Planlæg vandreruten med nye digitale kort

Kategori: Sommer

På med vandreskoene, solcremen og sikkert også kasketten. Find den gode balance med oppakningen på ryggen. Og kom så ned i gear og få taget nogle kvantespring på gåben. Det er ren livsnydelse, ikke mindst om sommeren og sensommeren. Foto: Jonas Ingman

Planlæg vandreruten med nye digitale kort 

En digital vandreportal over vandreruter i vil gøre det nemmere at planlægge sin vandretur i syd- og vestsverige, forberede sig på den rigtige måde og også gennemføre turen.
”Sverige tilbyder mange gode vandreruter, da naturen indbyder til det, og allemandsretten muliggør, at alle kan være med. Nye vandreruter kommer løbende til, ligesom de eksisterende opgraderes. Det nyeste er, at størstedelen af alle vandreruter i Vestsverige nu er at finde på en digital vandreportal, hvor toiletter, indkvartering og spisesteder også kan findes”, siger Anna Kron Boysen fra Visit Sweden.

Digital vandreportal fra Vestsverige

På den nye, vestsvenske vandreportal er størstedelen af regionens tilgængelige og kvalitetssikrede vandreruter præsenteret på digitale vandringskort. Enten vises hele vandreruten eller vigtige dele af den, og man kan se længde, sværhedsgrad og få inspiration på hver af dem. Den digitale vandreportal er knyttet op på Google Maps, hvor ruten ses, og hvor indkvarteringsmuligheder og spisesteder fremgår. Herudover giver portalen et overblik over parkeringspladser, busforbindelser og togstationer. Er der seværdigheder langs ruten, vises de også, ligesom toiletter, etc. Under "Sök vandringsled" kan man se alle de vandreruter, der er lagt ind på nuværende tidspunkt. Se mere her

Vestsverige: Gotaleden - ny vandrerute

Den 14. juni blev Gotaleden indviet - en vandrerute, der strækker sig fra Kungsportsplatsen i Gøteborg til torvet i Alingsås. Med Gotaleden har man skabt en let tilgængelig vandrerute, der samtidig ligger tæt på byen, og er inddelt i ni etaper, i alt 71 kilometer. Nærheden til togstationer langs de forskellige strækninger gør det nemt at planlægge turen, som man vil. Naturen langs stien er varieret og smuk med badevenlige søer, fantastiske udsigter og et bølgende landskab. Ruten starter (eller slutter) på Kungsportsplatsen i centrum af Gøteborg. 

Der er masser af rastepladser og læhegn langs ruten men også hyggelige indkvarteringsmuligheder og lækker lokalt produceret mad. Se mere her

Vestsverige: Vandrerute Falköping - Varnhem (Skaraborg)

Denne pilgrims- og vandrerute er netop blevet opgraderet, bl.a. med ny, bedre skiltning. Ruten slanger sig igennem et smukt kulturlandskab med mange indkvarteringsmuligheder og spisesteder. En anden fordel er, at der er offentlig transport til og fra ruten. Her kan man nyde kuperet natur, to klosterruiner fra middelalderen og et rigt fugleliv omkring Hornborga-søen, som er berømt for de store flokke dansende traner særligt i foråret. Se mere her

Skåne: Ny shelterplads med arkitektdesignede shelters

To unikke og arkitektdesignede shelters, der har fået navnet Birk, er netop blevet klar til brug. Her er udsigt over søen Finjasjön og Hovdala Vandringscenter, lige syd for Hässleholm. På dette fredelige sted kan overnattende gæster nyde en fantastisk solopgang. At overnatte i naturen er i det hele taget en del af vandreoplevelsen, og her kan både den enkelte vandrer og familien samt den lille gruppe få en god nats søvn i disse arkitekttegnede shelters godt beskyttet mod skiftende vejrlig. Hvert shelter kan rumme mellem 3-5 personer. Toilet, grillplads og picnicbord er ved siden af. Senere i år vil Birk blive suppleret med et shelter ved navn Ronja, der kan rumme 5-6 personer. Et shelter koster 200,- pr. nat, og det er en god idé at booke det hjemmefra. Se mere her 

