Sådan serverer du vin i varmen

Kategorier: Sommer  -  Vin & spiritus

Sådan serverer du vin i varmen 

Når sommersolen skinner fra en skyfri himmel, er der aktivitet i haven og på terrassen, og på sådan en dejlig dag er der intet som et herligt glas vin. Men det er vigtigt at tage sine forholdsregler, da den skrøbelige vin og sommervarme kan være et udfordrende match.

  • Læg altid din rødvin på køl inden serveringen. Intet er så ødelæggende for rødvin som varme, og når temperaturen overstiger 20 grader, vil de fleste fine smagsnuancer gå tabt. Mellem 15-18 grader er en god temperatur, når man åbner flasken, for den bliver hurtigt varmere i glasset. Et kvarters tid i køleskabet er nok. Er det en beaujolais, morgon eller fleurie, må den gerne serveres endnu koldere. 10-12 grader til ovennævnte lette og friske vine er passende.

  • Kølig rødvin gælder også på restauranter. Smag på den, og hvis den er varm forlang da at få en vinkøler med iskoldt vand bragt ind. Også selv om tjeneren sukker opgivende.
  • Hvidvin, rosé og mousserende vine skal helst holdes kølige under hele serveringen. Hav en isspand med et klæde over parat til dem efter optrækningen. Det ser også festligt ud. En balje med iskoldt vand kan også gøre tricket, ellers er de røde terracotta-vinkølere at foretrække på bordet. De er praktiske og holder på køligheden i fin stil.

  • Skal man på skovtur eller på stranden, prøv da de små forede vinposer med lynlåse. Er vinen først kølig, når den bliver lagt i, kan den som regel holde en frisk temperatur i mindst et par timer.


- Og husk, hvis der bliver noget til overs i flasken - hvid eller rød, så er køleskabet vores ven igen. Opbevar altid åbne vin der, da det betyder, at der stadig vil være god smag i vinen dagen efter. Her skal man dog huske at tage den røde ud en god time i forvejen, da iskold rødvin - ligesom varm - ikke afgiver nogle smagsnuancer.

Sommer
Jordbærkoldskål 

Der er ikke meget der overgår den traditionsrige rød/hvide danske dessert: Friske jordbær med fløde. Men nu, hvor jordbærsæsonen er på sit højeste, må du ikke glemme en rigtig sommerfavorit: Jordbærkoldskål!

Læs mere
Sommer
Spiselige haveblomster - rose, lavendel & pelargonier 

Både rosenblade, lavendel og nogle duftpelargonier kan anvendes til at give smag eller dekorere madretter med. Det ser helt fantastik ud, og det smager spændende. Et nemt og meget dekorativt tip er at fryse blomsterbladene og servere dem i en punch eller velkomstdrink.

Læs mere
Sommer
Ærtesæson: Ærtecreme og ristede ærtebælge 

Selvom danske ærter fås helt frem til september, så er det her i juni og juli, de smager allerbedst. Sprøde og saftige, er de en fantastisk sommersnack, og helt perfekte i grønne salater.

Læs mere
Sommer
Grillsikkerhed: Vigtige råd om brug af grill 

Med det omend noget ustadige sommervejr er der nok mange, der har gang i grillen. For det er jo bare så nemt og hyggeligt at tilberede lækkerier over de varme gløder.

Her får du en stribe skønne opskrifter - og gode råd og forholdsregler, der giver dig de bedste forudsætninger for en god…

Læs mere
Sommer
Salat med mozzarella og jordbær 

En super lækker, nem og let sommersalat med jordbær, mozzarella og spinat - og en frisk og dejlig dressingen.

Læs mere
Forår
Idéer til den lille have og altanen 

Er man så heldig at have adgang til altan, terrasse eller et lille stykke have, så gælder det om at få mest muligt ud af de små kvadratmetre. Man må være kreativ og nøje overveje, hvordan man bedst indretter sig praktisk og hyggeligt.

Mangler du lidt inspiration, så er designere og producenter…

Læs mere
Sommer
Beskær frugttræerne 

I sensommeren, i slut september, bør heldige ejere af frugttræer, have beskæring af træer og buske på to do-listen.

Læs mere
Sommer
8 tips til hvordan du kommer nænsomt i gang efter ferien 

Velkommen tilbage fra ferie. Vi håber, at du har nydt det og fået slappet af. Nu gælder det om at få en god start på hverdagen og ikke brænde al energi, det gode feriehumør og nyvundne overskud af på én gang. Her får du en 8 gode tips, som er gode at have med, når du vender tilbage til jobbet.

Læs mere
Sommer
Svimmelhed og hovedpine i varmen? 

Med hedebølgen er det vigtigt at huske, at træthed, svimmelhed, forstoppelse og hovedpine, kan være symptomer på væskeunderskud. Ifølge anbefalingerne bør du drikke 1½ liter (ca. 8 glas) væske om dagen. Kroppen har ganske vist brug for ca. 2½ liter væske i døgnet, men den ene liter får du tilført…

Læs mere
Sommer
Giftige alger: Pas på blågrønalger på stranden  

Når varme sommerdage bliver tilbragt på stranden, så er det vigtigt at holde øje med vandkvaliteten. Ser vandet grumset eller misfarvet ud, så kan det skyldes blågrønne alger, og de er giftige for mennesker og dyr.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^