ondsindede, selviske, umoralske eller uetiske.

Læs mere
Sundhed
Ny 10-årsplan for psykiatrien og mental sundhed  

Regeringen, Venstre, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Danmarks-demokraterne, Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige, Liberal Alliance, Alternativet og Frie Grønne har indgået en bred politisk aftale om en 10-årsplan for psykiatrien og mental sundhed.…

Læs mere
Sjæl & psyke
Terapeuten: Styrk dit selvværd 

"Selvværdet slides, hvis du går for meget på kompromis med dig selv og dine inderste ønsker", skriver par- og psykoterapeut Connie Kragelund. Her forklarer hun, hvad selvværd er, hvilken stor betydning det har for trivslen og følelsen af glæde og tilfredshed i livet, og hvordan man styrker sit…

Læs mere
Spiritualitet
Lille meditation - Stor virkning 

Er din dag fyldt med tanker om alt det, du skal nå? Oplever du at miste koncentrationen og have svært ved at være tilstede? Prøv at bruge et øjeblik på at koble af ved hjælp af meditation. Du behøver blot at afsætte et par minutter. Selv en kort, intens meditation vil give dig en følelse af øget ro…

Læs mere
Sjæl & psyke
Derfor går du kold klokken 14 

Mens nogle af os er A-mennesker og andre B-mennesker, så har mange af os det til fælles, at vi går kolde først på eftermiddagen. Ifølge forskere fra Swinburne University of Technology i Melbourne, så skyldes fænomenet i vid udstrækning kroppens indre ur, den såkaldte circadianrytme, som styrer…

Læs mere
Sjæl & psyke
Ny bog af Bo Østlund: Modne Kvinder - Samtaler om livets patina 

Den svenske skuespiller Ingrid Bergman er citeret for engang at skulle have sagt: 'Alder er som at bestige et bjerg. Man bliver nok lidt forpustet, men får en langt bedre udsigt'.

At vi med årene får bedre udsigt og større indsigt, får mere ro og bliver mere rummelige, er noget af det…

Læs mere
Job & karriere
Stressekspert: Drop kampen mod din indre kritiker 

Vil du undgå, at dine selvkritiske tanker slår rødder og agerer stopklods for dine store ønsker og drømme? Så stop med at bekæmpe de selvkritiske tanker, og øv dig i at se tankerne som det de er - bare tanker, lyder det fra stressekspert og coach, Birthe Buhl. Hun står bag app'en 'Mindfulness -…

Læs mere
Sjæl & psyke
Vold i parforholdet 

Hvor meget tyranni, nedgørende og truende adfærd skal man finde sig i, fra det menneske man lever sammen med? Hvor mange gange skal man tilgive, når vedkommende, efter sin urimelige opførsel, undskylder? Hvor meget skal man finde sig i for børnenes skyld?

Læs mere
Sundhed
Lykkepiller skader tænderne  

En af bivirkningerne ved lykkepiller er mundtørhed, derfor opfordrer tandlæger patienter, der tager lykkepiller til, at være særlig opmærksom på tandhygiejnen, for mundtørhed øger risikoen for caries.

Læs mere
Parterapeut
Han vil ikke fortælle, hvad der er galt 

Fra brevkassen: Hvad gør man, når ens mand pludselig er fraværende og virker trist, men ikke vil fortælle, hvad der er galt?

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Low Carb og KETO opskrifter: 'De Bedste Fra Madbanditten'

Fra Jane Faerber, Danmarks ultimative ekspert i Keto og Low Carb kost og livsstil, kommer endnu en inspirerende bog, der vejleder og guider vej gennem Low Carb-junglen.

Den nye udgivelse 'De Bedste Fra Madbanditten' er til dem, der sigter efter vægttab med KETO, og dem, som bare nyder de mange…

Læs mere
Gaven til maven - Den videnskabelige vej til sund fordøjelse

Gennem 20 år har Anette Harbech Olesen arbejdet med formidling af mad og sundhed. Det er blandt andet blevet til bestsellerbøger som 'Mad, mening & magiske øjeblikke', 'Den glutenfri kogebog' og 'Søvnhormonet melatonin'.

Med sin nye udgivelse 'Gaven til maven', deler hun ud af sin store viden om…

Læs mere
Vaginisme - Når kroppen siger nej

Sex er dejligt, og sex gør godt. Men hvad gør man, når sex gør ondt?

Læs mere
^