Fakta om den svenske Allemandsret

I Sverige har man allemandsretten (svensk: allemansrätt) til forskel fra Danmark, og den særlige svenske ret kan oversættes til "hver mands ret". Allemandsretten giver enhver lov til at færdes næsten overalt i den svenske natur. Hovedreglen i allemandsretten er blot, at man skal passe på naturen og vise hensyn til mennesker og dyr. Man må gå, vandre, løbe, cykle, ride eller stå på ski på andres jorde og på privatveje.

Sommer
Jordbærkoldskål 

Der er ikke meget der overgår den traditionsrige rød/hvide danske dessert: Friske jordbær med fløde. Men nu, hvor jordbærsæsonen er på sit højeste, må du ikke glemme en rigtig sommerfavorit: Jordbærkoldskål!

Læs mere
Sommer
Spiselige haveblomster - rose, lavendel & pelargonier 

Både rosenblade, lavendel og nogle duftpelargonier kan anvendes til at give smag eller dekorere madretter med. Det ser helt fantastik ud, og det smager spændende. Et nemt og meget dekorativt tip er at fryse blomsterbladene og servere dem i en punch eller velkomstdrink.

Læs mere
Sommer
Ærtesæson: Ærtecreme og ristede ærtebælge 

Selvom danske ærter fås helt frem til september, så er det her i juni og juli, de smager allerbedst. Sprøde og saftige, er de en fantastisk sommersnack, og helt perfekte i grønne salater.

Læs mere
Sommer
Grillsikkerhed: Vigtige råd om brug af grill 

Med det omend noget ustadige sommervejr er der nok mange, der har gang i grillen. For det er jo bare så nemt og hyggeligt at tilberede lækkerier over de varme gløder.

Her får du en stribe skønne opskrifter - og gode råd og forholdsregler, der giver dig de bedste forudsætninger for en god…

Læs mere
Sommer
Salat med mozzarella og jordbær 

En super lækker, nem og let sommersalat med jordbær, mozzarella og spinat - og en frisk og dejlig dressingen.

Læs mere
Forår
Idéer til den lille have og altanen 

Er man så heldig at have adgang til altan, terrasse eller et lille stykke have, så gælder det om at få mest muligt ud af de små kvadratmetre. Man må være kreativ og nøje overveje, hvordan man bedst indretter sig praktisk og hyggeligt.

Mangler du lidt inspiration, så er designere og producenter…

Læs mere
Sommer
Beskær frugttræerne 

I sensommeren, i slut september, bør heldige ejere af frugttræer, have beskæring af træer og buske på to do-listen.

Læs mere
Sommer
8 tips til hvordan du kommer nænsomt i gang efter ferien 

Velkommen tilbage fra ferie. Vi håber, at du har nydt det og fået slappet af. Nu gælder det om at få en god start på hverdagen og ikke brænde al energi, det gode feriehumør og nyvundne overskud af på én gang. Her får du en 8 gode tips, som er gode at have med, når du vender tilbage til jobbet.

Læs mere
Sommer
Svimmelhed og hovedpine i varmen? 

Med hedebølgen er det vigtigt at huske, at træthed, svimmelhed, forstoppelse og hovedpine, kan være symptomer på væskeunderskud. Ifølge anbefalingerne bør du drikke 1½ liter (ca. 8 glas) væske om dagen. Kroppen har ganske vist brug for ca. 2½ liter væske i døgnet, men den ene liter får du tilført…

Læs mere
Sommer
Giftige alger: Pas på blågrønalger på stranden  

Når varme sommerdage bliver tilbragt på stranden, så er det vigtigt at holde øje med vandkvaliteten. Ser vandet grumset eller misfarvet ud, så kan det skyldes blågrønne alger, og de er giftige for mennesker og dyr.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^