Vitamin- og proteinrige - og gode for fordøjelsen
Når friske ærter er sådan et godt bud på en sommersnack, så skyldes det, at de både er kaloriefattige, fulde af vitaminer, proteiner og antioxidanter, men også, at de er en super kilde til gode fibre, der giver god mæthedsfølelse og holder gang i fordøjelsen.
Tag en håndfuld med i madpakken, sæt en skål med friske ærter på middagsbordet, bland dem i den grønne salat og i kartoffelsalaten, mos dem til dip eller drik dem i smoothies.
Ærtebælge på panden
Ærtebælgene behøver ikke gå til spilde. De kan nemlig bruges i supper, nydes rå i salaten, blendes sammen med frugt og grøntsager, som fx æbler og spinat, i smoothie, eller ristes på pande.
Ærtebælge kan ristes på en varm pande med lidt olivenolie. De skal kun ristes kort til de falder sammen, men stadig bevarer deres sprødhed. Ristede ærtebælge er dejligt tilbehør til sommerens grillretter.
Opskrift: Nye kartofler i ærtecreme med radiser og bacon
Ingredienser
- ½ kg nye små kartofler
- 250 g ærter
- 1 spsk mayonnaise
- 2 spsk fromage frais
- 1 spsk æbleeddike
- ½ tsk rørsukker
- ½-1 tsk frisk mortet koriander frø
- havsalt og friskkværnet peber
- 50 g magert bacon (fx pancetta, back bacon eller kalkunbacon) i tern
- 1 bdt. radiser i skiver
Tilberedning
- Kartoflerne vaskes grundigt og puttes i en gryde med kogende vand og koges i ca. 10 min.
- Ærterne koges godt møre og blendes.
- Ærtepureen smages til med mayonnaise, fromage frais, æbleeddike, sukker, frisk mortet korianderfrø, havsalt og friskkværnet peber.
- Kartoflerne vendes i ærtecremen og pyntes med stegt bacon og radiser.