Skyrs succes

Skyrs succes

Skyrs succes 

Skyr er lidt af et vidunderprodukt: Smagen er rund og syrlig, konsistensen fed og cremet, alligevel hører skyr til blandt de magre surmælksprodukter.

Smagen er syrlig og konsistensen fed og cremet. Skyr er lidt af et vidunderprodukt, og bliver i vid udstrækning brugt som erstatning for andre surmælksprodukter, som yoghurt, ymer og creme fraiche.
Surmælksproduktets popularitet skyldes blandt andet, at det på flere måder passer rigtig godt til tidens sundhedstrends og slankekure, hvor der lægges vægt på magre og proteinrige produkter.

Mens fedtprocenten i skyr svarer til den magre yoghurt, så er proteinindholdet i skyr til gengæld mange gange højere. Mange oplever, at en proteinrig kost giver en god mæthedsfornemmelse, hvilket kan betyde, at man spiser mindre, samtidig er der undersøgelser der peger på, at en proteinrig kost også i nogen grad stimulerer kroppens fedtforbrænding.

De gode egenskaber in mente, så har skyr samtidig nogle fine smags- og konsistensmæssige fortrin. Skyr har en rund og velsmagende syrlighed samt en fin, fast konsistens, som gør det til en ingrediens, der kan bruges i rigtig mange sammenhænge. Skyr kan nydes som morgenmadsprodukt med mysli på toppen, serveres til kage og desserter som erstatning for creme fraiche. Skyr egner sig som grundingrediens i dressinger og dip med friske krydderurter, tzatziki og sandwichsalater samt i smoothies, hvor den bidrager til at gøre drikken fyldig og cremet.

Fedtprocent i udvalgte surmælksprodukter:
∙ Yoghurt Natural 0,1 %
∙ Græsk Yoghurt 0,1%
∙ Skyr 0,2%
∙ Kvark Fromage Blanc 1%.
∙ Yoghurt Natural 1,5%
∙ Ymer 3,5%
∙ Tykmælk 4,4%
∙ Cremefraiche 9%
∙ Græsk Yoghurt 10%
∙ Cremefraiche 38%

Kost & Ernæring
LCHF - spis dig mæt og glad 

Kosttrenden LCHF - Low Carb High Fat, vinder frem. Her handler det om at skære ned på kulhydraterne og i stedet øge indtaget af fedt. Ny bog introducerer principperne sammen med 70 lækre opskrifter

Læs mere
Kost & Ernæring
Varme supper - Quick fix 

Dage med regn og rusk indbyder til hygge i sofahjørnet, levende lys, gode bøger og en god varm suppe. Det behøver ikke være tidskrævende at lave sunde og velsmagende supper.

Læs mere
Kost & Ernæring
Syv sunde skridt  

Lad Anette Harbech Olesen inspirere og motivere dig til at få gjort noget ved dine dårlige vaner. Lær, hvad der er godt for din sundhed og hvorfor, og mærk, hvordan du med små daglige, sunde tiltag, kan få større livsglæde og balance ...

Læs mere
Kost & Ernæring
Stevia - sødt uden sukker 

Udtræk fra planten Stevia er en populær erstatning for sukker og sødemidler. Her er bogen om Stevia med opskrifter og tips til, hvordan du anvender det populære alternativ til sukker...

Læs mere
Kost & Ernæring
Mindful spisning 

Mindful spisning er en helt ny måde at tænke spisning og mad på. Det handler ikke om hvad du spiser, men hvordan du spiser, siger Per Brændgaard i interview omkring den nye bog. Se det her ...

Læs mere
Kost & Ernæring
Havregryn beskytter mod tarmkræft 

Kostfibre har en beskyttende effekt mod tyktarmskræft. Det bekræfter et nyt studie – og det er især kostfibre fra helt almindelige kornprodukter, som rugbrød og havregryn, der viser sig at være særligt gavnlige mod sygdommen.

Læs mere
Kost & Ernæring
Maven i balance 

Oppustethed, udspilet mave, smerter og ubehag. Trænger du til at få maven i balance?

Læs mere
Kost & Ernæring
Yoghurt to go, tak 

Det er særligt singler og par uden børn, som har en forkærlighed for drikkeyoghurter ...

Læs mere
Kost & Ernæring
Spis fibre 

En kost rig på fibre, er ikke kun godt for fordøjelsen. Fiberrig kost kan også være slankende, fordi den giver en god mæthedsfornemmelse – og så kan den også være særdeles velsmagende ...

Læs mere
Kost & Ernæring
Avocado - naturens egen vitaminpille 

Hvorfor tage kosttilskud, når naturen tilbyder dig det, du har brug for?

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^