Fuldkorn så det batter!

Fuldkorn så det batter!

Fuldkorn så det batter! 

Jagt fuldkornsprodukter i den gode sags tjeneste ...

<link http: www.kvindeguiden.dk _self> Anmeldelse og klumme af Nønne Lønne Votborg

"Er du træt af det hvide brød hos bageren, der er mere luft end brød? Eller at du er sulten efter 20 minutter, når du har spist en sandwich eller burger i en kridhvid bolle? Så gå FuldkornUnderCover! med FUC! Og vær med til at slå et slag for folkesundheden ved at sætte fuldkorn på menukortet, der hvor du færdes." Sådan lokker Fuldkornspartnerskabet frivillige til at blive såkaldte agenter i et korps, der jagter de gode fuldkornsprodukter.
Vi er mange, der i det daglige foretrækker fuldkorn, og det er desværre stadig svært at finde mange steder in real life. Derfor - og fordi fuldkorn er super sundt - ønsker Fuldkornspartnerskabet at lave en fuldkornsguide på partnerskabets hjemmeside.

Fuldkornsagent - hvem?
De frivillige agenter skal allerførst finde frem til de bagere, caféer og restauranter, der tilbyder fuldkornsprodukter. Alle kan blive agent. Det kræver ingen sundhedsfaglige forudsætninger, men alle agenter får en velkomstmail med link til relevante spørgsmål og et faktaark, der fortæller, hvad fuldkorn er. Det skal sikre, at det kun er de steder, som rent faktisk tilbyder fuldkornsprodukter, der kommer med på listen. Det er eksempelvis en skrøne, at hørfrø, sesamfrø, græskarkerner og andre kerner og frø er lig med fuldkorn.

Støt den gode grove sag!
Tilmeldingen til undercover-korpset er startet. Jo flere, der støtter op om initiativet, jo bedre. Derfor kan jeg kun opfordre dig til at bruge lidt af din tid på at jagte det gode fuldkornsbrød. Lad os endelig sætte spot på det gode grove. Det er med til at sikre din egen sundhed, din families og fællesskabets ditto.

Spis grov-brød til!
Nønne Lønne Votborg

Links
• <link http: www.fuldkorn.dk forside _blank>Fuldkorn.dk >>



Kost & Ernæring
5 gode grunde til at spise chokolade i julen 

I tiden op til jul, hvor man ved enhver lejlighed bliver budt på søde sager, kan det være en god idé at huske på, at vælger man den mørke chokolade frem for den lyse, så er chokolade faktisk et rigtig sundt og fornuftigt alternativ til de fede vaniljekranse, klejner, is-deserter og slik.

Ifølge…

Læs mere
Årstidens råvarer
Tomat og forebyggelse af kræft 

Lige nu bugner grøntsagsafdelingen af saftige, solmodne tomater, som ikke kun smager, men også er en eminent kilde til antioxidanten lycopen. Lycopen har gennem det seneste årti været genstand for talrige videnskabelige studier, som har undersøgt stoffets helbredsmæssige fordele. Og rigtig meget…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Det sunde granatæble 

Granatæblet er en spændende frugt. Med sine mange små frø, har den gennem tiden været et symbol på frugtbarhed, og nævnes både i Bibelen, Koranen og Østens eventyr. Frugten har været dyrket i mere end 4.000 år, men er først de senere år opnået popularitet i nordeuropa.

Læs mere
Kost & Ernæring
Cider - en sundhedsdrik 

Rødvin og grønt te har hidtil scoret højest på ranglisten over flydende former for antioxidanter, men også den fermenterede drik, cider, er at finde på listen.

Læs mere
Sundhed
Spiser du heller ikke fisk? 

Selvom vi, ifølge de officielle kostråd, bør spise fisk som hovedmåltid mindst to gange om ugen, så viser nye beregninger fra DTU Fødevareinstituttet, at mange af os ikke engang spiser fisk til aftensmad én gang om ugen. Således viser de seneste tal, at det samlede fiskeindtag for børn og voksne er…

Læs mere
Økologi
Småbørnsfamilier køber mest økologi 

Familier med børn i alderen 0-6 år løber med en klar førsteplads som dem, der lægger flest økologiske varer i indkøbskurven, viser Økologisk Landsforenings nye markedsnotat.

Læs mere
Kost & Ernæring
Vildmedost.dk 

Nu lancerer Mejeriforeningen kampagnen Vildmedost.dk, som skal inspirere forældre til at lade deres børn spise mere ost.

Læs mere
Kost & Ernæring
Skyrs succes 

Skyr er lidt af et vidunderprodukt: Smagen er rund og syrlig, konsistensen fed og cremet, alligevel hører skyr til blandt de magre surmælksprodukter.

Læs mere
Sundhed
Moderne kostråd 

Vælg fuldkorn, spis mere fisk og spis mad med mindre salt. Sådan lyder budskabet i tre af de ti kostråd, som skal guide danskerne til en sundere og mere aktiv livsstil. Bag de 10 kostråd står Fødevarestyrelsen. Styrelsen har hentet solid videnskabelig rygdækning hos ledende danske forskere i…

Læs mere
Kost & Ernæring
Får vi for meget salt? 

Der har i medierne, de seneste dage, været sået tvivl om, hvorvidt det er nødvendigt at sænke det daglige indtag af salt. Men DTU Fødevareinstituttet understreger, at der er dokumentation for at sænke saltindtaget ...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
^