Pendel fra House Doctor
Bloomingville Pendel
Sengelampe
Stor LED pære
Kategori: Rejser
Barcelona på cykel

En rigtig god måde at se byen på, måske kombineret med en tur rundt i de åbne dobbeltdækker turistbusser. Bliv inspireret og oplev Barcelona på en anderledes måde ...

Det er mildest talt ikke en bilfri by, og langt fra København eller Amsterdam, når det gælder cykelstier. Så umiddelbart kan det lyde vanvittigt at foreslå cyklen som transportmiddel, hvis man vil udforske Barcelona. Men det er faktisk en god måde at se byen på, evt. kombineret med en dag i en af de store åbne dobbeltdækker turistbusser, der kører rundt til de store seværdigheder i den del af byen, hvor bilerne er flest og afstandene størst.

Det er bl.a. til Montjuïc med Miró’s kunst og det enestående, men noget oversete, Museum for Katalansk Kunst i den ene ende af byen og Gaudí’s ufuldendte, men til gengæld ret overrendte, katedral La Sagrada Familia i den anden, samt midt imellem Güell-parken under Tibidabo-bjerget og hans enestående modernista huse på og omkring Gracia-gaden: La Pedrera (Stenbruddet) og Casa Amantler, for at nævne de to mest fotografede. Men der er mange andre fabelagtige huse i samme område - på og omkring Gracia-gaden - skabt af samtidige arkitekt-genier som bl.a. Lluis Domènech i Montaner og Josep Puig i Cadafalch.
Barcelona er en by, hvor man får meget ud af at kigge opad, for der er noget at se overalt. Fantastiske lygtepæle i gaderne, huse som kun helt løbske fantasier har kunnet tegne, søjler og smedejernsgitre i de mest forrygende mønstre. Kakler og udsmykninger, samt store skulpturer selv på toppen af store kupler over husene. Mellem alle herlighederne det ene fine museum efter det andet. Og folkeliv overalt.

Bedst er det naturligvis at traske rundt i byen til fods, men har man kort tid, og måske ikke har været i Barcelona før, så kan det anbefales at leje en cykel (man kan også komme på guidede cykelture) i bunden af det gamle Ribeira-kvarter næsten nede ved havnen i Calle Esparteria 3 (parallelt med Paseo del Born). Eller spørg efter cykeludlejning på turistkontorerne, hvor man kan få brochurer over seværdigheder, forslag med ruter til vandreturer og købe Barcelona Card, der giver gratis adgang eller pæn rabat ved indgangen til metro, bus, museer og seværdigheder.

Vinter
Hvad er en vinterferie uden sne?

Måske er du ikke den store ski-entusiast eller måske rækker budgettet ikke lige til de franske alper, men derfor kan du sagtens nyde sneoplevelser i vinterferien!

Read more
Rejser
En knæskade kan koste kassen på skiferien

En skiulykke med et skadet knæ eller en brækket ryg kan koste dig dyrt, advarer Forsikringsoplysningen, som opfordrer rejsende til at have styr på rejseforsikringen forud for skiferien i EU.

Read more
Haven & altanen
Besøg Sydsveriges haver

Skåne i Sydsverige er rig på skønne haver, eller 'trädgårdar' som det hedder på svensk, og gennem hele sommeren og frem til efteråret åbner de fine haver til ekstraordinære have- og parkoplevelser.

Read more
Rejser
Et lækkert, lille spaophold

Et lille ophold på et førsteklasses kurbad kan være lige, hvad man trænger til i efteråret. Et par dage i smukke, fredfyldte omgivelser, hvor man nænsomt plejes og forkæles med skøn mad, massage og varme bade.

Read more
Sundhed
Mindsk risikoen for ’turistmave’

Går sommerens rejse til eksotiske rejsemål, er det klogt at indstille sig på at man måske skal tilbringe et par feriedage med maveonde og diarré. En mave-tarm-infektion er nemlig den sygdom, rejsende oftest rammes af på ferie i udlandet i sommermånederne. SOS International, der administrerer den...

