Opskrift: Lammekølle

Kategori: Påske

Påskelam er rigtig forårsmad. En oval støbejernsgryde, som her fra Le Creuset, passer perfekt til tilberedningen.

Opskrift: Lammekølle 

Superlækker, letkrydret lammekølle.

Til 6 personer

Det skal du bruge:

  • 1 lammekølle på ca. 2 kg.
  • 3 fed hvidløg
  • 1-2 tsk. tørret oregano
  • 1-2 tsk. tørret timian
  • 5-6 laurbærblade
  • 1 dl olivenolie
  • ½ l tør hvidvin
  • saften af 2 citroner
  • salt
  • sort peber
  • 1 kg. små kartofler i både
  • 1/2 kg. gulerødder i skiver
  • 750 g. små løg

Sådan gør du:

  • Hvis fedtlaget på oversiden af køllen er meget tykt, bør det meste af det skæres væk. 
  • Køllen gnides først grundigt over det hele med de overskårne hvidløgsfed og derefter med oregano og timian. 
  • Med en meget spids kniv laver du ganske små sprækker i kødet. Spæk sprækkerne med knuste laurbærblade, oregano og timian.
  • Rør en marinade af olivenolie, hvidvin og citronsaft. 
  • Læg køllen i et dybt fad. Overhæld den med marinaden og lad den trække et køligt sted i 24 timer.
  • Husk at øse marinaden over køllen så mange gange som muligt i løbet af trækketiden. 
  • Når køllen har marineret tilstrækkeligt længe, tages den op af marinaden, dryppes grundigt af og drysses med salt og peber, hvorefter den lægges i bradepande eller et stort ovnfast fad.
  • Sæt køllen i en 225 grader varm ovn og lad den brune i 30 minutter. Herefter skal varmen dæmpes til 200 grader.
  • De små kartofler i både, gulerødderne i skiver og de pillede løg, lægges i fadet rundt om kødet og drysses let med salt, og det hele steger færdigt:
    - 1 time mere, hvis køllen skal være rigtig rosa
    - 1 time og 15 minutter, hvis den kun skal være let rosa inde ved benet.
  • Under stegning overøses både kød og kartofler/løg hyppigt med marinaden.
  • Stegen bør hvile mindst 20 minutter før den skæres for. Så fordeler kødsaften sig regelmæssigt og går ikke tabt ved udskæringen.
  • Pynt evt. med halve citroner og laurbærblade, og server med myntegelé.
Påske
Historien om det forunderlige Fabergé-æg 

På intet tidspunkt af året høster hønseægget så meget opmærksomhed, som i påsken, og sådan har det være siden middelalderen, hvor dekorerede æg symboliserede foråret, og senere som symbol på skabelsen af Jesu opstandelse.

Selvom ægget i dag ikke nødvendigvis forbindes med den kristne påske, så har…

Læs mere
Påske
Opskrift: Klassisk italiensk påskebrød med sirup og mandler 

Det smukke, flettede casatiello-brød er et traditionelt italiensk påskebrød, der stammer fra den idylliske by Napoli i det sydlige Italien. Med sin fine smag af mandel og sirup, og den dejlige bløde krumme, er det et oplagt brød til påskebordet.

Læs mere
Påske
Tips til servering af snaps 

Om du foretrækker din snaps fra frys, køl eller ved rumtemperatur, er en temperamentssag. Ifølge mange snapseelskere folder en iskold snaps sig perfekt ud i mundhulens 32° varme, og så er der jo også stor æstetik i at servere snapsen i et koldt, frosted glas.

Læs mere
Påske
Opskrift: Lammekoteletter 

Nem opskrift på hvidløgsmarinerede lammekoteletter til påskefrokosten.

Læs mere
Påske
Opskrift: Myntegelé  

Til lam hører myntegelé. Fra den smukke, lille bog 'Mynte - Et frisk pust', bringer vi opskriften på en skøn æble- og myntegelé.

Læs mere
Påske
Opskrift: Flødegratinerede kartofler 

Gratinerede flødekartofler går godt til mange ting, men især til påskelammet må de ikke mangle. Her får du den helt rigtige opskrift.

Læs mere
Påske
Påskesild - eller hvad med påsketun eller påskemakrel? 

Dagene bliver lysere og længere. Foråret er på vej, og med påsken og fridagene har vi alletiders anledning til at se og hygge med familie og venner.

Nu er der jo visse traditioner man ikke kan lave om på: Der skal pustes æg, påskeharen kommer på besøg - og der skal sild på bordet. Meeen der er…

Læs mere
Påske
8 sjove påskelege 

Til påsken hører mange sjove og finurlige traditioner. Blandt de bedstkendte er naturligvis dekoration af påskeæg, papirklip og gækkebreve, men der er mange andre festlige påskeaktiviteter og -lege, hvor alle kan være med: Pikke hårdæg, æggeløb, trille eller trante påskeæg, pynte påsketræ og tage på…

Læs mere
Påske
Opskrift: Salade Nicoise & grahamsboller 

Den er ikke til at komme uden om, så her er opskriften på den skønne, klassike Salade Nicoise til påskefrokosten.

Læs mere
Påske
Påskeopskrift: Appelsin- og rødløgssalat 

En let og frisk forårsopskrift som tilbehør til påskefrokosten.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^