Stærke krydderier øger forbrændingen

Kategori: Slank & sund

Stærke krydderier øger forbrændingen 

Et proteinholdigt måltid løfter forbrændingen af kalorier med 30%, mens et kulhydratholdigt måltid løfter forbrændingen med 4%. Derfor skal man vælge en kost med højt proteinhold og lavt fedtindhold som f.eks. kød, æg, fisk, ærter og bønner, når man vil fremme fedtforbrændingen. Men der er mere, man kan gøre: Krydderier kan, ud over at fremhæve madens smag, også påvirke din forbrænding. Det gælder både for peber, chili, hvidløg og ingefær, at disse smagsforbedrende stoffer faktisk også øger kroppens forbrænding.

Chili øger mæthedsfølelsen og forbrændingen
Når en bid af en stærk chili føles som brand i kroppen, så er der noget om det. I hvert fald bliver der afbrændt ekstra energi, når de stærke sager ryger gennem kroppens celler. Således er det bedste måltid, i forbrændingsmæssig henseende, et stykke fedtfattigt kød godt marineret med stærke krydderier, og hertil grønsager, også er smagt til med krydderier.
Ud over at øge forbrændingen, så påvirker anvendelsen af krydderier i mad appetitten ved at snyde appetitreguleringen med stærke smagsindtryk, så du hurtigere vil opleve følelsen af mæthed og naturligt mindske dine portioner.
Især chili udmærker sig ved at have en markant indflydelse på følelsen af mæthed og forbrænding. Nyere danske undersøgelser peger på, at høje doser af chili flere gange dagligt, påvirker både energiindtag og nedbringer appetitten, hvilket på længere sigt kan give vægttab. Så hvis du synes, du har svært ved at blive mæt, men jf. din BMI burde spise mindre portioner, og er du glad for krydret mad, så er der meget at vinde ved at træne sig op i at klare de rigtig hotte krydderier!

Jo mindre, des stærkere
Hvis du ikke er vant til den stærke smag, kan du prøve dig frem med nogle af de mere milde typer chili. Som regel er det sådan, at jo mindre chilien er, des stærkere er den. Hvis du synes din chiliret er blevet for stærk, kan den dæmpes med sukker, og vil du i stedet gøre den endnu kraftigere, kan du forstærke med salt.
Når du tilbereder chili, bør det ske under rindende koldt vand. Skær stilken af frugten og flæk langs midten med en urtekniv. Chiliens frø og lameller indeholder store mængder af stoffet capsaicin, som er det der får chilien til at brænde. Derfor skal man være meget grundig med at få fjernet frø og lameller. Brug en urtekniv og undgå at røre ved frø og lameller med de bare hænder. Selv ganske lidt chili kan, hvis det kommer i kontakt med din hud, udløse en voldsom og meget smertefuld reaktion.

Slank & sund
Er badetøjet blevet for trangt? 

Lynkur op til badesæsonen er den forkerte taktik ...

Læs mere
Slank & sund
Små ændringer - stort vægttab 

Det er de små ændringer og justeringer, der på lidt længere sigt giver gode motionsvaner og varigt vægttab ...

Læs mere
Slank & sund
Danskerne er svære at motivere til vægttab 

De skønhedsmæssige fordele er en større motivationsfaktor, end de helbredsmæssige, når danskere skal tabe sig ...

Læs mere
Slank & sund
Vægttab 

For pokker, hvor bliver der brugt mange spildte kræfter på overvægt og slankekure! Alene ordet 'slankekur' kan få en diætist som jeg til at høre alarmklokker. Ganske enkelt fordi en kur er en særskilt levemåde i en begrænset periode. Kuren formodes at have en effekt på vægttab (hvilket den…

Læs mere
Slank & sund
Men anklerne er jeg tilfreds med… 

En britisk undersøgelse viser, at kun en enkel ud af 50 britiske kvinder er tilfreds med deres krop. Med den britiske topmodel Kelly Brooks krop som forbillede, ønskede de utilfredse kvinder i gennemsnit at tabe 9 kilo.

Læs mere
Slank & sund
Hvilken slankekur er bedst? 

Marked af slankeprodukter og diæter er overvældende og det kan som forbruger være svært at gennemskue hvilken kur der er bedst. Vi har bedt en af Danmarks førende kosteksperter kommentere Atkins, South Beach, De Danske Vægtkonsulenter, Weight Watchers og pulverkuren Nupo.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^