Hun finder sine drømme frastødende

Kategori: Sjæl & psyke

Hun finder sine drømme frastødende

Hun finder sine drømme frastødende  

Fra brevkassen: Det generer og bekymrer hende, at hun har erotiske drømme om sine stedsønner, og hun spørger psykologen, hvorfor hun har sådan nogle drømme, når hun på alle måder finder dem forkerte.

___________________

 

Hej brevkasse.

Jeg skriver til dig, fordi jeg har nogle drømme, som generer mig, og som jeg har det meget svært med. Det drejer sig om nogle mærkelige drømme om utroskab med bla. mine stedsønner på 18 og 17.
Jeg forstår ikke, hvorfor jeg har disse drømme, men de er ret intense og fylder irriterende meget i min hverdag. Når jeg er vågen, har jeg ikke den slags følelser, ligesom jeg godt ved, at drengene jo heller ikke har den slags følelser for mig.
Hvorfor kan jeg have sådan nogle drømme, når jeg på alle måder finder dem forkerte?

Hilsen en gammel gris på 40
___________________

Kære kvinde,

Jeg forstår godt, at du føler ubehag og irritation over de drømme, du beskriver, du har. Det er altid ubehageligt at drømme, at man gør noget, som man i vågen tilstand finder forkert.

I vores kultur er vi enige om, at sex mellem familiemedlemmer er forkert. Det er forkert, at vi end ikke kan tale om det. Desværre kan netop det, at det er et tabu og noget vi ikke må snakke om, give stof til fantasi og drømme. Samtidig kan det tænkes, at du helt ubevidst påvirkes af drengenes energi og af de hormonelle ændringer der foregår i drenge i den alder.

På det bevidste plan, oplever de fleste af os, at vi generelt stimuleres ved at være sammen med unge, netop fordi de har så meget energi på alle niveauer. Du har hele to unge stedsønner omkring dig, og måske endda af og til også deres venner. Så der må være masser af ung energi og hormoner, der cirkulerer omkring dig, og det er der ikke noget forkert i. Det forkerte ville være, hvis du forsøgte at udnytte den energi, de unge udsender.

Jeg tror, at forklaringen på dine natlige fantasier er, at de impulser du i vågen tilstand ubevidst får og fortrænger, får frit spil i dine drømme. Og ingen kan bebrejde dig, hvad du drømmer om mens du sover, da din underbevidsthed arbejder uden for din kontrol.

Min opfattelse af dine erotiske drømme er, at du er en levende kvinde, som stimuleres af de unges energi. Så længe du holder dine natlige oplevelser for dig selv, er det i mine øjne i orden, at nyde det, der kommer til dig i drømme. Og dét du drømmer, det er hverken utroskab, og det gør dig heller ikke til det, du selv kalder ”en gammel gris". Du er et menneske, der påvirkes af dine omgivelser, som mennesker til alle tider er blevet det. Så længe du respekterer de tabuer vi er underlagt, ser jeg ikke noget problem i, at du har dine drømme.

Jeg er ikke uddannet drømmetyder, så ovenstående er mit bedste bud ud fra de erfaringer, jeg har gennem mange års praksis. Såfremt du fornemmer, at dine drømme skyldes at noget mangler i dit liv, så er det måske noget, du kunne se på.


Parterapeut
Han vil ikke fortælle, hvad der er galt 

Fra brevkassen: Hvad gør man, når ens mand pludselig er fraværende og virker trist, men ikke vil fortælle, hvad der er galt?

Læs mere
Sjæl & psyke
Misundelse 

Om den lille, grimme, nagende følelse, som alle kender, men ingen af os har lyst til at kendes ved.

Læs mere
Sjæl & psyke
Voksen - men stadig morsyg 

Fra brevkassen: Hun er flyttet hjemmefra, men har så svært ved at slippe sin mor og skal helst tale med hende dagligt.

Læs mere
Sjæl & psyke
Sladder og anklager 

Fra brevkassen: Der bliver snakket og rettet alvorlige anklager mod en bekendt, men hun er i tvivl om historierne er sande, og hvordan hun skal forholde sig.

Læs mere
Sjæl & psyke
Hvordan får man styr på vreden? 

Fra brevkassen: Hun er frustreret og skræmt over sine egne voldsomme vredesudbrud, og bekymret for hvordan det påvirker børnene.

Læs mere
Sjæl & psyke
Bedre selvværd, af psykolog Irene Oestrich 

Et højt selvværd er roden til vores trivsel livet igennem. Med psykolog Irene Oestrich bog får du 10 trin til at styrke selvværdet og selvtilliden ...

Læs mere
Sjæl & psyke
Hun savner sin hemmelige elsker  

Fra brevkassen: Hun er frustreret, vred og forvirret efter hendes hemmelige elsker gennem 15 år, har forladt hende for at hellige sig sit nye, faste parforhold...

Læs mere
Sjæl & psyke
Kan man tillade sig at være vred?  

Fra brevkassen: Hun er vred og ked af at finde ud af at hendes kæreste, i begyndelsen af deres forhold, havde sex med sin ex-kæreste. Men dengang var deres forhold casual og de havde ikke snakket om nogen "spilleregler".

Læs mere
Sjæl & psyke
Han gør det forbi igen og igen 

Fra brevkassen: Han er charmerende og omsorgsfuld, og hun synes deres forhold er godt. Alligevel har han flere gange, og uden forklaring, gjort det forbi ...

Læs mere
Sjæl & psyke
Hun er gift og har børn - men er forelsket i en anden 

Fra brevkassen: Hun er 42 og har to store børn med sin mand gennem 20 år. Nu har hun mødt en yngre mand og oplever en samhørighed med ham, hun ikke har oplevet før. Nu overvejer hun, om hun skal følge sit hjerte og forlade mand og børn …

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^