Jordbærlagkage: Hjemmebagte lagkagebunde, jordbær og flødeskum

Jordbærlagkage: Hjemmebagte lagkagebunde, jordbær og flødeskum 

Et absolut hit af en sommerlagkage, hvor man får den fulde smag af friske sommerjordbær og flødeskum. Her er opskriften på hjemmebagte lagkagebunde og knasende, sprød pistacie-krokant.

Dét skal du bruge:

  • 3 stk. hjemmebagte lagkagebunde (se opskrift nederst)
  • 500 g jordbær
  • 4 dl. piskefløde
  • 200 g. hjemmelavet jordbærmos
  • Pistacie-krokant (se opskrift nederst)

Sådan samles lagkagen

  • Læg en lagkagebund på et stort fad
  • Fordel jordbærmos over lagkagebunden
  • Fordel friske jordbær i tynde skiver over jordbærmosen
  • Drys pistacie-krokant over
  • Fordel flødeskum over i et jævnt lag, der når helt ud til lagkagebunden kant
  • Tilføj endnu en lagkagebund
  • Fordel endnu et lag jordbærmos over lagkagebunden
  • Fordel friske jordbær i tynde skiver over jordbærmosen
  • Drys pistacie-krokant over jordbærmosen
  • Fordel pisket flødeskum over jordbærmosen i et jævnt lag, der når helt ud til lagkagebunden kant
  •  Tilføj tredje lagkagebund
  • Dekorér den øverste kagebund med flødeskum. Brug evt. en hjemmelavet sprøjtepose
  • Pynt med friske jordbær i både eller skiver, drys pistacie-krokant over og evt. lidt florsukker

 

Opskrift: Hjemmebagte lagkagebunde - Kan evt. bages dagen inden

Ingredienser

  • 4 æg
  • 175 g sukker
  • 70 g mel
  • 30 g kartoffelmel
  • 1 tsk bagepulver 

Opskrift

  • Æg og sukker piskes med håndmikser til tyk æggesnaps. Bland de to slags mel og bagepulver sammen, drys det gennem en sigte ned i æggesnapsen, og vend det nænsomt med en træske i æggesnapsen.
  • Fordel i en velsmurt springform.
  • Bages ved 175 grader på nederste ovnrille i 30-35 minutter
  • Afkøles helt inden kanten skæres løs med en lille glat kniv og den afkølede kage kan slås ud af formen.
  • Flæk kagen i tre lagkagebunde med en savtakket brødkniv

 

Opskrift: pistacie-krokant

Ingredienser

  • 200 gram sukker
  • 100 gram usaltede pistaciekerner

Opskrift

  • Sukkeret smeltes til en gylden karamel
  • Pistaciekernerne kommes i sukkermassen og ristes nogle sekunder
  • Karamellen hældes straks ud på et stykke bagepapir
  • Når karamellen er helt afkølet, hakkes den med en savtakket kniv

 

Sommer
10 kølige tips i varmen 

Trænger du til at blive kølet ned i varmen? Her får du vores bedste tips til, hvordan du effektivt får sænket kropstemperaturen og kommer godt igennem hedebølgen.

Læs mere
Sommer
Bakterierne blomstrer i soppebassiner og badebassiner 

Badebassiner kan hurtigt udvikle sig til bakteriebomber i sommervarmen og i værste fald resultere i roskildesyge, diarré og udslet. Derfor gælder det om at være opmærksom på vandskvaliteten i børnenes soppebassin såvel som i store bassiner, der rummer flere tusind liter vand.

Læs mere
Sommer
Tips til de varmeforskrækkede 

Med hedebølgen er al snak om det ustadige danske vejr forsvundet som dug for solen. Nu glæder det om at finde badetøjet og madkurven frem, hoppe i klipklappere og korkbælte og komme afsted til stranden.

Læs mere
Sommer
Undgå drukneulykker: 10 vigtige råd til badeturen 

Under hedebølgen vælger mange at nyde dagen på stranden, og i den forbindelse, er det vigtigt at huske badesikkerheden.

Læs mere
Sommer
Generer varmen din søvn? 

Sommeren er dejlig, men for nogle mennesker kan varmen føles så generende, at det går ud over deres velbefindende, og ødelægger nattesøvnen. Her får du en stribe tips til, hvordan du nemt afkøler kroppen, og får en rar og rolig nattesøvn.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sæson: Det skønne syrlige - og lidt oversete - stikkelsbær 

Blandt sommerbær er stikkelsbær lidt overset. Og det er ærgerligt, for stikkelsbær fungerer, med sin fine syrlige smag, i rigtig mange dejlige sammenhænge.

Læs mere
Sommer
Sodavandsis af frugtmos 

Det er så nemt og dejligt, at have læskende sodavandsis i fryseren, og du kan hurtigt have de skønneste, søde og læskende sodavandsis klar til de varme dage.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Stikkelsbærsyltetøj 

Stikkelsbærsyltetøj er en sommerdelikatesse, der, udover at være herlig på brød, tilføjer et skønt syrligt tvist til jordbærlagkager og tærter, og er aldeles vanedannende i morgenyoghurten.

Læs mere
Sommer
Sådan undgår du dehydrering 

Mennesket består af mellem 50 og 75% vand. Uden en jævn tilførsel af vand, fungerer krop og hjerne ikke optimalt. Dehydrering kan medføre hovedpine og utilpashed, og i alvorlige tilfælde være livstruende.

Læs mere
Sommer
Varme dage forude! Tjek uv-indekset på gratis app 

Med den ekstreme hedebølge, der lige nu bevæger sig hen over Europa, så er det en god idé at holde godt øje med UV-indekset, ligesom det er klogt, at være opmærksom på risikoen for hedeslag.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^