Lammelår & rødvinssauce

Kategori: Påske

Lammelår & rødvinssauce 

Lammekød hører påsken til, og du behøver ikke at være en mesterkok for at tilberede en god og saftig lammesteg. Fyld stegen med hvidløg og rosmarin. Find stegetermometeret frem og steg lammet godt og længe. Resultatet er mørt og velsmagende, og næsten himmelsk, hvis du tilmed serverer rødvinssauce af skyen.

Her får du opskriften på påskelam til 6 personer.

Det skal du bruge til lammet:

  • 1 stk lammelår på ca. 2,5 kg
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 4 stilke frisk rosmarin (tørret er også fint)12
  • 3 fed hvidløg
  • 1 løg i både
  • 3 gulerødder
  • ca. 1 l vand

Det skal du bruge til saucen:

  • ca. 8 dl stegesky
  • 4 spsk hvedemel udrørt i lidt koldt vand
  • 1 spsk solbærsaft eller rødvin
  • 1 tsk soyasauce
  • ½ tsk peber
  • ½ tsk salt

Sådan gør du:

  • Gnid lammelåret godt ind i salt og peber.
  • Del hvidløget i tynde både. Skær lommer i kødet med en kniv og læg hvidløget og rosmarinstilke i lommerne.
  • Læg løg og gulerødder i et ildfast fad. Læg også låret i og stik et stegetermometer i. Pas på at du ikke rammer benet. Hæld ca. 1 l. vand ved.
  • Steg ved 125 grader i 2-3 timer. Når stegetermometeret viser 70 grader er stegen rosa. Når det viser 76 grader er det gennemstegt.
  • Lad stegen hvile mindst et kvarter indpakket i folie før den skæres op. Imens kan du lave saucen af stegeskyen.
  • Kog skyen op. Tilsæt jævningen (hvedemel og vand) i en tynd stråle mens du rører godt.
  • Lad det koge i ca. 10 minutter. Smag til med solbærsaft/rødvin, soyasauce, salt og peber.
  • Server med for eksempel flødegratinerede kartofler, sukkerærter, gulerødder og hakket persille.

Se også: Vinsmagning

Påske
Vinanbefalinger: Sommelierens anbefalinger 

Rosé-, rød- eller hvidvin? Fransk, tysk eller spansk? Hvilke vine egner sig særligt til påskefrokostens smørrebrødsklassikere; Hønsesalaten, de nye kartofler med mayonnaise og purløg, og Ida Davidsens stjerneskud? Og hvilke vine er et godt match til det herlige påskelam og de cremede flødekartofler?…

Læs mere
Påske
Gør-det-selv: Hvordan skal din påskesnaps smage? 

Der er intet der smagsmæssigt går så perfekt med påskebordets traditionelle, fede retter – silden, ålen, den hjemmelavede italienske salat og karrysalaten - som snapsen.

Den klassiske akvavit med kommensmag, er altid et hit, men man kan jo også selv bestemme, hvordan den snapsen skal smage. Her…

Læs mere
Påske
Påskeopskrift: Påskeæg med nougatcrunch 

Odense Marcipan deler ud af påskeopskrifterne. Her får du opskriften på de lækreste påskeæg med nougatcrunch.

Læs mere
Påske
Lam med æble & mynte 

Lækkert - og super nemt at tilberede til påskens frokostbord.

Læs mere
Påske
Påskemuffins med likøræg 

At bage muffins, er hyggelig adspredelse i påsken, og disse fine påskemuffins pyntet med frosting og likøræg er særlig festlige.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Panna cotta med lime tvist 

Panna cotta er en klassisk italiensk dessert i stil med flødebudding. Her med et frisk tvist af lime. Både panna cotta og limesauce kan med fordel laves dagen før. Beregn tilberedningstiden til ca. 1 time plus 3 timer på køl.

Læs mere
Påske
Påskeæg: Hvorfor fejres påsken med æg? 

Æg og påske hører sammen som risalamande og jul. Men hvorfor gør de det?

Læs mere
Påske
Dekorer påskeæg - 8 fine idéer! 

Mens vi venter på sol og forårsvejr, kan man skabe forårsmagi og påskestemning inden døre. Sætter du grene fra haven i vaser nu, så når de at springe ud inden påske. Grenene kan pyntes som påsketræer med små dekorerede æg.

Læs mere
Påske
Shop: Klar til påske? 

Æggeruller til fremstilling af marcipan påskeæg, hønseæg - der allerede er pustet og klar til at blive dekoreret, hørduge, glas, bestik og vaser til et smukt og veldækket påskebord. Her får du en stribe tips og dejlige idéer til en skøn og stemningsfuld påske.

 

Læs mere
Påske
Lammekoteletter 

Krydret med honning, rosmarin, sennep, vin og mynte.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^