Opskrift: Myntegelé

Kategori: Påske

Til retter med lam hører et lille friske pust af myntegelé.

Opskrift: Myntegelé  

Til lam hører myntegelé. Fra den smukke, lille bog 'Mynte - Et frisk pust', bringer vi opskriften på en skøn æble- og myntegelé.

Det skal du bruge:

  • 1 kg æbler (f.eks. Granny Smith)
  • 1 l vand
  • saft af 3 citroner
  • 1 kg sukker
  • 1 bundt meget finthakket mynte (grøn mynte).

Sådan gør du:

  • Skyld æblerne og skær dem i store stykker. Fjern kun stilken, ikke skræl og kernehus.
  • Kog æblerne i vand med citronsaft, til de er meget møre.
  • Hæld det hele over i en sigte med en gryde under, så væsken kan løbe fra, og kun æbleskrællerne bliver tilbage i sigten.
  • Tilsæt sukker og rør i gryden, til sukkeret er opløst. Tilsæt herefter den hakkede mynte. Væsken skal nu koge godt i gennem, til den begynder at tykne. Det kan tage op til en time, afhængig af æblesaftens koagulerende evne.
  • Væsken har opnået den rette konsistent, når en dråbe stivner, når den hældes i koldt vand. Hvis væsken ikke gelerer, tilsæt da 100 g. sukker ekstra, og giv den en halv times kogetid mere.
  • Hæld straks den færdige gelé på glas og sæt dem til afkøling. Luk ikke glassene før næste dag.

Den smukke, lille bog 'Mynte - Et frisk pust i hånden' er skrevet af krydderurte-entusiasterne Inger Vaaben og Jytte Doll Nielsen, som har mynte som speciale, og som på tiende år driver det lille økologiske urtegartneri Nielsen & Nielsen.

I bogen kan du læse alt om den duftende, dejlige, grønne urt og om dens historie som krydderurt og lægeplante. Bogen rummer også fine opskrifter med mynte, blandt andet en skøn æble- og myntegelé, som vi her har fornøjelsen af at bringe. Geléen tilberedes uden brug af geleringsmiddel, og har en smuk rødgylden farve. 'Mynte - Et frisk pust' indgår i den fine serie af have-, urte- og madbøger fra forlaget Koustrup & Co. 

Titel: Mynte - Et frisk pust
Forfatter: Inger Vaaben, f. Nielsen og Jytte Doll Nielsen
Forlag: Koustrup & Co.
Bestilling: Bogen kan bestilles hos forlaget

Påske
Historien om det forunderlige Fabergé-æg 

På intet tidspunkt af året høster hønseægget så meget opmærksomhed, som i påsken, og sådan har det være siden middelalderen, hvor dekorerede æg symboliserede foråret, og senere som symbol på skabelsen af Jesu opstandelse.

Selvom ægget i dag ikke nødvendigvis forbindes med den kristne påske, så har…

Læs mere
Påske
Opskrift: Klassisk italiensk påskebrød med sirup og mandler 

Det smukke, flettede casatiello-brød er et traditionelt italiensk påskebrød, der stammer fra den idylliske by Napoli i det sydlige Italien. Med sin fine smag af mandel og sirup, og den dejlige bløde krumme, er det et oplagt brød til påskebordet.

Læs mere
Påske
Tips til servering af snaps 

Om du foretrækker din snaps fra frys, køl eller ved rumtemperatur, er en temperamentssag. Ifølge mange snapseelskere folder en iskold snaps sig perfekt ud i mundhulens 32° varme, og så er der jo også stor æstetik i at servere snapsen i et koldt, frosted glas.

Læs mere
Påske
Opskrift: Lammekoteletter 

Nem opskrift på hvidløgsmarinerede lammekoteletter til påskefrokosten.

Læs mere
Påske
Opskrift: Flødegratinerede kartofler 

Gratinerede flødekartofler går godt til mange ting, men især til påskelammet må de ikke mangle. Her får du den helt rigtige opskrift.

Læs mere
Påske
Opskrift: Lammekølle 

Superlækker, letkrydret lammekølle.

Læs mere
Påske
Påskesild - eller hvad med påsketun eller påskemakrel? 

Dagene bliver lysere og længere. Foråret er på vej, og med påsken og fridagene har vi alletiders anledning til at se og hygge med familie og venner.

Nu er der jo visse traditioner man ikke kan lave om på: Der skal pustes æg, påskeharen kommer på besøg - og der skal sild på bordet. Meeen der er…

Læs mere
Påske
8 sjove påskelege 

Til påsken hører mange sjove og finurlige traditioner. Blandt de bedstkendte er naturligvis dekoration af påskeæg, papirklip og gækkebreve, men der er mange andre festlige påskeaktiviteter og -lege, hvor alle kan være med: Pikke hårdæg, æggeløb, trille eller trante påskeæg, pynte påsketræ og tage på…

Læs mere
Påske
Opskrift: Salade Nicoise & grahamsboller 

Den er ikke til at komme uden om, så her er opskriften på den skønne, klassike Salade Nicoise til påskefrokosten.

Læs mere
Påske
Påskeopskrift: Appelsin- og rødløgssalat 

En let og frisk forårsopskrift som tilbehør til påskefrokosten.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^