Read more
Sommer
Parterapeut: Familieferie med nærvær og kvalitet

De fleste drømmer om en sommerferie fyldt med nærvær og kvalitetstid med dem, som betyder allermest, men alligevel ender ferien for mange med uindfriede forventninger, fortæller parterapeut, Christiane Meulengracht. Derfor giver hun 5 råd, som gør det muligt at omfavne nærværet i sommerferien.

Read more
Rejser
Lyset, vandet, klipperne

Blandt de mange fantastiske oplevelser, der venter, når man vælger at holde ferie i Sverige, er der ikke noget, der slår den svenske skærgård. Lyset, vandet, og den storslåede natur. Her er der ro til at nyde idyllen og den svenske sommerstemning på de solvarme klipper.

Read more
Rejser
Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby

Vidste du, at Astrid Lindgren udgav sin første bog om Pippi Langstrømpe allerede i 1945? Det dristige, humørfyldte og elskede barn fylder dermed 75 år i år, og det kan man jo vælge at fejre med et besøg i Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby i Smäland.

Read more
Rejser
Smålands vilde Vesten

I enhver frisk dreng og pige lever drømmen om cowboys og indianere, og drømmen kan blive til noget nær virkelighed ved et besøg i smålandske High Chaparral, der er så tæt på virkelighedens Wild West, som noget synes at kunne være uden for Guds eget land.

Read more
Rejser
Nordens Ark

I Bohuslän i Vestsverige ligger et yderst populært udflugtsmål for alle dyreelskere. 'Nordens Ark' er ikke 'bare' en zoo, hvor der vises eksotiske dyrearter frem, her arbejdes der også på at sikre eksistensen for udrydningstruede dyrearter. Over et halvt hundrede fascinerende arter af dyr, som om...

Read more
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Maria Black 'Globo Violet Huggie'

Maria Black 'Globo Violet Huggie'

Vinglas 'Ball' House Doctor

Vinglas 'Ball' House Doctor

Bordben til sofaborde og plankeborde

Bordben til sofaborde og plankeborde

Meraki

Meraki

Nye Bøger
Det Skriver Andre Medier...
11.09.2020

Hospitaler: Begræns besøg af pårørende

Rigshospitalet

I lyset af det stigende corona-smittetryk henstiller Region Hovedstaden til at antallet af besøgende pårørende begrænses. Det betyder blandt andet, at man som indlagt opfordres til at vælge én fast pårørende til besøg i hele indlæggelsesperioden. Read more


03.09.2020

Fakta om kommende voldtægtslovgivning

Kvinfo

KVINFO forklarer her, hvad Danmarks kommende voldtægtslovgivning baseret på samtykke betyder. Read more


02.09.2020

Forskning: Hormonbehandling redder COVID-19-patienter

Rigshospitalet

Steroidpræparater med binyrebarkhormon tager toppen af betændelsesreaktionen og bedrer overlevelsen for svært syge COVID-19-patienter på intensivafdelingerne. Det er resultatet af ny dansk og international forskning støttet af Novo Nordisk Fonden. Read more


27.08.2020

Test: Kemi i tandpasta

Forbrugerrådet Tænk Kemi

Tandpastaer er i mange tilfælde gode kemivalg, som får Forbrugerrådet Tænk Kemis bedste bedømmelse. Få hjælp til at vælge en tandpasta uden uønsket kemi.

Read more


20.07.2020

Strøget i historisk krise

Finans.dk

Coronakrisen truer med at få antallet af ledige lejemål til at sætte rekord. Read more


19.07.2020

Markant flere låner lyd- og e-bøger

eReolen

Coronakrisen har fået flere børn og voksne til at søge underholdning i digitale bøger hos foreningen eReolen, der giver alle danskere mulighed for at låne elektroniske bøger og lydbøger gratis. Read more


Arkiv

Pandemi i USA Viagra